جامعه ی در حال رشد و پیشرفت و تعالی از جنبه ی عمومی در کشورهای اسلامی به خصوص در کشور ما شیعه ها، اگر می خواهید ببینید جامعه ی ما یک جامعه ی در حال رشد و پیشرفت و تعالی است، باید برویم این گونه از ظرفیت هائی را که نام بردیم، ببینیم در چه اندازه در حدّ افاده و استفاده است. اصلاً مساجد ما چه مقدار آباد است؟ آیا مساجد در حدّی هست که شبانه روز در آن نماز جماعت برقرارشود و مردم هم با اشتها به این نماز جماعت حاضر می شوند و در طول هفته هم از امام جماعت روستا، منطقه، شهر و کوچه شان استفاده علمی دارند یا ندارند؟ اگر این میزان و معیارها ؛ مساجد، نماز جماعت ها و درس و بحث در خدمت ائمّه ی جماعات و جمعه در طول هفته در هر منطقه ای برقرار باشد و اگر این ها واقعاً در اجتماع ما هست معلوم می شود که جامعه در حال تعالی است یا آن منطقه در حال رشد است. فلذا هر کجا که رفتیم، وقتی ببینیم در مسجد آن جا نماز جماعت هست، مردم حاضرند و با یک شوق و اشتیاقی به نماز جماعت می آیند و در محضر امام جماعت اند و آقا را صرفاً برای استخاره شان نمی خواهند و از آقا سؤالات شرعی دارند، از آقا مسائل اخلاقی می شنوند، با آقا در طول هفته کلاس دارند، بحث و درس دارند ؛ اگر این ها برقرار است، ( به تعبیر استاد ما ؛ مساجد، کلاس اَکابر است. ) اگر در هر منطقه ای این کلاس اکابر برقرار است معلوم است آن جا در حال رشد است و بالا می آید. آن جا وقتی جوانان یک منطقه با یک امام جماعتی تشرّف دارند، وقتی خدمتش درس و بحث داشته باشند، خداوند هم به آن امام جماعت برای این که مستمع و شنونده های عاشق و تشنه ای دارد، چیزهائی را در فهم آیات و روایات به جان او إلقا می کند که خود آن امام جماعت باورش نمی آید و متوجّه نمی شود که این ها از کجا به دستش آمده است. در هنگام صحبت کردن گاهی می بینید به یک گوینده ای این قدر حقائق می دهند معلوم می شود شنونده های او در صدد فهم حقائق اند و لذا گوینده را غرور نباید بگیرد، باید متوجّه باشد که تشنگی شنونده های او باعث شد خداوند متعال برای او حفظ آبرو کرده و یک چیزهائی در ذهن او گذاشته و او را واسطه قرار داده است. این نعمتها و رزقی است که می بایست به گوش شنونده می رسید و از طریق این بلندگو، میکروفن و دهان گوینده به جان آن ها می رسد. امّا وقتی از دور بگوئیم مساجد ما که به در نمی خورد، یک چهار تا پیرمرد آن جا نشستند،آخوند های ما مخصوص پیرمردها شده اند، چهار تا پیرزن و پیرمرد آن جا نشسته اند، ما چرا برویم آن جا، جای ما نیست؛ (( این نشان می دهد که تشنه نیستی ؛ تشنه نیستی ؛ قربانت بروم تشنه نیستی ؛ اگر تشنه باشی مستمع صاحب سخن را بر سر کار آورد ؛ تشنه نیستید شما. )) نخیر ؛ این حرف را بنده قبول ندارم، این نقص به یک تعبیری به امام جماعت یا به روحانی منطقه بر نمی گیرد، چون یک روحانی دست از تحصیلات و ادامه تحصیل برداشت و آمد در فلان روستا و این بنده ی خدا آمد خودش را وقف کرد و آمد به مردم آن منطقه بگوید : که آقا من برای سیراب کردن دل ها و جان های شما آمده ام ؛ بعد ما می گوئیم : بابا ولش کن، کی حوصله دارد. ( تشنه نیستی ) !!! اگر به محضر او بروید، خداوند به آن روحانی افاضه هائی می کند و جان او مجرای فیض الهی برای رساندن آن چه که قابلیت خواهان و طالبین است می شود. (( طالب، مطلوب را می آورد. )) متن بیانات استاد صمدی آملی برگرفته از پایگاه : azha.blogfa.com
جامعه ی در حال رشد و پیشرفت و تعالی
از جنبه ی عمومی در کشورهای اسلامی به خصوص در کشور ما شیعه ها، اگر می خواهید ببینید جامعه ی ما یک جامعه ی در حال رشد و پیشرفت و تعالی است، باید برویم این گونه از ظرفیت هائی را که نام بردیم، ببینیم در چه اندازه در حدّ افاده و استفاده است.
اصلاً مساجد ما چه مقدار آباد است؟
آیا مساجد در حدّی هست که شبانه روز در آن نماز جماعت برقرارشود و مردم هم با اشتها به این نماز جماعت حاضر می شوند و در طول هفته هم از امام جماعت روستا، منطقه، شهر و کوچه شان استفاده علمی دارند یا ندارند؟
اگر این میزان و معیارها ؛ مساجد، نماز جماعت ها و درس و بحث در خدمت ائمّه ی جماعات و جمعه در طول هفته در هر منطقه ای برقرار باشد و اگر این ها واقعاً در اجتماع ما هست معلوم می شود که جامعه در حال تعالی است یا آن منطقه در حال رشد است.
فلذا هر کجا که رفتیم، وقتی ببینیم در مسجد آن جا نماز جماعت هست، مردم حاضرند و با یک شوق و اشتیاقی به نماز جماعت می آیند و در محضر امام جماعت اند و آقا را صرفاً برای استخاره شان نمی خواهند و از آقا سؤالات شرعی دارند، از آقا مسائل اخلاقی می شنوند، با آقا در طول هفته کلاس دارند، بحث و درس دارند ؛
اگر این ها برقرار است، ( به تعبیر استاد ما ؛ مساجد، کلاس اَکابر است. )
اگر در هر منطقه ای این کلاس اکابر برقرار است معلوم است آن جا در حال رشد است و بالا می آید.
آن جا وقتی جوانان یک منطقه با یک امام جماعتی تشرّف دارند، وقتی خدمتش درس و بحث داشته باشند، خداوند هم به آن امام جماعت برای این که مستمع و شنونده های عاشق و تشنه ای دارد، چیزهائی را در فهم آیات و روایات به جان او إلقا می کند که خود آن امام جماعت باورش نمی آید و متوجّه نمی شود که این ها از کجا به دستش آمده است.
در هنگام صحبت کردن گاهی می بینید به یک گوینده ای این قدر حقائق می دهند معلوم می شود شنونده های او در صدد فهم حقائق اند و لذا گوینده را غرور نباید بگیرد، باید متوجّه باشد که تشنگی شنونده های او باعث شد خداوند متعال برای او حفظ آبرو کرده و یک چیزهائی در ذهن او گذاشته و او را واسطه قرار داده است.
این نعمتها و رزقی است که می بایست به گوش شنونده می رسید و از طریق این بلندگو، میکروفن و دهان گوینده به جان آن ها می رسد.
امّا وقتی از دور بگوئیم مساجد ما که به در نمی خورد، یک چهار تا پیرمرد آن جا نشستند،آخوند های ما مخصوص پیرمردها شده اند، چهار تا پیرزن و پیرمرد آن جا نشسته اند، ما چرا برویم آن جا، جای ما نیست؛
(( این نشان می دهد که تشنه نیستی ؛ تشنه نیستی ؛ قربانت بروم تشنه نیستی ؛ اگر تشنه باشی مستمع صاحب سخن را بر سر کار آورد ؛ تشنه نیستید شما. ))
نخیر ؛ این حرف را بنده قبول ندارم، این نقص به یک تعبیری به امام جماعت یا به روحانی منطقه بر نمی گیرد، چون یک روحانی دست از تحصیلات و ادامه تحصیل برداشت و آمد در فلان روستا و این بنده ی خدا آمد خودش را وقف کرد و آمد به مردم آن منطقه بگوید : که آقا من برای سیراب کردن دل ها و جان های شما آمده ام ؛ بعد ما می گوئیم : بابا ولش کن، کی حوصله دارد.
( تشنه نیستی ) !!!
اگر به محضر او بروید، خداوند به آن روحانی افاضه هائی می کند و جان او مجرای فیض الهی برای رساندن آن چه که قابلیت خواهان و طالبین است می شود.
(( طالب، مطلوب را می آورد. ))
متن بیانات استاد صمدی آملی
برگرفته از پایگاه : azha.blogfa.com
- [سایر] رابطه علم با رشد، کمال، پیشرفت انسان چیست؟
- [سایر] با در نظر گرفتن پیشرفت جامعه بشری، دعای برای ظهور امام زمان چه معنایی دارد؟
- [سایر] برای رشد فرهنگ جامعه (رعایت نظم، بهداشت و حق تقدّم و...) چه راهکارهایی پیشنهاد میکنید؟
- [سایر] برای رشد فرهنگ جامعه (رعایت نظم، بهداشت و حق تقدّم و...) چه راهکارهایی پیشنهاد میکنید؟
- [سایر] اختلاف نظر موجب رشد و پیشرفت میشود ولی در نهجالبلاغه آمده که «الخلاف یهدم الرأی» این تضاد و پارادوکس چگونه قابل حل است؟
- [سایر] سلام،خسته نباشید برادران عزیز میخواستم یک توضیح کامل همراه با جزئی نگری های لازم در مورد:نقش انقلاب اسلامی در پیشرفت و ترقی جامعه اسلامی بیان کنید؟
- [سایر] شبهه: حجاب مانع پیشرفت و عامل رکود است چون جلوی فعالیت زن را می گیرد و نیمی ازانرژی جامعه را فلج می کند .
- [سایر] لایحه انجمنهای ایالتی و ولایتی چرا مورد مخالفت امام خمینی (ره) قرار گرفت؟مگر ایشان مخالف پیشرفت جامعه و حقوق زنان بودند؟
- [سایر] برخی معتقدند جمهوری اسلامی با یک پارادوکس مهم روبهروست. از یک طرف میخواهد رشد و پیشرفت کند و از طرف دیگر، در پی حفظ استقلال سیاسی و همینطور عدالت در بیرون از مرزهای کشور است و میخواهد سیاست خارجی ایدئولوژیک داشته باشد.آیا استقلال کشور با مقولهی پیشرفت در تناقض است؟آیا با همگرایی با غرب، توسعه به وجود میآید؟
- [سایر] آیا تکامل، همان پیشرفت و پیشرفت، همان تکامل است؟
- [آیت الله اردبیلی] هر جنس و مالی که یک بار خُمس آن داده شود، دیگر خُمس به آن تعلّق نمیگیرد، مگر این که رشد کرده یا قیمت آن افزایش یابد که مقدار رشد کرده یا افزایش یافته، متعلّق خمس است؛ ولی اگر رشد قیمت بر اثر کاهش ارزش پول باشد به گونهای که درآمد و غنیمت محسوب نشود خُمس آن لازم نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] مبتدیه اگر بیشتر از ده روز خونی ببیند که چند روز ان نشانه حیض و چند روز دیگر ان نشانه استحاضه داشته باشد ولی خونی که نشانه حیض دارد از سه روز کمتر باشد همه خونهایی که دیده استحاضه است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر سه روز یا بیشتر خون ببیند که نشانه حیض را دارد؛ بعد؛ ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند؛ باید خون اول و خون آخر را که نشانه های حیض داشته حیض قرار دهد.
- [آیت الله سبحانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد، ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه های حیض داشته، حیض قرار دهد.
- [امام خمینی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه های حیض داشته، حیض قرار دهد.
- [امام خمینی] مبتدئه اگر بیشتر از ده روز خونی ببیند که چند روز آن نشانه حیض و چند روز دیگر آن نشانه استحاضه داشته باشد، چنانچه خونی که نشانه حیض دارد از سه روز کمتر یا از ده روز بیشتر باشد، باید از اولی که خون نشانه حیض دارد،حیض قرار دهد و در عدد، به خویشاوندان خود رجوع کند و بقیه را استحاضه قرار دهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه های حیض را دارد و بعد ده روز یا بیشتر خونی را ببیند که نشانه های استحاضه را دارد و مجدداً خونی را ببیند که نشانه حیض را دارد، باید تمام خونهایی را که نشانه حیض داشته است حیض قرار دهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] زنانی که از خون پاک نمی شوند ولی دو ماه پشت سر هم چند روز از خونی را که می بینند نشانه حیض و بقیه نشانه های استحاضه دارد و شماره روزهایی که نشانه حیض دارد در هر دو ماه یک اندازه است، اما وقت آن یکی نیست، باید آن چند روزی که نشانه حیض را دارد حیض قرار دهند.
- [آیت الله بهجت] مبتدئه اگر بیشتر از ده روز خونی ببیند که چند روز آن نشانه حیض و چند روز دیگر آن نشانه استحاضه داشته باشد، چنانچه خونی که نشانه حیض دارد از سه روز کمتر یا از ده روز بیشتر باشد، باید از اولی که خون نشانه حیض دارد، حیض قرار دهد و در عدد به خویشاوندان خود رجوع کند و بقیه را استحاضه قرار دهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر با نشانه استحاضه خون ببیند و دوباره سه روز یا بیشتر خونی به نشانه حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه حیض داشته، حیض قرار دهد؛ بلی در مورد زنی که عادت وقتیه دارد و عادت وی به وسیله نشانه حیض مشخّص نشده باشد، خون بعد از ایام عادت، حیض نیست.