من در حالت اضطراب و نگرانی ناخن‌های دست و پایم را - با اینکه درد شدیدی دارد - از ته می‌کشم؛ مرا راهنمایی کنید.
من در حالت اضطراب و نگرانی ناخن‌های دست و پایم را - با اینکه درد شدیدی دارد - از ته می‌کشم؛ مرا راهنمایی کنید. پاسخ : راه‌کارهای زیر تأثیر به سزایی در درمان این بیماری دارد: 1. سعی کنید با خود کنترلی، میزان و دفعات ارتکاب به این عادت را روز به روز کاهش دهید و با یادداشت نمودن آن، کاهش تدریجی آن را دنبال کنید. 2. زمان‌ها و موقعیت‌هایی که این حالت بروز می‌کند، شناسایی کرده و در آن موقعیت‌ها خود را به اعمال و افکار دیگر (مانند مطالعه و کارهای ظریف) مشغول سازید. 3. عوامل اضطراب و ناخن جویدن را شناسایی کرده و آنها را کاهش دهید و از صحنه زندگی حذف کنید. برای مثال اگر به هنگام شنیدن اخبار، این عادت بروز می‌کند، در این موقع به کارهای دستی (مانند خطاطی، بازی با قلم و تمرین خط و گفتن ذکر و شمردن آن به وسیله تسبیح و...) مشغول شوید و مدت زمان گوش دادن به اخبار را کاهش دهید. 4. اگر از به کارگیری این دستورالعمل ناتوان و یا آن را کم تأثیر می‌دانید، از دست‌کش و یا کیسه استفاده کنید به محض بروز این حالت، دست خود را در کیسه یا دست‌کش قرار دهید. 5. شخصی را بخواهید تا هرگاه مشاهده کرد شما به این عادت مشغول شده‌اید، دست شما را بگیرد و یا با یک روش آزار دهنده (مانند فشار دادن به دست شما) رفتار شما را کنترل کند. کافی است چندین روز این عمل را انجام دهید تا این عادت فراموش گردد. 6. هر روز به صورت مرتب ورزش کنید، به خصوص به هنگام صبحگاه. 7. هنگام ورزش چندین بار نفس عمیق بکشید و اکسیژن خون خود را افزایش دهید. 8. قرآن زیاد بخوانید و به صورت مرتب و منظم چند وعده در روز قرآن بخوانید. 9. ذکر (لاحول ولا قوة الا باللّه) را زیاد بگویید. 10. هنگام گفتن ذکر تسبیح در دست بگیرید و این ذکرها را با تسبیح بگویید. 11. سر انگشتان خود را با موادی تلخ و بدبو آلوده کنید که به محض گذاشتن در دهان تلخی و بوی بد آن شما را اذیت کند. 12. هنگام گوش دادن به درس یا تماشای تلویزیون دست‌های خود را زیر چانه یا کنار گوش خود نگذارید؛ یا تسبیح دست بگیرید و دست‌های خود را مشغول کنید یا روی نشیمنگاه بنشید و دست‌ها را دور پاها درهم قفل کنید.
عنوان سوال:

من در حالت اضطراب و نگرانی ناخن‌های دست و پایم را - با اینکه درد شدیدی دارد - از ته می‌کشم؛ مرا راهنمایی کنید.


پاسخ:

من در حالت اضطراب و نگرانی ناخن‌های دست و پایم را - با اینکه درد شدیدی دارد - از ته می‌کشم؛ مرا راهنمایی کنید.

پاسخ :
راه‌کارهای زیر تأثیر به سزایی در درمان این بیماری دارد:
1. سعی کنید با خود کنترلی، میزان و دفعات ارتکاب به این عادت را روز به روز کاهش دهید و با یادداشت نمودن آن، کاهش تدریجی آن را دنبال کنید.
2. زمان‌ها و موقعیت‌هایی که این حالت بروز می‌کند، شناسایی کرده و در آن موقعیت‌ها خود را به اعمال و افکار دیگر (مانند مطالعه و کارهای ظریف) مشغول سازید.
3. عوامل اضطراب و ناخن جویدن را شناسایی کرده و آنها را کاهش دهید و از صحنه زندگی حذف کنید. برای مثال اگر به هنگام شنیدن اخبار، این عادت بروز می‌کند، در این موقع به کارهای دستی (مانند خطاطی، بازی با قلم و تمرین خط و گفتن ذکر و شمردن آن به وسیله تسبیح و...) مشغول شوید و مدت زمان گوش دادن به اخبار را کاهش دهید.
4. اگر از به کارگیری این دستورالعمل ناتوان و یا آن را کم تأثیر می‌دانید، از دست‌کش و یا کیسه استفاده کنید به محض بروز این حالت، دست خود را در کیسه یا دست‌کش قرار دهید.
5. شخصی را بخواهید تا هرگاه مشاهده کرد شما به این عادت مشغول شده‌اید، دست شما را بگیرد و یا با یک روش آزار دهنده (مانند فشار دادن به دست شما) رفتار شما را کنترل کند. کافی است چندین روز این عمل را انجام دهید تا این عادت فراموش گردد.
6. هر روز به صورت مرتب ورزش کنید، به خصوص به هنگام صبحگاه.
7. هنگام ورزش چندین بار نفس عمیق بکشید و اکسیژن خون خود را افزایش دهید.
8. قرآن زیاد بخوانید و به صورت مرتب و منظم چند وعده در روز قرآن بخوانید.
9. ذکر (لاحول ولا قوة الا باللّه) را زیاد بگویید.
10. هنگام گفتن ذکر تسبیح در دست بگیرید و این ذکرها را با تسبیح بگویید.
11. سر انگشتان خود را با موادی تلخ و بدبو آلوده کنید که به محض گذاشتن در دهان تلخی و بوی بد آن شما را اذیت کند.
12. هنگام گوش دادن به درس یا تماشای تلویزیون دست‌های خود را زیر چانه یا کنار گوش خود نگذارید؛ یا تسبیح دست بگیرید و دست‌های خود را مشغول کنید یا روی نشیمنگاه بنشید و دست‌ها را دور پاها درهم قفل کنید.





مسئله مرتبط یافت نشد
1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین