معرفی برخی از کتاب هایی که در مورد (علل نیاز بشر به دین) چاپ شده است. ر.ک: - انتظار بشر از دین، عبدالله نصری، مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر. - انتظار بشر از دین، آیت الله جوادی آملی، نشر اسراء. - انتظار بشر از دین، عبدالحسین خسروپناه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی. - گستره شریعت، عبدالحسین خسروپناه، نشر معارف. - دین شناسی، آیت الله جوادی آملی، نشر اسراء. - معارف قرآن (راه و راهنماشناسی)، آیت الله مصباح، مؤسسه امام خمینی. - فلسفه دین، علامه جعفری، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی. - قلمرو دین، عبدالحسین خسروپناه، مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم. - انسان و ادیان، میشل مالرب، ترجمه: مهران توکلی، نشر نی. - دین پژوهی معاصر، علی اکبر رشاد، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی. - شریعت در آیینه معرفت، آیت الله جوادی آملی، نشر اسراء. - درآمدی بر منشأ دین، علیرضا قائمی نیا، نشر معارف. - فلسفه دین، جان هیک. - درآمدی بر قلمرو دین، حسنعلی علی اکبریان. - جامعه شناسی دین، ملکم همیلتون. - جامعه شناسی ادیان، ژان پل ویلم.
معرفی برخی از کتاب هایی که در مورد (علل نیاز بشر به دین) چاپ شده است.
ر.ک:
- انتظار بشر از دین، عبدالله نصری، مؤسسه فرهنگی دانش و اندیشه معاصر.
- انتظار بشر از دین، آیت الله جوادی آملی، نشر اسراء.
- انتظار بشر از دین، عبدالحسین خسروپناه، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی.
- گستره شریعت، عبدالحسین خسروپناه، نشر معارف.
- دین شناسی، آیت الله جوادی آملی، نشر اسراء.
- معارف قرآن (راه و راهنماشناسی)، آیت الله مصباح، مؤسسه امام خمینی.
- فلسفه دین، علامه جعفری، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی.
- قلمرو دین، عبدالحسین خسروپناه، مرکز مطالعات و پژوهش های فرهنگی حوزه علمیه قم.
- انسان و ادیان، میشل مالرب، ترجمه: مهران توکلی، نشر نی.
- دین پژوهی معاصر، علی اکبر رشاد، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی.
- شریعت در آیینه معرفت، آیت الله جوادی آملی، نشر اسراء.
- درآمدی بر منشأ دین، علیرضا قائمی نیا، نشر معارف.
- فلسفه دین، جان هیک.
- درآمدی بر قلمرو دین، حسنعلی علی اکبریان.
- جامعه شناسی دین، ملکم همیلتون.
- جامعه شناسی ادیان، ژان پل ویلم.
- [سایر] ادیان مختلف برای معرفی دین خود چه کتاب هایی نوشته اند؟
- [سایر] بشر چه نیازی به کتاب آسمانی دارد ؟
- [سایر] آیا قرآن میتواند نیاز بشر عصر حاضر را برطرف نماید؟
- [سایر] دین چقدر به زندگی بشر کمک می کند؟
- [سایر] علیرغم پیشرفت علوم بشر چرا همچنان باید دین دار باشیم؟
- [سایر] آیا الزاماً دین در زندگی باید وجود داشته باشد؟ آیا بشر بدون دین، قادر به زندگی کردن نیست؟
- [سایر] چرا عقل بشر، برای قانونگذاری کافی نیست و نیاز به تقنین الهی است ؟!
- [سایر] آیا ملاصدرا با تقلید مخالف بوده؟ در کتاب (ملاصدرا) نوشته هانری کربن چنین نوشته شده است.
- [سایر] آیا قوانین حقوق بشر مقدم است یا دین و قانون اساسی؟
- [سایر] در مورد انتظار بشر از دین، آن را برای مطالعه و تحقیق مرقوم فرمائید؟
- [آیت الله مظاهری] چیزهایی که مورد نیاز است نظیر فرش در مهمانخانه، رختخواب برای مهمان، کتاب برای محصّل، و مانند اینها خمس ندارد گرچه در تمام سال اتفاقاً از آنها استفاده نشود، و همین مقدار که در معرض استفاده باشد مورد نیاز محسوب میشود.
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند از سهم (سبیل الله)، به اندازه نیاز مسلمانان قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله مظاهری] کسی که واجب النفقه دیگری است (پدر، مادر، زن، فرزند) نمیتواند از او زکات بگیرد مگر اینکه زکات را برای مخارج غیرضروری نظیر زیارت، خریدن کتاب، گرفتن زن، ادای دین و مانند اینها بگیرد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر نوشته ای به امضاء یاا مهر میّت ببینند چنانچه مقصود او را بفهماند و معلوم باشد که برای وصیّت کردن نوشته ، باید مطابق آن عمل کنند .
- [آیت الله سبحانی] اگر نوشته ای به امضاء یا مهر میّت ببینند چنانچه مقصود او را بفهماند و معلوم باشدکه برای وصیت کردن نوشته، باید مطابق آن عمل کنند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر نوشته ای بامضاء یا مهر میت ببینند چنانچه مقصود او را بفهماند و معلوم باشد که برای وصیت کردن نوشته باید مطابق ان عمل کنند
- [آیت الله سبحانی] کسی که جنب است اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، بنابر احتیاط حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله نوری همدانی] کافر ، یعنی کسی که منکر خدا است یا برای خدا شریک قرار می دهد یا رسالت حضرت خاتم الانبیاء ، محمّد بن عبدالله (صلی الله علیه و آله ) را قبول ندارد مگر اهل کتاب که درآخر مساله ذکر میشود و هخمچنین است اگر در یکی از اینها شک داشته باشد و نیز کسی که ضروری دین ، یعنی چیزی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند منکر شود ، چنانچه بداند آن چیز ضروری دین است و انکار آن چیزبرگردد به انکار خدا ، یا توحید ، یا نبوت ، نجس می باشد و اگر ضروری دین بودن آن را نداند ، به طوری که انکار آن به انکار خدا یا توحید یا نبوت برنگردد ، بهتر آن است که از او اجتناب کنند . کفاری که مانند یهود و نصاری اهل کتاب می باشند و تا هنگامی که علم به ملاقات بدن آنها با یکی از نجاسات که ذکر شد و می شود حاصل نشده است ، اجتناب لازم نیست .
- [آیت الله مظاهری] کسی که میخواهد غسل کند، اگر بر جایی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که جنب است اگر بر جائی از بدن او آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد .