وقتی علمای سلفی خواب خدا می بینند!! در این مطلب به برخی از مطالب علمای سلفی اهل سنت اشاره می کنم که شاید برای شما مخاطب گرامی بسیار جذاب باشد و آنهم چیزی نیست جز دیدن خدا توسط علمای سلفی اهل سنت در خواب! پیشنهاد میکنم مطالعه این مطلب رو از دست ندید ابواسحاق اسفرائینی: او خدا را در خواب دید و به خدا گفت: خدایا. سی یا چهل سال است که من از تو درخواست توبه می کنم که هنوز دعای مرا مستجاب نکرده ای. خدا در جواب وی گفت: ای ابا اسحاق تو مطلب بزرگی را که حب و دوستی ماست را طلب کردی **عارضه الاحوذی تفسیر سوره ص ج12 ص117- چاپ مصر احمد بن حنبل: او می گفت که: من خدا را در خواب دیدم و گفتم: خدایا بهترین وسیله تقرب بندگان به تو چیست؟ فرمود: کلام من است ای احمد! گفتم با فهم یا بدون فهم؟ خدا پاسخ داد: با فهم و بدون فهم **مناقب احمد بن حنبل ص434- چاپ بیروت آلوسی: فأنا ولله تعالی الحمد قد رأیت ربی مناماً ثلاث مرات وکانت المرة الثالثة فی السنة السادسة والأربعین والمائتین والألف بعد الهجرة شکر خدا ، خدایم را 3 مرتبه در خواب دیدم که آخرین دفعه در سال 1246 هجری بود. روح المعانی ج9ص52 البته مسئله ای که برای من واقعا جای سوال هست اینکه جناب احمد و سایر علمای اهل سنت که خدا را دیدند دقت کردند در چهره خدا یا نه؟ اگر دیدند میخواستم ببینم واقعا خدا این چهره رو داشتند؟ ابن عباس از رسول الله نقل می کند که: رأیت ربّی عزّ وجلّ، شابّ أمرد وفرده جعد قطط، فی روضه خضرا خداوند را به صورت نوجوانی دیدم که هنوز موی صورتش در نیامده، سرش پرمو، پیچ پیچ (فرفری) … بیان التلبیس الجهمیه ج7ص290 جالب اینجاست جناب ابن تیمیه روایتی به همین سبک را تصحیح کرده است و نمونه دیگر از تصحیح: وَأُبْلِغْتُ أَنَّ الطَّبَرَانِیَّ ، قَالَ : حَدِیثُ قَتَادَةَ ، عَنْ عِکْرِمَةَ ، عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ ، عَنِ النَّبِیِّ ، صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ ، فِی الرُّؤْیَةِ صَحِیحٌ ، وَقَالَ : مَنْ زَعَمَ أَنِّی رَجَعْتُ عَنْ هَذَا الْحَدِیثِ بَعْدَ مَا حَدَّثْتُ بِهِ فَقَدْ کَذَبَ إبطال التأویلات لأخبار الصفات حدیث شماره 16 نظر شما چیست؟
وقتی علمای سلفی خواب خدا می بینند!!
در این مطلب به برخی از مطالب علمای سلفی اهل سنت اشاره می کنم که شاید برای شما مخاطب گرامی بسیار جذاب باشد و آنهم چیزی نیست جز دیدن خدا توسط علمای سلفی اهل سنت در خواب! پیشنهاد میکنم مطالعه این مطلب رو از دست ندید
ابواسحاق اسفرائینی:
او خدا را در خواب دید و به خدا گفت: خدایا. سی یا چهل سال است که من از تو درخواست توبه می کنم که هنوز دعای مرا مستجاب نکرده ای. خدا در جواب وی گفت: ای ابا اسحاق تو مطلب بزرگی را که حب و دوستی ماست را طلب کردی
**عارضه الاحوذی تفسیر سوره ص ج12 ص117- چاپ مصر
احمد بن حنبل:
او می گفت که: من خدا را در خواب دیدم و گفتم: خدایا بهترین وسیله تقرب بندگان به تو چیست؟ فرمود: کلام من است ای احمد! گفتم با فهم یا بدون فهم؟ خدا پاسخ داد: با فهم و بدون فهم
**مناقب احمد بن حنبل ص434- چاپ بیروت
آلوسی:
فأنا ولله تعالی الحمد قد رأیت ربی مناماً ثلاث مرات وکانت المرة الثالثة فی السنة السادسة والأربعین والمائتین والألف بعد الهجرة
شکر خدا ، خدایم را 3 مرتبه در خواب دیدم که آخرین دفعه در سال 1246 هجری بود.
روح المعانی ج9ص52
البته مسئله ای که برای من واقعا جای سوال هست اینکه جناب احمد و سایر علمای اهل سنت که خدا را دیدند دقت کردند در چهره خدا یا نه؟
اگر دیدند میخواستم ببینم واقعا خدا این چهره رو داشتند؟
ابن عباس از رسول الله نقل می کند که:
رأیت ربّی عزّ وجلّ، شابّ أمرد وفرده جعد قطط، فی روضه خضرا
خداوند را به صورت نوجوانی دیدم که هنوز موی صورتش در نیامده، سرش پرمو، پیچ پیچ (فرفری) …
بیان التلبیس الجهمیه ج7ص290
جالب اینجاست جناب ابن تیمیه روایتی به همین سبک را تصحیح کرده است
و نمونه دیگر از تصحیح:
وَأُبْلِغْتُ أَنَّ الطَّبَرَانِیَّ ، قَالَ : حَدِیثُ قَتَادَةَ ، عَنْ عِکْرِمَةَ ، عَنِ ابْنِ عَبَّاسٍ ، عَنِ النَّبِیِّ ، صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَسَلَّمَ ، فِی الرُّؤْیَةِ صَحِیحٌ ، وَقَالَ : مَنْ زَعَمَ أَنِّی رَجَعْتُ عَنْ هَذَا الْحَدِیثِ بَعْدَ مَا حَدَّثْتُ بِهِ فَقَدْ کَذَبَ
إبطال التأویلات لأخبار الصفات حدیث شماره 16
نظر شما چیست؟
- [سایر] منظور از سلفی گری چیست؟
- [سایر] فلسفه عقیده به خدا و پیامبران و امامان چیست؟
- [سایر] وهابیت در مورد خدا چه عقیده ای دارند؟
- [سایر] معنای سلفی گری چیست و حقیقت چه می باشد؟
- [سایر] آیا دیدن خداوند در آخرت ممکن است؟
- [سایر] عدم امکان دیدن خدا با چه دلایلی ثابت می شود؟
- [سایر] داستان حضرت موسی(ع) و دیدن خدا را بیان کنید؟
- [سایر] آیا این عقیده مسیحیان که مسیح پسر خدا است شباهت به خون خدا دانستن امام حسین علیه السلام (یا ثار الله و ابن ثاره) ندارد؟
- [سایر] خواستم بدانم که: چه فرقی و چه شباهتهایی بین سنی ناصبی و سنی وهابی و سنی سلفی وجود دارد؟
- [سایر] مقصود و هدف از رویا دیدن چیست؟ چرا خداوند رویا را بوجود آورد؟
- [امام خمینی] اگر بدعتی در اسلام واقع شود مثل منکراتی که دولتها اجرا میکنند به اسم دین مبین اسلام، واجب است خصوصاً بر علمای اسلام اظهار حق و انکار باطل، و اگر سکوت علمای اعلام موجب هتک مقام علم و موجب اسائه ظن به علمای اسلام شود واجب است اظهار حق به هر نحوی که ممکن است اگر چه بدانند تأثیر نمیکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه بدعتی در اسلام واقع شود (مانند منکراتی که دولتهای ناصالح به نام اسلام انجام می دهند) بر همه، مخصوصاً علمای دین واجب است حق را اظهار و باطل را انکار کنند و اگر سکوت علمای دین موجب هتک مقام علم، یا سوء ظن به علمای اسلام شود، اظهار حق به هر نحوی که ممکن باشد واجب است، هرچند بدانند تاثیر نمی کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر داخل شدن بعضی از مؤمنین یا علمای اسلام در دستگاههای ظلمه سبب جلوگیری از مفاسد یا منکراتی شود واجب است قبول این کار، مگر آن که مفسده مهمتری در آن باشد، مثل این که باعث سستی عقاید مردم، یا سلب اعتماد آنها از علمای دین گردد که در این صورت جایز نیست.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بدعتی در اسلام واقع شود، اظهار حق و انکار باطل واجب است و این وجوب، نسبت به عالمان شدیدتر است و اگر سکوت علمای اعلام موجب هتک مقام علم و موجب سوء ظن به علمای اسلام شود، اظهار حق به هر نحوی که ممکن باشد واجب است، اگرچه بدانند تأثیر نمیکند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خمس عقیده ندارد مالی به دست شیعه اثنی عشری بیاید واجب نیست خمس ان را بدهد
- [آیت الله نوری همدانی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خمس عقیده ندارد ؛ مالی بدست انسان بیاید ؛ واجب نیست خمس آن را بدهد .
- [آیت الله سبحانی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خمس عقیده ندارد; مالی به دست انسان آید، واجب نیست خمس آن را بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر از کافر یا کسی که به دادن خُمس عقیده ندارد، مالی به دست انسان آید، واجب نیست خُمس آن را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر امام جماعت قضای نماز یومیه خود یا کس دیگر را که فوت آن به عقیده مأموم یقینی باشد میخواند، میشود به او اقتدا کرد، ولی اگر به عقیده مأموم یقینی نباشد، نمیشود اقتدا نمود؛ مگر در برخی صورتهای خاص؛ مثل آن که مأموم و کسی که امام نماز قضای او را میخواند، احتیاط مشابهی داشته باشند، چنانچه در مسأله قبل توضیح داده شد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مالی به دست انسان از شخص کافر، یا کسی که عقیده به خمس ندارد از طریق تجارت یا غیر آن بیاید، دادن خمس آن واجب نیست، اما اگر عقیده به خمس دارد ولی خمس آن را نداده، دادن خمس آن واجب است.