نویسنده کتاب شب های پیشاور کیست؟
فقید سعید مرحوم آیت الله علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی، در زمره یکی از نامدارترین و غیورترین وعاظ و مبلغین ایران، در دهه‌های 20 و30 شمسی بود. دفاع جدی و پرانگیزه او از حریم امامت که بخش‌هایی از آن در اثر نفیس(شب‌های پیشاور) نمایان گشته، فصلی شاخص و در خور در حیات تبلیغی اوست. این کتاب که محصول سفر او به پاکستان و مناظرات وی با علمای اهل سنت است، تا هم اینک از منابع مورد مراجعه اهل تاریخ به شمار می‌رود. وی بااستفاده از فن بیان و وعظ به نشر معرف اسلامی مشغول گردید.برای تکمیل علم وکمال وانجام وظایف وافاضه واستفاضه مسافرتهای بسیاری به کشورهای عراق،سوریه،فلسطین،هندوستان،اردن ومصر نموده وباطوایف بسیاری مثل یهود وهنود و منحرفان ازدین از قبیل بهاییها وقادیانیها،مناظرات دینی ومذهبی انجام داده که مهمترین آنها دوماظره مبسوطی است که درسال 1345قمری در هندوستان صورت گرفته است: 1:مناظره ای در دهلی بادانشمندان وبراهمه وبت پرستان هند درحضور گاندی که درپایان به اثبات حقانیت دین اسلام وخاتمیت پیامبر اسلام(ص)انجامید. 2:مجلس مناظره ای درپاکستان بادو عالم بزرگ اهل سنت حافظ محمدرشیدوشیخ عبدالسلام در مدت ده شب انجام شدکه درپایان شب دهم شش نفر از کسانی که در مجلس بودند فی المجلس مذهب جعفری اختیار کردند. تصاویر ذیل، در سالروز رحلت آن فقید سعید، به شما تقدیم می‌داریم. مرحوم علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی 4- 5- 6- مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درمیان طلاب یکی از مدارس علمیه تهران مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در کنار آیات: سید احمد خوانساری، شیخ محمدرضا تنکابنی و سید مرتضی لنگرودی مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درکناربرخی علمای تهران نمایی از مراسم تشییع مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در حرم مطهر حضرت معصومه(س) نمایی از مرقد مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی واقع در حرم مطهر حضرت معصومه(س)
عنوان سوال:

نویسنده کتاب شب های پیشاور کیست؟


پاسخ:

فقید سعید مرحوم آیت الله علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی، در زمره یکی از نامدارترین و غیورترین وعاظ و مبلغین ایران، در دهه‌های 20 و30 شمسی بود. دفاع جدی و پرانگیزه او از حریم امامت که بخش‌هایی از آن در اثر نفیس(شب‌های پیشاور) نمایان گشته، فصلی شاخص و در خور در حیات تبلیغی اوست.
این کتاب که محصول سفر او به پاکستان و مناظرات وی با علمای اهل سنت است، تا هم اینک از منابع مورد مراجعه اهل تاریخ به شمار می‌رود.
وی بااستفاده از فن بیان و وعظ به نشر معرف اسلامی مشغول گردید.برای تکمیل علم وکمال وانجام وظایف وافاضه واستفاضه مسافرتهای بسیاری به کشورهای عراق،سوریه،فلسطین،هندوستان،اردن ومصر نموده وباطوایف بسیاری مثل یهود وهنود و منحرفان ازدین از قبیل بهاییها وقادیانیها،مناظرات دینی ومذهبی انجام داده که مهمترین آنها دوماظره مبسوطی است که درسال 1345قمری در هندوستان صورت گرفته است:

1:مناظره ای در دهلی بادانشمندان وبراهمه وبت پرستان هند درحضور گاندی که درپایان به اثبات حقانیت دین اسلام وخاتمیت پیامبر اسلام(ص)انجامید.

2:مجلس مناظره ای درپاکستان بادو عالم بزرگ اهل سنت حافظ محمدرشیدوشیخ عبدالسلام در مدت ده شب انجام شدکه درپایان شب دهم شش نفر از کسانی که در مجلس بودند فی المجلس مذهب جعفری اختیار کردند.
تصاویر ذیل، در سالروز رحلت آن فقید سعید، به شما تقدیم می‌داریم.

مرحوم علامه حاج سلطان الواعظین شیرازی 4- 5- 6- مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درمیان طلاب یکی از مدارس علمیه تهران

مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در کنار آیات: سید احمد خوانساری، شیخ محمدرضا تنکابنی و سید مرتضی لنگرودی

مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی درکناربرخی علمای تهران

نمایی از مراسم تشییع مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی در حرم مطهر حضرت معصومه(س)

نمایی از مرقد مرحوم حاج سلطان الواعظین شیرازی واقع در حرم مطهر حضرت معصومه(س)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین