راه پیش گیری از خواب آلودگی به هنگام مطالعه و احساس خستگی زودرس چیست؟ برای مقابله با مشکلی که مطرح کرده اید، رعایت راه کارهای زیر مناسب است: 1. برای خود برنامه ای شبانه روزی تنظیم کنید و کارهایتان را - اعم از: مطالعه، خواب، عبادت، تفریح، ورزش، تغذیه و... - در زمان معیّن و طبق برنامه انجام دهید. 2. برای تقویت انگیزه، هدف نهایی و اهداف واسطه ای خود را از درس خواندن مشخص کنید؛ زیرا اگر انسان هدف مشخصی داشته باشد، همواره آن هدف برای او انگیزه ایجاد می کند. 3. از پراکنده خوانی اجتناب کنید؛ مطالعات شما باید هدفمند و در زمان مناسب باشد. 4. بعد از غذا خوردن، بلافاصله مطالعه نکنید. 5. بکوشید در کتابخانه و با نشستن صحیح پشت میز، مطالعه کنید. 6. بعد از 45 دقیقه مطالعه، یک ربع استراحت کنید و اگر برایتان امکان دارد، نوشیدنی یا میوه، یا حداقل چند دانه کشمش و یا بیسکویت بخورید. البته لازم نیست هر 45 دقیقه خوردن یا نوشیدن تکرار شود؛ ولی استراحت لازم است. هرگز چند ساعت به طور مستمر مطالعه نکنید. 7. هنگام امتحانات، از مواد قندی و مغذی (مانند خرما، کشمش، انجبر، عسل، مربا و...) بیشتر استفاده کنید. 8. شب ها حداقل شش ساعت استراحت و خواب داشته باشید و در بین روز، بعد از صرف نهار، یک ساعت استراحت کنید. 9. بهداشت خواب را مراعات کنید. 10. اگر همه موارد فوق را مراعات کردید، ولی مشکل خواب آلودگی وجود داشت، به روان پزشک مراجعه کنید.
راه پیش گیری از خواب آلودگی به هنگام مطالعه و احساس خستگی زودرس چیست؟
برای مقابله با مشکلی که مطرح کرده اید، رعایت راه کارهای زیر مناسب است:
1. برای خود برنامه ای شبانه روزی تنظیم کنید و کارهایتان را - اعم از: مطالعه، خواب، عبادت، تفریح، ورزش، تغذیه و... - در زمان معیّن و طبق برنامه انجام دهید.
2. برای تقویت انگیزه، هدف نهایی و اهداف واسطه ای خود را از درس خواندن مشخص کنید؛ زیرا اگر انسان هدف مشخصی داشته باشد، همواره آن هدف برای او انگیزه ایجاد می کند.
3. از پراکنده خوانی اجتناب کنید؛ مطالعات شما باید هدفمند و در زمان مناسب باشد.
4. بعد از غذا خوردن، بلافاصله مطالعه نکنید.
5. بکوشید در کتابخانه و با نشستن صحیح پشت میز، مطالعه کنید.
6. بعد از 45 دقیقه مطالعه، یک ربع استراحت کنید و اگر برایتان امکان دارد، نوشیدنی یا میوه، یا حداقل چند دانه کشمش و یا بیسکویت بخورید. البته لازم نیست هر 45 دقیقه خوردن یا نوشیدن تکرار شود؛ ولی استراحت لازم است. هرگز چند ساعت به طور مستمر مطالعه نکنید.
7. هنگام امتحانات، از مواد قندی و مغذی (مانند خرما، کشمش، انجبر، عسل، مربا و...) بیشتر استفاده کنید.
8. شب ها حداقل شش ساعت استراحت و خواب داشته باشید و در بین روز، بعد از صرف نهار، یک ساعت استراحت کنید.
9. بهداشت خواب را مراعات کنید.
10. اگر همه موارد فوق را مراعات کردید، ولی مشکل خواب آلودگی وجود داشت، به روان پزشک مراجعه کنید.
- [سایر] راه پیشگیری از خوابآلودگی به هنگام مطالعه و احساس خستگی زودرس چیست؟
- [سایر] یه مشکلی داشتم که امیدوارم بتونید تو حلش بهم کمک کنید. من در طول روز، همیشه احساس خستگی و خواب آلودگی می کنم و همش حس می کنم باید برم بخوابم؛ ولی من خیلی کارها دارم که باید در روز انجامشون بدم و این خستگی دائمی خیلی منو اذیت می کنه. لطفا راه هایی رو پیشنهاد بدید که بتونم از بین ببرمش.
- [سایر] با سلام و خسته نباشید. میخواستم بدونم واسه رفع خستگی و سردرد و خواب آلودگی که بیشتر وقتا بهم دست میده چیکار باید کنم؟ میخوام واسه بارداری هم اقدام کنم ولی با این خستگی که بعد از انجام کاری سریع خسته میشم نمیدونم میتونم باردار شم یا نه.سابقه افسردگی دارم ولی الان فکرنکنم افسرده باشم ولی خستگی بعد از انجام کار یا خواب الودگی صبح و سستی بدن اذیتم میکنه.
- [سایر] با عرض سلام و خسته نباشید 22سال دارم و مجرد هستم.از 10 روز قبل از قاعدگی دچار خواب آلودگی شدید میشوم و طی قاعدگی هم خیلی زیاد میخوابم تا 12_13 ساعت و طی روز هم با خواب زیاد حالت خواب آلودگی دارم و چون برای ارشد میخونم زمان زیادی رو از دست میدم و تمرکزم پایین هست. ممنون میشم راهنمایی کنید با تشکر
- [سایر] با سلام من متاهل هستم و زمانی که با ناراحت می شم قبلا گریه می کردم تا آروم شم و بتونم صحبت کنم یا با یکی از دوستام صحبت می کردم...و بعد که آروم شدم سعی می کردم با صحبت مشکل رو حل کنم اما الان مدتی است که پس از ناراحتی به شدت احساس خستگی می کنم و به خواب عمیق می رم و صبح که از خواب پا می شم بازم احساس خستگی و سر درد خفیف دارم...این نشانه افسردگیه ؟ و ایا چیز خطر ناکی هست؟
- [سایر] با سلام. طبع من غلبه ی دموی دارد و جدیدا خیلی خواب آلود شده ام و تحصیلم را مختل کرده است. آیا رطوبت بدنم زیاد شده است؟ چه دارویی برای تنظیم ساعت خواب و رفع خواب آلودگی پیشنهاد میکنید؟
- [سایر] چگونه درس دینی راتدریس کنیم که احساس خستگی نکنندوچه عواملی باعث می شوداین درس خسته کننده شود؟
- [سایر] در محیط کار احساس دلزدگی و خستگی دارم امکان تغییر در آن هم برای من میسر نیست، چه کنم؟
- [سایر] خوابیدن بدون احساس نیاز به خواب چه اشکالی دارد؟
- [سایر] من ساعات خوابم طی روز زیاده، و از طرفی درس هم می خوانم و با اینکه کلا آدم سحرخیز و سحردوستی ام اما در زمستان نمی توانم زودتر از 8 یا 9 صبح بیدار شوم. بعد بیداری هم باز یک ساعت بعدش خوابم می گیره و خیلی خواب زمستان شیرینه اما به درس و زندگیم لطمه میزنه. بگویید با این مشکل احساس خواب آلودگی و پرخوابی چکار کنم؟
- [آیت الله مظاهری] خوابی را که در آن محتلم شده نباید خواب اوّل حساب کرد بلکه اگر از آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد خواب اوّل حساب میشود.
- [آیت الله نوری همدانی] خوابی را که در آن محتلم شده نباید خواب اول حساب کرد بلکه اگر از آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد خواب اول حساب می شود .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خوابی را که در آن محتلم شده نباید خواب اول حساب کرد بلکه اگر از آن خواب بیدار شود، و دوباره بخوابد خواب اول حساب می شود.
- [امام خمینی] خوابی را که در آن محتلم شده نباید خواب اول حساب کرد، بلکه اگراز آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد، خواب اول حساب می شود.
- [آیت الله بهجت] خوابی را که در آن محتلم شده خواب اول حساب نمیشود، بلکه اگر از آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد خواب اول حساب میشود.
- [آیت الله سبحانی] خوابی را که در آن محتلم شده، نباید خواب اول حساب کرد، بلکه اگر از آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد خواب اول حساب می شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] خوابی که در آن محتلم شده خواب اول حساب نمی شود ولی اگر از آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد خواب اول حساب می شود.
- [آیت الله اردبیلی] خوابی که در آن محتلم شده، خواب اوّل محسوب نمیشود، بلکه اگر از آن خواب بیدار شود و دوباره بخوابد، خواب اوّل حساب میشود.
- [آیت الله خوئی] مراد از خواب اول و دوم و سوم- درصورتی که انسان در خواب محتلم شود- خوابی است که بعد از بیدار شدن بخوابد و اما خوابی که در آن محتلم شده خواب اول حساب نمیشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] مراد از خواب اول در صورتی که انسان در خواب محتلم شود خوابی است که بعد از بیدار شدن بخوابد و اما خوابی که در ان محتلم شده خواب اول حساب نمی شود