فقید سعید مرحوم آیت الله علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی، در زمره یکی از نامدارترین و غیورترین وعاظ و مبلغین ایران، در دهههای 20 و30 شمسی بود. دفاع جدی و پرانگیزه او از حریم امامت که بخشهایی از آن در اثر نفیس(شبهای پیشاور) نمایان گشته، فصلی شاخص و در خور در حیات تبلیغی اوست. این کتاب که محصول سفر او به پاکستان و مناظرات وی با علمای اهل سنت است، تا هم اینک از منابع مورد مراجعه اهل تاریخ به شمار میرود. وی بااستفاده از فن بیان و وعظ به نشر معرف اسلامی مشغول گردید.برای تکمیل علم وکمال وانجام وظایف وافاضه واستفاضه مسافرتهای بسیاری به کشورهای عراق،سوریه،فلسطین،هندوستان،اردن ومصر نموده وباطوایف بسیاری مثل یهود وهنود و منحرفان ازدین از قبیل بهاییها وقادیانیها،مناظرات دینی ومذهبی انجام داده که مهمترین آنها دوماظره مبسوطی است که درسال 1345قمری در هندوستان صورت گرفته است: 1:مناظره ای در دهلی بادانشمندان وبراهمه وبت پرستان هند درحضور گاندی که درپایان به اثبات حقانیت دین اسلام وخاتمیت پیامبر اسلام(ص)انجامید. 2:مجلس مناظره ای درپاکستان بادو عالم بزرگ اهل سنت حافظ محمدرشیدوشیخ عبدالسلام در مدت ده شب انجام شدکه درپایان شب دهم شش نفر از کسانی که در مجلس بودند فی المجلس مذهب جعفری اختیار کردند. تصاویر ذیل، در سالروز رحلت آن فقید سعید، به شما تقدیم میداریم. مرحوم علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی 4- 5- 6- مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درمیان طلاب یکی از مدارس علمیه تهران مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در کنار آیات: سید احمد خوانساری، شیخ محمدرضا تنکابنی و سید مرتضی لنگرودی مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درکناربرخی علمای تهران نمایی از مراسم تشییع مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) نمایی از مرقد مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی واقع در حرم مطهر حضرت معصومه(س)
فقید سعید مرحوم آیت الله علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی، در زمره یکی از نامدارترین و غیورترین وعاظ و مبلغین ایران، در دهههای 20 و30 شمسی بود. دفاع جدی و پرانگیزه او از حریم امامت که بخشهایی از آن در اثر نفیس(شبهای پیشاور) نمایان گشته، فصلی شاخص و در خور در حیات تبلیغی اوست.
این کتاب که محصول سفر او به پاکستان و مناظرات وی با علمای اهل سنت است، تا هم اینک از منابع مورد مراجعه اهل تاریخ به شمار میرود.
وی بااستفاده از فن بیان و وعظ به نشر معرف اسلامی مشغول گردید.برای تکمیل علم وکمال وانجام وظایف وافاضه واستفاضه مسافرتهای بسیاری به کشورهای عراق،سوریه،فلسطین،هندوستان،اردن ومصر نموده وباطوایف بسیاری مثل یهود وهنود و منحرفان ازدین از قبیل بهاییها وقادیانیها،مناظرات دینی ومذهبی انجام داده که مهمترین آنها دوماظره مبسوطی است که درسال 1345قمری در هندوستان صورت گرفته است:
1:مناظره ای در دهلی بادانشمندان وبراهمه وبت پرستان هند درحضور گاندی که درپایان به اثبات حقانیت دین اسلام وخاتمیت پیامبر اسلام(ص)انجامید.
2:مجلس مناظره ای درپاکستان بادو عالم بزرگ اهل سنت حافظ محمدرشیدوشیخ عبدالسلام در مدت ده شب انجام شدکه درپایان شب دهم شش نفر از کسانی که در مجلس بودند فی المجلس مذهب جعفری اختیار کردند.
تصاویر ذیل، در سالروز رحلت آن فقید سعید، به شما تقدیم میداریم.
مرحوم علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی 4- 5- 6- مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درمیان طلاب یکی از مدارس علمیه تهران
مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در کنار آیات: سید احمد خوانساری، شیخ محمدرضا تنکابنی و سید مرتضی لنگرودی
مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درکناربرخی علمای تهران
نمایی از مراسم تشییع مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در حرم مطهر حضرت معصومه(س)
نمایی از مرقد مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی واقع در حرم مطهر حضرت معصومه(س)
- [سایر] نویسنده کتاب احقاق الحق و ازهاق الباطل کیست؟
- [سایر] نویسنده کتاب (ارشاد القلوب الی الصواب) کیست؟ آیا این کتاب از نظر اهل تشیع کتاب معتبری است؟
- [سایر] کتاب (الزام الناصب فی اثبات الحجة الغائب)، و نویسنده آن چقدر اعتبار دارد؟
- [سایر] کتاب (الدرّ المنثور) اثر کیست که علامه طباطبایی(ره) در تفسیر خود از این کتاب در بسیاری از موارد نام برده است؟ این کتاب و نویسنده آن را معرّفی کنید.
- [سایر] کنز العمال درباره چیست و نویسنده آن کیست؟
- [سایر] ابن غضائری کیست؟ آیا کتاب رجالی (الضعفاء) نزد علمای شیعه معتبر است؟
- [سایر] در مورد نویسنده کتاب صحیفه سجادیه برایم اطلاعاتی بدهید.
- [سایر] فلسفه دعاهای ما بین آیات سوره انعام چیست و نویسنده این دعاها کیست؟
- [سایر] نظرتان نسبت به نویسنده کتاب ملاقات با امام زمان (عج) و آثار دیگر ایشان چیست؟
- [سایر] عبدالمنعم نویسنده کتاب (اهتدیت بنور فاطمه) چگونه شیعه شد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید موقع اعلان جنس چیزی را که پیدا کرده معین نماید به طوری که عرفا بگویند آن را تعریف کرده، مثل این که بگوید: (کتاب یا لباسی را پیدا کرده ام) و اگر بگوید: (چیزی پیدا کرده ام) کافی نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .وقت نافله عشاء که بعد از آن به جا آورده می شود, تا نیمه شب ادامه دارد و در شبهای خاص که نافلههای مخصوص دارد، میتوان نافله عشاء را پس از انجام دادن آنها بهجا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 50 وقت اذان صبح (برای نماز و روزه) در شبهای مهتابی و غیر مهتابی یکسان است و معیار، ظاهر شدن نور شفق در افق است، هرچند بر اثر تابش مهتاب نمایان نباشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خانهای را که افراد غریب و زوّار در آن منزل میکنند و معلوم نیست چند شب در آن میمانند، اگر قرار بگذارند که مثلاً شبی ده هزار تومان بدهند و صاحب خانه راضی باشد، استفاده از آن خانه اشکال ندارد؛ ولی چون مدّت اجاره را معلوم نکردهاند، به عنوان اجاره صحیح نیست و صاحب خانه هر وقت بخواهد میتواند آنان را بیرون کند؛ امّا اجاره نسبت به شب اوّل که مقدار قطعی اجاره است صحیح میباشد، مگر آن که اجارهکنندگان در صورتی به اجاره شب اوّل راضی باشند که اجاره شبهای بعد نیز صحیح باشد که در این صورت با باطل بودن اجاره شبهای بعد، اجاره شب اول هم باطل است.
- [امام خمینی] اگر زن بعد از عقد بفهمد که شوهر او دیوانه است یا آلت مردی ندارد یا عنین است و نمی تواند وطی و نزدیکی نماید یا تخمهای او را کشیده اند می تواند عقد را به هم بزند. و تفصیل این مساله و مساله سابق در کتاب تحریر الوسیله ضبط شده است.
- [امام خمینی] مرده مسلمان را تشریح نمیتوان نمود، و اگر تشریح کنند حرام است، و برای قطع سر او و قطع سایر اعضای او دیه است که در کتاب (تحریر الوسیله) ذکر نمودهام، ولی تشریح مرده غیر مسلمان جایز است، و دیه ندارد، چه اهل ذمه باشد یا نباشد.
- [آیت الله اردبیلی] گریختن از صحنه جهاد جایز نیست، مگر این که ترک صحنه =============================================================================== 1 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، کتاب الجهاد، باب 1 از (أبواب جهاد العدوّ و ما یناسبه)،ح13،ج15،ص14. جهاد به منظور جا به جایی از جبههای به جبهه دیگر یا برای تدارک نیروی بیشتر باشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر از چیزی که غصب کرده منفعتی به دست آید، مثلاً از =============================================================================== 1 وسائل الشیعة، چاپ آل البیت، باب 1 از (کتاب الغصب)،ح2،ج25،ص386. گوسفندی که غصب کرده برّهای پیدا شود، متعلّق به صاحب مال است و نیز کسی که مثلاً خانهای را غصب کرده، اگرچه در آن ننشیند، باید اجاره آن را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که بر اثر گرسنگی یا تشنگی به حدّ اضطرار رسیده و چیز =============================================================================== 1 فروع کافی، کتاب الاشربة، (باب شارب الخمر)،ج5،ص399،ح16. حلال به دست نمیآورد، میتواند به حدّی که خطر را از خود دفع نماید، از چیز حرام بخورد یا بیاشامد و اگر ناچار شود از مال شخص دیگری بخورد باید عوض آن را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] در روایتی وارد شده است که اگر یک نفر به امام جماعت اقتدا کند، هر رکعت از نماز آنان ثواب صد و پنجاه نماز را دارد و اگر دو نفر اقتدا کنند، هر رکعتی ثواب ششصد نماز را دارد و هر چه بیشتر شوند، ثواب نمازشان بیشتر میشود تا به ده نفر برسند و عدّه آنان که از ده گذشت، اگر تمام آسمانها کاغذ و دریاها مرکّب و درختها قلم و جنّ و انس و ملائکه نویسنده شوند، نمیتوانند ثواب یک رکعت آن را بنویسند(1). =============================================================================== 1 مستدرک الوسائل، باب 1 از (أبواب صلاة الجماعة)،ح3،ج1،ص487.