منظور از قوم و زبان آریایی چیست؟
حدود 3500 سال پیش قومی که خود را آریا (Arya) یعنی نجیب و شریف می خواندند، از آسیای مرکزی به اطراف رود سند (در جنوب پاکستان کنونی ) مهاجرت کردند و با پیشروی به سوی مشرق ، سرزمینی را که بعدا هندوستان نامیده شد، در معرض تاخت و تاز خود قرار دادند. در همان روزگار دسته ای دیگر از قوم آریا به سرزمینی مهاجرت کردند که پس از آن ایران نام گرفت . دسته های دیگری از قوم آریا در اروپا منتشر شدند. اگر چه درباره زبان اصلی اقوام آریایی چیزی نمی دانیم ، اما زبانهای پس از مهاجرت آنان که زبانهای هند و اروپایی نامیده می شود، با یکدیگر قرابت دارند. زبان قوم آریایی هندوستان سانسکریت (skrita-Sam) یعنی خوش ترکیب خوانده می شود که با زبان اوستایی همچنین پارسی باستان و زبانهای اروپایی خویشاوندی دارد و این قرابت کمک زیادی به دانش زبان شناسی کرده است . مثلا حرف ( ه - ) در برخی از واژه های پارسی در برابر حرف ( س ) در سانسکریت قرار دارد: مانند واژه ( هند ) در برابر ( سند ) (Sindhu) و مانند ( هومه ) ، گیاه مقدس زرتشتیان که معادل ( سوما ) (Soma)، گیاه مقدس هندوان است . منبع: کتاب آشنایی با ادیان بزرگ، حسین توفیقی
عنوان سوال:

منظور از قوم و زبان آریایی چیست؟


پاسخ:

حدود 3500 سال پیش قومی که خود را آریا (Arya) یعنی نجیب و شریف می خواندند، از آسیای مرکزی به اطراف رود سند (در جنوب پاکستان کنونی ) مهاجرت کردند و با پیشروی به سوی مشرق ، سرزمینی را که بعدا هندوستان نامیده شد، در معرض تاخت و تاز خود قرار دادند. در همان روزگار دسته ای دیگر از قوم آریا به سرزمینی مهاجرت کردند که پس از آن ایران نام گرفت . دسته های دیگری از قوم آریا در اروپا منتشر شدند.
اگر چه درباره زبان اصلی اقوام آریایی چیزی نمی دانیم ، اما زبانهای پس از مهاجرت آنان که زبانهای هند و اروپایی نامیده می شود، با یکدیگر قرابت دارند. زبان قوم آریایی هندوستان سانسکریت (skrita-Sam) یعنی خوش ترکیب خوانده می شود که با زبان اوستایی همچنین پارسی باستان و زبانهای اروپایی خویشاوندی دارد و این قرابت کمک زیادی به دانش زبان شناسی کرده است . مثلا حرف ( ه - ) در برخی از واژه های پارسی در برابر حرف ( س ) در سانسکریت قرار دارد: مانند واژه ( هند ) در برابر ( سند ) (Sindhu) و مانند ( هومه ) ، گیاه مقدس زرتشتیان که معادل ( سوما ) (Soma)، گیاه مقدس هندوان است .
منبع: کتاب آشنایی با ادیان بزرگ، حسین توفیقی





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین