چرا پیامبر به امثال ابوبکر و عمر و خالد ابن ولید و... مأموریت میداد و آنها را بعنوان نماینده خود قرار میداد؟
چرا پیامبر به امثال ابوبکر و عمر و خالد ابن ولید و... مأموریت میداد و آنها را بعنوان نماینده خود قرار میداد؟ پیامبر اکرم(ص) هیچگاه به افرادی که ذکر کردید ماموریتی نمی داد مگر برای اینکه چهره آنان را بر همگان آشکار سازد و به همه بفهماند تا چه اندازه این افراد بی لیاقت هستند تا مبادا بعد از رحلتش آنان را به عنوان سردمدار و خلیفه خود تعیین کنند چراکه اگر همین مقدار هم آنان را مامور به انجام کارهایی خاص نمی کرد چهره آنان رسوا نمی شد اما متاسفانه با تمامی این تمهیدات باز بعد از رحلتش مردم نتوانستند این موضوع را درک کنند. به طور مثال در ماجرای ابلاغ سوره برائت، پیامبر اکرم(ص) ابتدا ابوبکر را به ظاهر برای ابلاغ سوره برائت به مکه فرستاد اما بعد از اینکه وی راهی شد بلافاصله به دستور خدا، امیرمومنان(ع) را به دنبال ابوبکر فرستاد و وی را از این ابلاغ برکنار کرد و حضرت علی(ع) را مامور ابلاغ نمود تا به همگان نشان دهد که ابوبکر لیاقت این ماموریت را ندارد. یا در جنگ خیبر ابتدا ابوبکر و عمر برای فتح خیبر فرستاده شدند اما آنان شکست خوردند و به همگان نشان داده شد تا چه اندازه بی لیاقت هستند ولی در ادامه وقتی امیرمومنان(ع) فرستاده شد آن حضرت پیروزمندانه و با حرکتی خارق العاده با کندن در خیبر مسلمانان را پیروز و دشمنان را خار و ذلیل نمود و به همگان بزرگی خود را ثابت کرد. یا در جریان مسلمان کردن مردم یمن، خالد بن ولید فرستاده شد که دست به هر کاری حتی جنایت زد اما موفق به مسلمان کردن مردم یمن نشد ولی وقتی امیرمومنان(ع) فرستاده شد توانست بدون خونریزی تمام مردم یمن را مسلمان کرده و علاوه بر آن فتنه های بسیاری را خاموش کند. پس برای اینکه پیامبراکرم(ص) بتواند چهره واقعی این افراد را نشان دهد لازم بود تا به آنان برخی ماموریتها را بدهد وگر نه هیچگاه آنان چهرشان رسوا نمیشد یا آیندگان می گفتند اینها ماموریتی نداشتند تا خود را ثابت کنند، لذا پیامبر اکرم (ص) با تیز بینی و فراست آنان را به ماموریت هایی می فرستاد.
عنوان سوال:

چرا پیامبر به امثال ابوبکر و عمر و خالد ابن ولید و... مأموریت میداد و آنها را بعنوان نماینده خود قرار میداد؟


پاسخ:

چرا پیامبر به امثال ابوبکر و عمر و خالد ابن ولید و... مأموریت میداد و آنها را بعنوان نماینده خود قرار میداد؟

پیامبر اکرم(ص) هیچگاه به افرادی که ذکر کردید ماموریتی نمی داد مگر برای اینکه چهره آنان را بر همگان آشکار سازد و به همه بفهماند تا چه اندازه این افراد بی لیاقت هستند تا مبادا بعد از رحلتش آنان را به عنوان سردمدار و خلیفه خود تعیین کنند چراکه اگر همین مقدار هم آنان را مامور به انجام کارهایی خاص نمی کرد چهره آنان رسوا نمی شد اما متاسفانه با تمامی این تمهیدات باز بعد از رحلتش مردم نتوانستند این موضوع را درک کنند.
به طور مثال در ماجرای ابلاغ سوره برائت، پیامبر اکرم(ص) ابتدا ابوبکر را به ظاهر برای ابلاغ سوره برائت به مکه فرستاد اما بعد از اینکه وی راهی شد بلافاصله به دستور خدا، امیرمومنان(ع) را به دنبال ابوبکر فرستاد و وی را از این ابلاغ برکنار کرد و حضرت علی(ع) را مامور ابلاغ نمود تا به همگان نشان دهد که ابوبکر لیاقت این ماموریت را ندارد.
یا در جنگ خیبر ابتدا ابوبکر و عمر برای فتح خیبر فرستاده شدند اما آنان شکست خوردند و به همگان نشان داده شد تا چه اندازه بی لیاقت هستند ولی در ادامه وقتی امیرمومنان(ع) فرستاده شد آن حضرت پیروزمندانه و با حرکتی خارق العاده با کندن در خیبر مسلمانان را پیروز و دشمنان را خار و ذلیل نمود و به همگان بزرگی خود را ثابت کرد.
یا در جریان مسلمان کردن مردم یمن، خالد بن ولید فرستاده شد که دست به هر کاری حتی جنایت زد اما موفق به مسلمان کردن مردم یمن نشد ولی وقتی امیرمومنان(ع) فرستاده شد توانست بدون خونریزی تمام مردم یمن را مسلمان کرده و علاوه بر آن فتنه های بسیاری را خاموش کند.
پس برای اینکه پیامبراکرم(ص) بتواند چهره واقعی این افراد را نشان دهد لازم بود تا به آنان برخی ماموریتها را بدهد وگر نه هیچگاه آنان چهرشان رسوا نمیشد یا آیندگان می گفتند اینها ماموریتی نداشتند تا خود را ثابت کنند، لذا پیامبر اکرم (ص) با تیز بینی و فراست آنان را به ماموریت هایی می فرستاد.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین