می خواستم روایات، احادیث و سنت ها و یا رهنمودهایی که در مورد چگونگی ایستادن در نماز را بدونم؟ برای نماز گزار در حال قیا م و ایستادن ،آداب و مستحباتی در کتاب های فقهی و رساله های عملیه ذکر شده که برخی از آنها عبارت است از : 1-رها کردن و انداختن شانه ها 2- آویزان کردن و رها کردن دو دست 3- قرار دادن کف دو دست بر روی ران ها 4- جمع کردن همه انگشتان دو دست 5- راست کردن کمر و گردن 6- نگاه کردن به محل سجده 7- رو به قبله بودن دو پا و در عرض هم بودن آن دو 8- فاصله داشتن دو قدم به اندازه سه انگشت باز و یا به اندازه یک وجب 9- تکیه یکسان و مساوی بر روی پاها 10- داشتن خشوع و خضوع مانند ایستادن عبدی ذلیل در برابر مولایی بزرگ و عظیم ( عروه الوثقی ، سید کاظم یزدی ، بحث قیام؛ روایات مربوط نیز در وسائل الشیعه ، کتاب الصلوه ، باب القیام آمده است .
می خواستم روایات، احادیث و سنت ها و یا رهنمودهایی که در مورد چگونگی ایستادن در نماز را بدونم؟
می خواستم روایات، احادیث و سنت ها و یا رهنمودهایی که در مورد چگونگی ایستادن در نماز را بدونم؟
برای نماز گزار در حال قیا م و ایستادن ،آداب و مستحباتی در کتاب های فقهی و رساله های عملیه ذکر شده که برخی از آنها عبارت است از :
1-رها کردن و انداختن شانه ها
2- آویزان کردن و رها کردن دو دست
3- قرار دادن کف دو دست بر روی ران ها
4- جمع کردن همه انگشتان دو دست
5- راست کردن کمر و گردن
6- نگاه کردن به محل سجده
7- رو به قبله بودن دو پا و در عرض هم بودن آن دو
8- فاصله داشتن دو قدم به اندازه سه انگشت باز و یا به اندازه یک وجب
9- تکیه یکسان و مساوی بر روی پاها
10- داشتن خشوع و خضوع مانند ایستادن عبدی ذلیل در برابر مولایی بزرگ و عظیم
( عروه الوثقی ، سید کاظم یزدی ، بحث قیام؛ روایات مربوط نیز در وسائل الشیعه ، کتاب الصلوه ، باب القیام آمده است .
- [سایر] می خواستم بدونم چرا اهل سنت نماز سنت می خونن؟
- [سایر] احادیث شیعه در مورد چگونگی و آداب ساخت مسجد چیست؟
- [سایر] چگونگی پیدایش اهل حدیث را بنویسید. و چه عقایدی داشتند؟
- [سایر] می خواستم در مورد چگونگی نشستن (سنگینی رو کدام پا در حالت تشهد و سلام مهم است) را بدونم؟
- [سایر] چگونگی شهادت خانم فاطمه زهرا از دیدگاه اهل سنت رابیان کنید.
- [سایر] طبق روایات، شیعه و سنی در مورد نماز مسافر چه نظری دارند؟
- [سایر] آیا چگونگی رشد جنین در شکم مادر و دمیده شدن روح به آن، در احادیث تشریح شده است؟
- [سایر] فرق میان سنت و حدیث چیست؟
- [سایر] آیا روایت (أنا مدینة العلم) با سند معتبر در منابع اهل سنت نقل شده است؟
- [سایر] در مورد ایدز و قرص های اکس چگونه باید بچه ها را آموزش داد و این آموزش از چه سنی باشد و چگونگی آن را بیان کنید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که ایستاده نماز میخواند، اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود، باید مثل کسی که نماز را نشسته میخواند - که حکم آن در مسأله پیش گفته شد - نماز احتیاط را به جا آورد مگر این که ناتوانی وی از ایستادن در تمام وقت نباشد بلکه در وقت بتواند تمام نماز را ایستاده بخواند که باید نماز را دوباره بخواند.
- [آیت الله مظاهری] اگر در بین نماز از ایستادن عاجز شود باید بنشیند و اگر از نشستن هم عاجز شود باید بخوابد.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان مأیوس نباشد که در آخر وقت بتواند ایستاده نماز بخواند ، چنانچه اول وقت نماز را بخواند و در آخر وقت قدرت بر ایستادن حاصل نماید باید نماز را دوباره بجا آورد . ولی اگر مأیوس از آن باشد که بتواند نماز را ایستاده بخواند ، اگر در اول وقت نماز را بخواند و سپس قدرت بر ایستادن پیدا کند ، لازم نیست نماز را اعاده کند .
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که ایستاده نماز میخواند، اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود، باید مثل کسی که نماز را نشسته میخواند وحکم آن در مسأله پیش گفته شد، نماز احتیاط را بجا آورد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که ایستاده نماز می خواند ، اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود ، باید مثل کسی که نماز را نشسته می خواند و حکم آن در مسالة پیش گفته شد ، نماز احتیاط را بجا آورد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که ایستاده نماز می خواند، اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود، باید مثل کسی که نماز را نشسته می خواند، و حکم آن در مسأله پیش گفته شد، نماز احتیاط را به جا آورد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که ایستاده نماز می خواند؛ اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود؛ باید مثل کسی که نماز را نشسته می خواند که حکم آن در مسأله پیش گفته شد؛ نماز احتیاط را به جا آورد.
- [آیت الله خوئی] کسی که ایستاده نماز میخواند، اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود، باید مثل کسی که نماز را نشسته میخواند که حکم آن در مسأله پیش گفته شد، نماز احتیاط را بهجا آورد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی که ایستاده نماز میخواند، هنگام خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود، باید مثل کسی که نماز را نشسته میخواند و حکم آن در مسأله پیش گفته شد، نماز احتیاط را بجا آورد.
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که ایستاده نماز می خواند اگر موقع خواندن نماز احتیاط از ایستادن عاجز شود باید مثل کسی که نماز را نشسته می خواند که حکم ان در مساله پیش بیان شد نماز احتیاط را به جا اورد