چرا آتش برای زرتشتیان مهم است مگر آنها ادعای یکتاپرستی ندارند؟آیا این شرک نیست؟ تا جایی که مشخص شده است احترام به آتش به عنوان یکی از مظاهر خدای روشنایی و افروخته نگه داشتن آن و انجام مراسمی خاص در اطراف آن در معابدی به نام آتشکده مشخص ترین ویژگی آیین زردشت است. پس در واقع زردشتیان آتش را نمی پرستند و احترام به آتش و انجام مراسم در اطراف آن جزء شعائر آن محسوب می گردد. آتش در مذهب زرتشت نماد(اشه)(عشق وراستی وپاکی) است، چراکه آتش تنها ماده ایست که آلودگی را به خود نمیگیرد و همیشه و در همه حال به سوی بالا میرود و ماهیت اصلی خود را حفظ میکند و خود میسوزد و دیگران را گرما و نور میبخشد. مردمان اشون یا راستیجو، نیز همانند آتش آتشکده درهمهحال یکسان و یکرنگ بوده، پلیدیهاو دروغ را با دانش خویش و عشق به اهورامزدا میسوزانند و نور و شادی وگرما وانرژی به جامعه میبخشند. در عرفان ایرانی نیز عشق به آتش تشبیه شده است. زرتشتیان آتش موجود درآتشکده را نماد موجودیت خود یا پرچم و درفش دین زرتشتی با چندین هزار سال هویت دینی و فرهنگی خود میدانند که به وسیله موبد آتشبند(آترونAtravan ) همواره روشن نگاه داشته می شود. نام اصلی آتشکدهها، آدریان(Adoryan) است که آتش ورهرام یا بهرام و دربمهر نیزگفته میشود و همواره در طول تاریخ شامل مجتمع دینی و آموزشی و فرهنگی نیز بوده است. جهت آگاهی بیشتر از این آیین می توانید به این منابع مراجعه نمایید: - آشنایی با ادیان بزرگ، حسین توفیقی - زردشتیان، باورها و آداب دینی آن ها، مری بویس. - تاریخ جامع ادیان، جان بی ناس، ترجمه علی اصغر حکمت. - ادیان زنده جهان، رابرت ای هیوم، ترجمه عبدالرحیم گواهی. - تاریخ کیش زرتشت، مری بویس، ترجمه همایون صنعتی زاده.
چرا آتش برای زرتشتیان مهم است مگر آنها ادعای یکتاپرستی ندارند؟آیا این شرک نیست؟
تا جایی که مشخص شده است احترام به آتش به عنوان یکی از مظاهر خدای روشنایی و افروخته نگه داشتن آن و انجام مراسمی خاص در اطراف آن در معابدی به نام آتشکده مشخص ترین ویژگی آیین زردشت است. پس در واقع زردشتیان آتش را نمی پرستند و احترام به آتش و انجام مراسم در اطراف آن جزء شعائر آن محسوب می گردد.
آتش در مذهب زرتشت نماد(اشه)(عشق وراستی وپاکی) است، چراکه آتش تنها ماده ایست که آلودگی را به خود نمیگیرد و همیشه و در همه حال به سوی بالا میرود و ماهیت اصلی خود را حفظ میکند و خود میسوزد و دیگران را گرما و نور میبخشد. مردمان اشون یا راستیجو، نیز همانند آتش آتشکده درهمهحال یکسان و یکرنگ بوده، پلیدیهاو دروغ را با دانش خویش و عشق به اهورامزدا میسوزانند و نور و شادی وگرما وانرژی به جامعه میبخشند. در عرفان ایرانی نیز عشق به آتش تشبیه شده است.
زرتشتیان آتش موجود درآتشکده را نماد موجودیت خود یا پرچم و درفش دین زرتشتی با چندین هزار سال هویت دینی و فرهنگی خود میدانند که به وسیله موبد آتشبند(آترونAtravan ) همواره روشن نگاه داشته می شود. نام اصلی آتشکدهها، آدریان(Adoryan) است که آتش ورهرام یا بهرام و دربمهر نیزگفته میشود و همواره در طول تاریخ شامل مجتمع دینی و آموزشی و فرهنگی نیز بوده است.
جهت آگاهی بیشتر از این آیین می توانید به این منابع مراجعه نمایید:
- آشنایی با ادیان بزرگ، حسین توفیقی
- زردشتیان، باورها و آداب دینی آن ها، مری بویس.
- تاریخ جامع ادیان، جان بی ناس، ترجمه علی اصغر حکمت.
- ادیان زنده جهان، رابرت ای هیوم، ترجمه عبدالرحیم گواهی.
- تاریخ کیش زرتشت، مری بویس، ترجمه همایون صنعتی زاده.
- [سایر] زرتشتیان مگه آتش برست نیستند پس چطور زرتشت یکتا پرست بود؟
- [سایر] اعجاز قرآن از نظر اثبات یکتاپرستی چگونه است؟
- [آیت الله سیستانی] حکم اهل کتاب و زرتشتیان چیست؟
- [سایر] اطلاعات کافی در مورد وضع ایران قبل از اسلام و در دوران زرتشتیان می خواهم. (دیدگاه زرتشتیان در مورد زنان، اعتقادات اساسی آنها در مورد اصول دین اسلام و ... )
- [سایر] آیا زرتشتیان هم خدا را عبادت می کردند؟
- [سایر] اهورامزدا که زرتشتیان به آن اعتقاد دارند کیست؟
- [آیت الله جوادی آملی] آیا اهل کتاب (یهودیان، مسیحیان، زرتشتیان و ارمنیها) نجس هستند؟
- [سایر] آیا زرتشتیان هم خدا را عبادت می کردند؟
- [آیت الله سبحانی] آیا زرتشتیان جزء اهل کتاب محسوب می شوند؟
- [سایر] شرک چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . آب انگوری که با آتش جوش آمده اگر آن قدر بجوشد که ثلثان شود یعنی: دو قسمت آن کم شود و یک قسمت آن بماند پاک می شود. ولی اگر به خودی خود جوش بیاید و به آتش یا غیر آتش ثلثان شود، یا به آتش جوش بیاید و به غیر آتش ثلثان شود فقط به سرکه شدن پاک می شود. و این حکم بنابر قول به نجاست عصیر است به جوش آمدن و گذشت که اقوی طهارت است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] تمام بدن مشرک، حتی مو و ناخن و رطوبت های او نجس است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اب انگوری که به اتش جوش بیاید حرام می شود و اگر ان قدر به اتش بجوشد که دو قسمت ان کم شود و یک قسمت ان بماند حلال می شود و در مساله گذشت که به جوش امدن به اتش نجس نمی شود و اگر به غیر اتش جوش بیاید حرام و بنابر احتیاط نجس می شود و احتیاط واجب ان است که به غیر از سرکه شدن پاک و حلال نمی شود
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انگور و آب انگور بخودی خود، یا به واسطه پختن جوش بیاید پاک است، ولی خوردن آن حرام است و آنچه به آتش جوش آمده اگر به آتش دو ثلث آن کم شود حلال می شود و آنچه به غیر آتش جوش آمده با سرکه شدن حلال می شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چیزی که معلوم نیست غوره است، یا انگور اگر با آتش بجوشد، حرام نمی شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] آب انگوری که به سبب آتش یا به خودی خود جوش بیاید، خوردن آن حرام و بنا بر احتیاط نجس میشود، چنانچه در مسأله 114 گذشت و آب انگوری که به سبب آتش جوش آمده اگر آن قدر با آتش بجوشد که ثلثان شود، یعنی دوسوم آن کم شود، پاک شده و خوردن آن حلال است؛ ولی اگر به خودی خود جوش آمده، بنا بر احتیاط فقط به سرکه شدن پاک و حلال میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] آب انگوری که به آتش یا به خودی خود جوش بیاید؛ حرام می شود و اگر آن قدر به آتش بجوشد که ثلثان شود؛ یعنی دو قسمت آن کم شود و یک قسمت آن بماند؛ حلال می شود. و در مسأله (114) گذشت که آب انگور به جوش آمدن نجس نمی شود و بعید نیست که اگر دو قسمت آن به غیر آتش کم شود حلال باشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر یک دانه انگور در چیزی که به آتش میجوشد بیفتد و بجوشد پاک است اگرچه خوردن آن حرام است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نیم خورده سگ و خوک و مشرک، نجس و خوردن آن حرام است و نیم خورده حیوانات حرام گوشت پاک و خوردن آن مکروه می باشد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر پدر و مادر و جدّ و جدّه بچّه نابالغ مشرک باشند آن بچه هم نجس است، و اگر یکی از اینها مسلمان باشد بچه پاک است.