آیا صحیح است که حضرت ادریس زنده وارد بهشت گردید یا خیر؟ هیچ کس مرده وارد بهشت نمی شود ؛ همه ی اهل بهشت زنده وارد بهشت می شوند ؛ بلکه شرط ورود به برزخ و مافوق آن ، یعنی آخرت ، زنده تر شدن است. چون مردن از این سمت مردن است امّا از آن سو زنده تر شدن می باشد. امّا اگر منظور این است که آن حضرت با همین بدن مادّی دنیایی وارد بهشت مجرّد برزخی شده اند ، روشن است که چنین امری عقلاً محال می باشد. ورود با بدن مادّی دنیایی به بهشت اخروی نیز به نحو اولی محال خواهد بود. چون بهشت اخروی اشرف از بهشت برزخی می باشد و با بدن مادّی تناسب ندارد.لذا معاد جسمانی قابل اثبات است ولی معاد مادّی با شبهاتی غیر قابل حلّ مواجه می باشد. چرا که جسم بر سه گونه است: جسم مادّی ، جسم مثالی(برزخی) که شبیه اجسام ذهنی ما یا مثل اجسام دیده شده در خواب هستند ؛ و جسم اخروی که لطیفتر از جسم برزخی می باشد. پس جسمانی بودن معاد یا معراج به معنی مادّی بودن آن نیست. از برخی روایات استفاده می شود حضرت ادریس(ع) نیز همچون حضرت عیسی(ع) به آسمانها عروج نموده است ؛ و عروج در عین جسمانی بودن نمی تواند مادّی باشد. بلکه چنین عروجی با جسم مثالی (جسم برزخی) است. لذا بدن مادّی آنکه به معراج می رود در همین دنیا می ماند. پس قاعدتاً بدن حضرت عیسی(ع) و حضرت ادریس (ع) باید در جایی از زمین بوده باشد ؛ امّا کجا؟ خدا و اولیایش عالمند. چه بسا خداوند متعال بدن مادّی آن بزرگواران را در حالتی شبیه به خواب در همین دنیا نگه داشته است ؛ همانگونه که ابدان اصحاب کهف را حدود سیصد سال در حال خواب نگه داشت. پس آنگاه که خدا اراده نمود ، حضرت عیسی (ع) دوباره به بدن مادّی خود عود نموده رجعت خواهد کرد تا در خدمت امام زمان (عج) باشد؛ و چه بسا حضرت ادریس (ع) نیز از رجعت کنندگان باشد. الله اعلم.
آیا صحیح است که حضرت ادریس زنده وارد بهشت گردید یا خیر؟
هیچ کس مرده وارد بهشت نمی شود ؛ همه ی اهل بهشت زنده وارد بهشت می شوند ؛ بلکه شرط ورود به برزخ و مافوق آن ، یعنی آخرت ، زنده تر شدن است. چون مردن از این سمت مردن است امّا از آن سو زنده تر شدن می باشد.
امّا اگر منظور این است که آن حضرت با همین بدن مادّی دنیایی وارد بهشت مجرّد برزخی شده اند ، روشن است که چنین امری عقلاً محال می باشد. ورود با بدن مادّی دنیایی به بهشت اخروی نیز به نحو اولی محال خواهد بود. چون بهشت اخروی اشرف از بهشت برزخی می باشد و با بدن مادّی تناسب ندارد.لذا معاد جسمانی قابل اثبات است ولی معاد مادّی با شبهاتی غیر قابل حلّ مواجه می باشد. چرا که جسم بر سه گونه است: جسم مادّی ، جسم مثالی(برزخی) که شبیه اجسام ذهنی ما یا مثل اجسام دیده شده در خواب هستند ؛ و جسم اخروی که لطیفتر از جسم برزخی می باشد. پس جسمانی بودن معاد یا معراج به معنی مادّی بودن آن نیست.
از برخی روایات استفاده می شود حضرت ادریس(ع) نیز همچون حضرت عیسی(ع) به آسمانها عروج نموده است ؛ و عروج در عین جسمانی بودن نمی تواند مادّی باشد. بلکه چنین عروجی با جسم مثالی (جسم برزخی) است. لذا بدن مادّی آنکه به معراج می رود در همین دنیا می ماند. پس قاعدتاً بدن حضرت عیسی(ع) و حضرت ادریس (ع) باید در جایی از زمین بوده باشد ؛ امّا کجا؟ خدا و اولیایش عالمند. چه بسا خداوند متعال بدن مادّی آن بزرگواران را در حالتی شبیه به خواب در همین دنیا نگه داشته است ؛ همانگونه که ابدان اصحاب کهف را حدود سیصد سال در حال خواب نگه داشت. پس آنگاه که خدا اراده نمود ، حضرت عیسی (ع) دوباره به بدن مادّی خود عود نموده رجعت خواهد کرد تا در خدمت امام زمان (عج) باشد؛ و چه بسا حضرت ادریس (ع) نیز از رجعت کنندگان باشد. الله اعلم.
- [سایر] اطلاعاتی درباره حضرت ادریس(ع) بیان کنید.
- [سایر] سید ادریس حسینی چگونه شیعه شد؟
- [سایر] چرا حضرت ادریس(ع) را مثلث نعمت لقب داده اند؟
- [سایر] آیا خضر نبی، الیاس و ادریس (ع) جزو 313 نفر پیامبران برتر هستند؟
- [سایر] مثلث نعمت یعنیچه؟ و چرا این لقب را به حضرت ادریس دادهاند؟
- [سایر] 1. قبور پیامبرانی؛ مانند حضرت شعیب، لوط، یوسف، یونس، آدم، موسی، اسرائیل، اسحاق، ابراهیم، هارون، داوود، سلیمان، ادریس، عیسی، یحیی، زکریا و نوح(ع) کجا واقع شده است؟ 2. چگونه ممکن است برخی پیامبران؛ مانند یونس(ع) که در عراق بوده، در ایران دفن شده باشند؟ آیا میشود نام پیامبران مدفون در ایران را نام ببرید.
- [سایر] احترامات تقدیم است. سوال: نام کدام پیغمبر در قرآن کریم زیاد تر ذکر شده است؟ 1. حضرت ابراهیم 2. حضرت عیسی 3. حضرت موسی 4. حضرت ادریس
- [سایر] دلیل خبر ندادن حضرت یوسف(ع) از زنده بودنش به حضرت یعقوب چه بود؟
- [سایر] در قیامت کسی که وارد بهشت شد، تا آخر در بهشت مسکن می گزیند. اگر کسی وارد جهنم شد، آیا احتمال دارد بعد از مدتی وارد بهشت شود؟
- [سایر] چه کسانی وارد بهشت میشوند؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و با هم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است امّا اگر یکی قبلاً وارد نماز شده باشد نماز او صحیح است ولی نماز دوّمی باطل است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر زن در کنار مرد یا جلوتر بایستد و باهم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است، اما اگر یکی قبلاً وارد نماز شده، نماز او صحیح و نماز دومی باطل است.
- [آیت الله جوادی آملی] .هرگاه شک کند که آیه یا ذکری از اذکار نماز را گفته یا نه , یا آن را صحیح ادا کرده یا نه , تا وارد جزء بعدی نماز نشده باشد، باید آن را به صورت صحیح بگوید و اگر وارد جزء بعدی شد , لازم نیست به شک خود اعتنا کند, هرچند آن جزء بعدی رکن نباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگری زنده بگیرند، خوردن آن حلال است و لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن آن نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مردهای از ممالک غیر اسلامی تهیّه شود یا از بازار اسلامی یا سرزمین اسلامی تهیّه شده ولی بدانیم که بدون تحقیق از ممالک غیر اسلامی وارد شده و معلوم نباشد که آن را زنده گرفتهاند یا نه، حرام است، چنانچه در مسأله 95 و 96 گذشت.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر با چوب یا سنگ یا چیز دیگری که شکار کردن با آن صحیح نیست حیوانی را دو قسمت کنند، قسمتی که سر و گردن ندارد حرام است و قسمتی که سر و گردن دارد، اگر زنده باشد، و سر آن را به دستوری که در شرع معین شده ببرند حلال است به شرط آن که در زمان بریدن سرش، زنده باشد اگر چه ممکن نباشد زنده بماند و در حال جان دادن باشد.
- [امام خمینی] اگر با چوب یا سنگ یا چیز دیگری که شکار کردن با آن صحیح نیست حیوانی را دو قسمت کنند، قسمتی که سر و گردن ندارد حرام است و قسمتیکه سر و گردن دارد، اگر زنده باشد، و سر آن را به دستوری که در شرع معین شده ببرند حلال است به شرط آن که در زمان بریدن سرش، زنده باشد اگرچه ممکن نباشد زنده بماند و در حال جان دادن باشد.
- [امام خمینی] لازم نیست در قرار بیمه میزان خسارت تعیین شود پس اگر قرار بگذارند که هر مقدار خسارت وارد شد، جبران کنند صحیح است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن برابر مرد یا جلوتر بایستد نماز هر دو صحیح است چه با هم وارد نماز شوند یا به ترتیب، بلی ثواب نماز هر کدام که بعد مشغول نماز شده اند کمتر است ولی بنابراحتیاط مؤکد سزاوار است در صورتی که هر دو با هم وارد نماز شوند، هر دو و در صورتی که به ترتیب وارد شده باشند کسی که بعد وارد شده نماز را اعاده نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر عامل بر مالک شرط کند که خسارت وارد بر سرمایه از سود جبران نشود شرط صحیح است و از سهم عامل کسر نمی شود
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر بعد از گفتن تکبیرْ الاحرام شک کند که آن را صحیح گفته یا نه، اگر وارد خواندن قرائت نشده احتیاط در اتمام نماز و اعاده آن میباشد ولی اگر مشغول خواندن قرائت شده نماز او صحیح است.