منظور از هشانا چیست؟
روش هشانا یا (نوروز یهودیان) چه روزی است آیا این روز هم از اعتقادات خاصی گرفته شده. روش هشانا در عبری به معنای اول سال در روز اول و دوم ماه عبری تیشری واقع می شود و عیدی است که سرآغاز سال یهودی و شروع ده روز توبه به شمار می آید. بنا به روایات یهودی این عید روز آفرینش حضرت آدم را خاطر نشان می کند، که در آن تقدیر هر موجودی در سال جدید تعیین می شود. یهودیان معتقدند خداوند در این روز، زندگیِ سال جدید جامعه و افراد را بر اساس اعمال سال گذشته آنها تعیین می کند. از این رو برای کلیمیان، دو روز روش هشانا تعطیل کامل مقرر شده است و آنان با حضور در کنیساها و اجرای مراسم ویژه، سرنوشت نیک و سعادتمندانه را از خداوند تقاضا میکنند. یهودیان در آئین باستانی روش هشانا، از جمله سیب و عسل می خورند و آرزو می کنند که در سال نو، کام آنان همیشه شیرین و قلبشان شاد باشد. سنت برگزاری روش هشانا از تورات سرچشمه می گیرد، چرا که در آن آمده است: .... و در ماه هفتم، روز اول ماه را برای شما مقدس داشتم. در این روز به هیچ کاری نپردازید و در کرناها بدمید. منظور از ماه هفتم، شش ماه پس از عید پسح، عید آزادی یهودیان از بندگی مصر است که با اولین ماه بهار مصادف می شود. بنابراین می توان گفت که یهودیان دو نوروز دارند که یکی در اوایل بهار و دیگری در اوایل پائیز برگزار می شود. روش هشانا مقارن با اوایل پاییز است و در تقویم غربی مصادف سپتامبر یا اکتبر می باشد. در دوران باستان که یهودیان در سرزمین باستانی خود به کشت و کار مشغول بودند اوایل پاییز زمانی بود که به دنبال یک سال کار در صحرا انبارها از غله مملو می شد و خوشه چینی به پایان می رسید. از این رو برگزاری عید در چنین ایامی نشان وابستگی ملت یهود به کار کشاورزی به شمار می رفت. یهودیان در دو روز نخستین سال نو غذاهای شیرین می خورند و از آنچه که ترش و شور است می پرهیزند. خوردنی های مرسوم در روش هشانا هریک مفهومی خاص دارد: مثلا انار نشان امید به باروری و برکت است، و سیب و عسل با آرزوی سالی نیک و شیرین خورده می شود. یهودیان دو روز عید را، از سپیده دم تا هنگام ظهر، در کنیساها به خواندن نماز می گذرانند، و پایان نماز با به صدا درآمدن شوفار(کُرنا) اعلام می گردد. شوفار شیپور مخصوصی است که از شاخ قوچ تراشیده می شود. در این در روز یهودیان وظیفه دارند به یک سال گذشته خویش بیاندیشند و اعمال خوب و بد را با یکدیگر بسنجند، از اشتباهات گذشته درس عبرت بگیرند و در انجام نیکوئی ها کوشا باشند.
عنوان سوال:

منظور از هشانا چیست؟


پاسخ:

روش هشانا یا (نوروز یهودیان) چه روزی است آیا این روز هم از اعتقادات خاصی گرفته شده.

روش هشانا در عبری به معنای اول سال در روز اول و دوم ماه عبری تیشری واقع می شود و عیدی است که سرآغاز سال یهودی و شروع ده روز توبه به شمار می آید. بنا به روایات یهودی این عید روز آفرینش حضرت آدم را خاطر نشان می کند، که در آن تقدیر هر موجودی در سال جدید تعیین می شود. یهودیان معتقدند خداوند در این روز، زندگیِ سال جدید جامعه و افراد را بر اساس اعمال سال گذشته آنها تعیین می کند. از این رو برای کلیمیان، دو روز روش هشانا تعطیل کامل مقرر شده است و آنان با حضور در کنیساها و اجرای مراسم ویژه، سرنوشت نیک و سعادتمندانه را از خداوند تقاضا میکنند. یهودیان در آئین باستانی روش هشانا، از جمله سیب و عسل می خورند و آرزو می کنند که در سال نو، کام آنان همیشه شیرین و قلبشان شاد باشد.
سنت برگزاری روش هشانا از تورات سرچشمه می گیرد، چرا که در آن آمده است: .... و در ماه هفتم، روز اول ماه را برای شما مقدس داشتم. در این روز به هیچ کاری نپردازید و در کرناها بدمید.
منظور از ماه هفتم، شش ماه پس از عید پسح، عید آزادی یهودیان از بندگی مصر است که با اولین ماه بهار مصادف می شود. بنابراین می توان گفت که یهودیان دو نوروز دارند که یکی در اوایل بهار و دیگری در اوایل پائیز برگزار می شود. روش هشانا مقارن با اوایل پاییز است و در تقویم غربی مصادف سپتامبر یا اکتبر می باشد.
در دوران باستان که یهودیان در سرزمین باستانی خود به کشت و کار مشغول بودند اوایل پاییز زمانی بود که به دنبال یک سال کار در صحرا انبارها از غله مملو می شد و خوشه چینی به پایان می رسید. از این رو برگزاری عید در چنین ایامی نشان وابستگی ملت یهود به کار کشاورزی به شمار می رفت.
یهودیان در دو روز نخستین سال نو غذاهای شیرین می خورند و از آنچه که ترش و شور است می پرهیزند. خوردنی های مرسوم در روش هشانا هریک مفهومی خاص دارد: مثلا انار نشان امید به باروری و برکت است، و سیب و عسل با آرزوی سالی نیک و شیرین خورده می شود.
یهودیان دو روز عید را، از سپیده دم تا هنگام ظهر، در کنیساها به خواندن نماز می گذرانند، و پایان نماز با به صدا درآمدن شوفار(کُرنا) اعلام می گردد. شوفار شیپور مخصوصی است که از شاخ قوچ تراشیده می شود.
در این در روز یهودیان وظیفه دارند به یک سال گذشته خویش بیاندیشند و اعمال خوب و بد را با یکدیگر بسنجند، از اشتباهات گذشته درس عبرت بگیرند و در انجام نیکوئی ها کوشا باشند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین