شیعه واقعی چه ویژگیهایی دارد؟ واژه شیعه در لغت به معنای پیرو است و از نظر کلامی و اعتقادی , شیعه به کسی گفته می شود که اولین خلیفه و جانشین پیامبر(ص ) را علی (ع ) بداند. و در اصطلاح اخلاقی شیعه علی (ع ) بودن به معنی پیرو آن حضرت بودن است، یعنی این که انسان شیوه زندگی و رفتار و اخلاق خود را بر اساس زندگی علی (ع ) تنظیم نماید; یعنی آن حضرت و اولاد طاهرینش را عملا راهنما و الگوی زندگی خویش قرار دهد و بکوشد تا کیفیات نفسانی , اخلاقی و همچنین ظواهر زندگی خود را به کیفیات و کمالات آن حضرات (ع ) نزدیک نماید; یعنی این که انسان در زندگی فردی و اجتماعی اش و همچنین در زندگی طبیعی و معنوی , پایش را جای پای آن اولیائ معصوم (ع ) بگذارد و شیعه و دنباله رو ایشان باشد; منتهی نکته قابل توجه این است که این تشیع , دنباله روی و همانند سازی , بدون محبت , عشق , دلبستگی و ارادت قلبی به ایشان هرگز میسر نمی باشد و از لوازم بسیار ضروری و اساسی شیعه بودن همانا محبت و علاقه قلبی به ایشان است. آنچه از مجموعه روایات درباره صفات شیعه میتوان فهرست نمود به شرح زیر است: 1- محافظت بر وقت نمازها 2- حفظ اسرار 3- بذل اموال و مواسات با برادران دینی 4- عبادت و شب زندهداری و روزه فراوان 5- گریه و زاری بسیار در برابر خداوند 6- دوری از شهوات و پرخوری 7- اطاعت و پیروی کامل از ائمه (ع) و اوامر آنها. اگر در دل شما علاقه به شیعه بودن باشد همین علاقه به خواست خدا شما را در مسیر تشیع واقعی قرار خواهد داد. اگر شما به حقیقت علی(ع) را دوست داشته باشید و به او از ته دل علاقه داشته باشید در پایان کار به سوی آن حضرت جذب خواهید شد چون علی(ع) کسی است که هر کس او را بشناسد مجذوب می شود مگر این که کسی مانند ابن ملجم باشد و دل او چراگاه شیطان باشد، در هر صورت شما بهتر است به یکی از محققان اسلامی مراجعه کنید تا نسبت به اهمیت نماز و روزه آگاهی لازم را کسب بکنید. امیدواریم که خداوند متعال شما و ما را به راه راست هدایت بفرماید. برای توضیح بیشتر ر.ک: - بحارالانوار جلد 68 صفحه 149 - ترجمه صفات الشیعه، شیخ صدوق از نظر عملی و رفتاری خصوصیات شیعه واقعی در یک کلمه تقوا و کار برای خداوند است که قرآن میفرماید: إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ همانا شما را یک موعظه میکنم و آن این است که برای خدا قیام و کار کنید. همچنین میفرماید: إِنَّما یَتَقَبَّلُ اَللَّهُ مِنَ اَلْمُتَّقِینَ خداوند فقط از متقین قبول میکند. اما م صادق(ع) شیعه واقعی را چنین معرفی میکنند: شیعتنا اهل الورع والاجتهاد و اهل الوفاء والامانة و اهل الزهد والعباده، اصحاب احدی و خمسین رکعة فی الیوم واللیلة، القائمون باللیل، الصائمون بالنهار، یزکون اموالهم و یحجون البیت و یجتنبون کل محرم شیعیان ما اهل پارسایی و سختکوشی [در عبادت] هستند، اهل وفاداری و امانتداریاند. اهل زهد و عبادتاند. آنانند که در شبانهروز 51 رکعت نماز میگذارند. شبها را به عبادت سپری میکنند و روزها را به روزهداری. زکات اموال خود را میپردازند و به حج میروند و از هر حرامی دوری میکنند(بحارالانوار، ج 68، ص 167 - میزانالحکمه، حدیث 9931) امام باقر(ع) نیز فرمودهاند: ما شیعتنا الا من اتقی اللَّه و اطاعه و ما کانوا یعرفون الا بالتواضع والتخشع واداء الامانه و کثرة ذکراللَّه شیعه ما کسی نیست مگر آن که از خدا بترسد و او را فرمان برد؛ آنان جز با فروتنی و خاکساری و امانتداری و بسیاری یاد خدا شناخته نمیشوند (تحفالعقول، ص 295 - میزان الحکمه، حدیث 9933)
شیعه واقعی چه ویژگیهایی دارد؟
شیعه واقعی چه ویژگیهایی دارد؟
واژه شیعه در لغت به معنای پیرو است و از نظر کلامی و اعتقادی , شیعه به کسی گفته می شود که اولین خلیفه و جانشین پیامبر(ص ) را علی (ع ) بداند. و در اصطلاح اخلاقی شیعه علی (ع ) بودن به معنی پیرو آن حضرت بودن است، یعنی این که انسان شیوه زندگی و رفتار و اخلاق خود را بر اساس زندگی علی (ع ) تنظیم نماید; یعنی آن حضرت و اولاد طاهرینش را عملا راهنما و الگوی زندگی خویش قرار دهد و بکوشد تا کیفیات نفسانی , اخلاقی و همچنین ظواهر زندگی خود را به کیفیات و کمالات آن حضرات (ع ) نزدیک نماید; یعنی این که انسان در زندگی فردی و اجتماعی اش و همچنین در زندگی طبیعی و معنوی , پایش را جای پای آن اولیائ معصوم (ع ) بگذارد و شیعه و دنباله رو ایشان باشد; منتهی نکته قابل توجه این است که این تشیع , دنباله روی و همانند سازی , بدون محبت , عشق , دلبستگی و ارادت قلبی به ایشان هرگز میسر نمی باشد و از لوازم بسیار ضروری و اساسی شیعه بودن همانا محبت و علاقه قلبی به ایشان است. آنچه از مجموعه روایات درباره صفات شیعه میتوان فهرست نمود به شرح زیر است: 1- محافظت بر وقت نمازها 2- حفظ اسرار 3- بذل اموال و مواسات با برادران دینی 4- عبادت و شب زندهداری و روزه فراوان 5- گریه و زاری بسیار در برابر خداوند 6- دوری از شهوات و پرخوری 7- اطاعت و پیروی کامل از ائمه (ع) و اوامر آنها.
اگر در دل شما علاقه به شیعه بودن باشد همین علاقه به خواست خدا شما را در مسیر تشیع واقعی قرار خواهد داد. اگر شما به حقیقت علی(ع) را دوست داشته باشید و به او از ته دل علاقه داشته باشید در پایان کار به سوی آن حضرت جذب خواهید شد چون علی(ع) کسی است که هر کس او را بشناسد مجذوب می شود مگر این که کسی مانند ابن ملجم باشد و دل او چراگاه شیطان باشد، در هر صورت شما بهتر است به یکی از محققان اسلامی مراجعه کنید تا نسبت به اهمیت نماز و روزه آگاهی لازم را کسب بکنید.
امیدواریم که خداوند متعال شما و ما را به راه راست هدایت بفرماید. برای توضیح بیشتر ر.ک: - بحارالانوار جلد 68 صفحه 149 - ترجمه صفات الشیعه، شیخ صدوق
از نظر عملی و رفتاری خصوصیات شیعه واقعی در یک کلمه تقوا و کار برای خداوند است که قرآن میفرماید: إِنَّما أَعِظُکُمْ بِواحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ همانا شما را یک موعظه میکنم و آن این است که برای خدا قیام و کار کنید. همچنین میفرماید: إِنَّما یَتَقَبَّلُ اَللَّهُ مِنَ اَلْمُتَّقِینَ خداوند فقط از متقین قبول میکند. اما م صادق(ع) شیعه واقعی را چنین معرفی میکنند: شیعتنا اهل الورع والاجتهاد و اهل الوفاء والامانة و اهل الزهد والعباده، اصحاب احدی و خمسین رکعة فی الیوم واللیلة، القائمون باللیل، الصائمون بالنهار، یزکون اموالهم و یحجون البیت و یجتنبون کل محرم شیعیان ما اهل پارسایی و سختکوشی [در عبادت] هستند، اهل وفاداری و امانتداریاند. اهل زهد و عبادتاند. آنانند که در شبانهروز 51 رکعت نماز میگذارند. شبها را به عبادت سپری میکنند و روزها را به روزهداری.
زکات اموال خود را میپردازند و به حج میروند و از هر حرامی دوری میکنند(بحارالانوار، ج 68، ص 167 - میزانالحکمه، حدیث 9931) امام باقر(ع) نیز فرمودهاند: ما شیعتنا الا من اتقی اللَّه و اطاعه و ما کانوا یعرفون الا بالتواضع والتخشع واداء الامانه و کثرة ذکراللَّه شیعه ما کسی نیست مگر آن که از خدا بترسد و او را فرمان برد؛ آنان جز با فروتنی و خاکساری و امانتداری و بسیاری یاد خدا شناخته نمیشوند (تحفالعقول، ص 295 - میزان الحکمه، حدیث 9933)
- [سایر] ما 5 گفتمان در اندیشه سیاسی شیعه داریم: 1. گفتمان تحریم 2. گفتمان تجویز 3. گفتمان تشکیک 4. گفتمان تحدید 5. گفتمان تأسیس، به نظر شما گفتمان بعدی در اندیشه سیاسی شیعه چه ویژگیهایی را خواهد داشت؟ یا ای
- [سایر] باسلام درسوره حمد می خوانیم :( صراط الذین انعمت علیهم غیرالمغضوب علیهم والضالین.) سوال: 1- کسانی که نعمت به آنان داده شده چه ویژگیهایی دارند؟ 2- کسانی که به آنان غضب شده و گمراه شدگان چه ویژگیهایی دارند؟ با تشکر
- [سایر] در زمینه انتخاب همسر حس میکنم دچار وسواس شده ام لطفا بفرمایید یک همسر خوب چه ویژگیهایی باید داشته باشد.
- [سایر] اجتماع بزرگ مردم در غدیر خم چه ویژگیهایی داشت ؟
- [سایر] یک همسر خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
- [سایر] چگونه مثبت نگر باشیم؟ انسانهای مثبت نگر چه ویژگیهایی دارند؟
- [سایر] چه ویژگیهائی از قرآن باعث حیرت و شگفتی اعراب جاهلیت میشد؟
- [سایر] روز جمعه چه ویژگیهایی دارد که زمان ظهور امام زمان قرار گرفته است؟
- [سایر] اولین شهید دفاع مقدس در جبهه چه کسی بوده و چه ویژگیهایی داشته است؟
- [سایر] مباهله یعنی چه؟چه ویژگیهائی دارد؟چرا پیامبر(ص)با مسیحیان نجران مباهله نمود؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شخصی از عامه بمیرد و از او یک دختر عامی مذهب بماند و برادری داشته باشد اگر برادر شیعه باشد و یا پس از مرگ برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام برادر شیعه می تواند انچه از ترکه میت زیاد می اید از باب تعصیب بگیرد هر چند تعصیب در مذهب شیعه باطل است و همچنین اگر شخصی از عامه یک خواهر عامی مذهب وارث داشته باشد و عموی ابوینی داشته باشد چنانچه عموی او شیعه باشد و یا بعد از مرگ پسر برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام می تواند انچه از باب تعصیب به او می رسد بگیرد و همچنین است حکم در سایر موارد تعصیب
- [آیت الله بروجردی] کسی که زکات میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله بهجت] مسلمانی که مستبصر (شیعه) شد عباداتی که موافق مذهب خودش انجام داده اعاده ندارد، مگر زکات که باید آن را به فقیر شیعه بدهد، ولی اگر از اول آن را به فقیر شیعه و با قصد قربت داده باشد، اعاده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کافری که بعد از مغرب شب عید فطر مسلمان شده فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.
- [آیت الله جوادی آملی] :اگرچه امامان (ع) ،انفال را برای شیعیان حلال کرده اند؛ ولی تصرف در آن باید به اذن ولیّ مسلمین باشد . ولیّ مسلمین گاهی مجانی اذن می دهد و گاهی برای رعایت حال محرومان جامعه، با دریافت عوض , اجازه میدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.