مفتی کل عربستان سعودی به نیروهای ارتش این کشور در مناطق جنوبی گفت که میتوانند در ماه رمضان روزه نگیرند. به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از سایت روزنامه سعودی "المرصد"، "عبدالعزیز آل الشیخ" به نظامیانی که در مناطق جنوبی این کشور مستقر هستند گفت که در صورت ناتوانی به دلیل حضور در صحنههای نبرد، میتوانند روزه نگیرند. این توصیه مفتی کل عربستان سعودی به نیروهای ارتش، درحالی مطرح می شود که این کشور بیش از یک سال است که حملات همه جانبه و گستردهای را علیه مردم یمن آغاز کرده است. عربستان همچنین برای تحت فشار قرار دادن مردم یمن، آنان را از زمین، دریا و هوا محاصره کرده است. این حملات خسارتهای فراوانی را به تأسیسات شهری و زیرساختهای یمن وارد کرده است، و تا کنون هزاران یمنی شهید و یا مجروح شدهاند.
مفتی کل عربستان سعودی به نیروهای ارتش این کشور در مناطق جنوبی گفت که میتوانند در ماه رمضان روزه نگیرند.
به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم به نقل از سایت روزنامه سعودی "المرصد"، "عبدالعزیز آل الشیخ" به نظامیانی که در مناطق جنوبی این کشور مستقر هستند گفت که در صورت ناتوانی به دلیل حضور در صحنههای نبرد، میتوانند روزه نگیرند.
این توصیه مفتی کل عربستان سعودی به نیروهای ارتش، درحالی مطرح می شود که این کشور بیش از یک سال است که حملات همه جانبه و گستردهای را علیه مردم یمن آغاز کرده است.
عربستان همچنین برای تحت فشار قرار دادن مردم یمن، آنان را از زمین، دریا و هوا محاصره کرده است. این حملات خسارتهای فراوانی را به تأسیسات شهری و زیرساختهای یمن وارد کرده است، و تا کنون هزاران یمنی شهید و یا مجروح شدهاند.
- [سایر] عکس العمل مفتیان وهابی در مورد کشتار و حوادث حجاج چه بود؟
- [سایر] وهابی ها در مورد تنها شدن دختر با محارم چه نظری دارند؟
- [سایر] اگر آماری در مورد تعداد تسلیحات و نیروهای نظامی ایران و اسراییل وجود دارد، بیان کنید؟
- [سایر] چرا نیروهای نظامی و شبه نظامی که زیر نظر رهبری هستند قانون شکنی می کنند و کسی از آنها بازخواست نمی کند؟
- [سایر] آیا توجیه و دلایل نظامی نیز برای ورود نیروهای ایران به خاک عراق وجود داشت؟
- [سایر] آیا سرزمین و یا شهری از کشور عراق به تصرف نیروهای نظامی ایران درآمد؟ چرا و به چه مدت؟
- [سایر] آیا قتل شیعه توسط مفتیان سعودی حکم فقهی است؟
- [سایر] نقشها و کارکردهای نظامی و غیر نظامی بسیج کدام است؟
- [سایر] می خواهم وهابی بشوم خوب است؟
- [سایر] فرق بهاییت و وهابی چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] بر مسلمانان واجب است نقشههایی را که بیگانگان برای سلطه بر کشورهای اسلامی یا سلطه سیاسی اقتصادی، نظامی و یا فرهنگی بر آنان کشیدهاند، برهم زده و از سلطه آنان پیشگیری کنند.
- [آیت الله بروجردی] پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا دوخت آن برای کسی که میخواهد آن را بپوشد معمول نیست مثل آن که اهل علم لباس نظامی بپوشد حرام است، ولی اگر با آن لباس نماز بخواند اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا مدل دوخت آن برای کسی که میخواهد آن را بپوشد معمول نیست؛ مثل آن که اهل علم در شرایط عادی لباس نظامی بپوشند، در صورتی که مستلزم هتک حرمت باشد حرام است و در غیر این صورت کراهت شدید دارد و احتیاط استحبابی در ترک آن است.
- [آیت الله جوادی آملی] .ارائه طرح و برنامههای علمی و عملی, جهت اصلاح امور امت اسلامی، حفظ استقلال اقتصادی و مانند آن , در مسجد بدون رجحان نخواهد بود؛ چنان که تعلیم امور نظامی برای جهاد و دفاع دینی در غیر وقت نماز, هیچ کراهتی ندارد.
- [آیت الله مظاهری] کسی که روزه قضا یا روزه واجب دیگری دارد میتواند روزه مستحبّی یا روزه استیجاری بگیرد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر در روزه واجب معینی مثل روزه رمضان از نیت روزه گرفتن برگردد، روزه اش باطل است ولی چنانچه نیت کند که چیزی را که روزه را باطل می کند انجام دهد در صورتی که آن را انجام ندهد روزه اش صحیح است. همین طور در روزه مستحبی و روزه واجب غیر معین اگر پیش از ظهر بعد از این که از نیت روزه برگشت دوباره نیت روزه کند، روزه او صحیح است. چیزهایی که روزه را باطل می کند
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسلکردن سر را در آب فرو برد، چنانچه روزه او مثل روزه رمضان واجب معین باشد، روزه و غسل هر دو باطل است، و اگر روزه مستحب باشد یا روزه واجبی باشد که مثل روزه کفاره، وقت معینی ندارد و تمامکردن آن واجب نباشد، غسل صحیح، و روزه باطل میباشد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر در روزه واجب معیّنی، مثل روزه رمضان، از نیّت روزه گرفتن برگردد، روزه او باطل است و همچنین اگر نیّت کند چیزی را که روزه را باطل میکند بجا آورد، اگرچه آن را انجام ندهد روزه او باطل میشود.
- [آیت الله بهجت] کسی که برای بهجا آوردن روزه میتی اجیر شده، اگر روزه مستحبی بگیرد اشکال ندارد، ولی کسی که روزه قضا دارد، نمیتواند روزه مستحبی بگیرد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] روزی را که انسان شک دارد آخر شعبان است یا اول رمضان، واجب نیست روزه بگیرد و اگر بخواهد روزه بگیرد، باید به نیت روزه قضا یا روزه مستحبی و مانند آن روزه بگیرد و نمیتواند نیت روزه ماه رمضان کند بلکه ظاهراً نمیتواند قصد کند آنچه را که فعلاً خداوند متعال از او خواسته است انجام میدهد یا چنین نیت کند که اگر ماه رمضان است روزه ماه رمضان و اگر ماه رمضان نیست روزه قضا یا روزه مستحبی و مانند آن باشد و در صورتی که به نیّت روزه قضا یا روزه مستحبی و مانند آن روزه بگیرد، بعد معلوم شود ماه رمضان بوده، از ماه رمضان حساب میشود.