فتواهای جنجالی وهابیت استفتاء دزدی هستم متدین. میخواستم ببینم از نظر شرعی، تنهایی به دزدی رفتن بهتر است یا دو نفری؟ فتوا بنا به صلاحدید علمای بزرگوار حنفی، دو نفری بهتر است. به این ترتیب، حد شرعی یعنی بریدن دست، منتفی میشود و به سی ضربه شلاق یا کمتر تقلیل مییابد. البته همکاری دو دزد محترم باید به این شکل باشد که یکی درب منزل را باز کند و وارد خانه شود و اسباب و وسائل را تا درب خانه بیاورد. و دزد دوم هم بیرون منزل بایستد و دستش را دراز کند و اثاث را بردارد و ببرد. در اینجا نیز چون اصل (کار را که کرد، آن که تمام کرد) محقق نشده، حد جاری نمیشود. منبع فتوا اذا نقب اللص البیت فدخل و اخذ المال فتاوله آخر خارج البیت علی النقب او علی الباب، فلایجب القطع علیهما. عبدالرحمن الجزیری، الفقه علی المذاهب الاربعة، ج 5، ص 193 فکل من اتی فعلا حراما لا حد فیه ... فان علی الحاکم ان یعزره. عبدالرحمن الجزیری، الفقه علی المذاهب الاربعة، ج 5، ص 397 و قد اشترط بعض الائمه ان لا یزید التعزیر بالضرب علی الثلاثین سوطا. عبدالرحمن الجزیری، الفقه علی المذاهب الاربعة، ج 5، ص 398
فتواهای جنجالی وهابیت
استفتاء
دزدی هستم متدین. میخواستم ببینم از نظر شرعی، تنهایی به دزدی رفتن بهتر است یا دو نفری؟
فتوا
بنا به صلاحدید علمای بزرگوار حنفی، دو نفری بهتر است. به این ترتیب، حد شرعی یعنی بریدن دست، منتفی میشود و به سی ضربه شلاق یا کمتر تقلیل مییابد.
البته همکاری دو دزد محترم باید به این شکل باشد که یکی درب منزل را باز کند و وارد خانه شود و اسباب و وسائل را تا درب خانه بیاورد. و دزد دوم هم بیرون منزل بایستد و دستش را دراز کند و اثاث را بردارد و ببرد.
در اینجا نیز چون اصل (کار را که کرد، آن که تمام کرد) محقق نشده، حد جاری نمیشود.
منبع فتوا
اذا نقب اللص البیت فدخل و اخذ المال فتاوله آخر خارج البیت علی النقب او علی الباب، فلایجب القطع علیهما. عبدالرحمن الجزیری، الفقه علی المذاهب الاربعة، ج 5، ص 193
فکل من اتی فعلا حراما لا حد فیه ... فان علی الحاکم ان یعزره. عبدالرحمن الجزیری، الفقه علی المذاهب الاربعة، ج 5، ص 397
و قد اشترط بعض الائمه ان لا یزید التعزیر بالضرب علی الثلاثین سوطا. عبدالرحمن الجزیری، الفقه علی المذاهب الاربعة، ج 5، ص 398
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مالی بدست این جانب رسیده که می دانم دزدی است و می توانم آن را به کسی که دزدی کرده برنگردانم، وظیفه این جانب را بیان کنید.
- [سایر] آیا وهابیت معاصر همان وهابیت اصیل است؟
- [سایر] حکم دزدی از پدر ومادر چیست؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا حدّ سرقت که قطع دست است، شامل هر دزدی می شود؟ مثلا اگر کسی به جهت گرسنگی و تنگدستی دزدی کند، باید دستش قطع شود یا خیر؟
- [سایر] آیا بدحجابی بدتر است یا دزدی و اختلاس؟
- [سایر] برخورد صحیح با کودکی که دزدی می کند چیست؟
- [سایر] آیا امکان دارد خدا رزق کسی را در مال دزدی قرار داده باشد؟
- [سایر] آیا امکان دارد خدا رزق کسی را در مال دزدی قرار داده باشد؟
- [سایر] چه عوامل روانی باعث می شود تا یک شخص دست به دزدی بزند. توضیح دهید؟
- [سایر] آیا وهابیون کافرند؟
- [آیت الله خوئی] خریدن چیزی که از قمار یا دزدی یا از معامل باطل تهیه شده حرام است و اگر کسی آن را بخرد، باید به صاحب اصلیش برگرداند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] خریدن چیزی که از قمار، یا دزدی، یا از معامله باطل تهیّه شده حرام است و اگر کسی آن را بخرد، باید به صاحب اصلیاش برگرداند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خریدن چیزی که از قمار یا دزدی یا از معامله باطل تهیه شده حرام است و اگر کسی آن را بخرد؛ باید به صاحب اصلیش برگرداند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر دزدی به قصد بردن مال انسان یا بستگان او هجوم آورد، انسان حق دارد با رعایت مراتب دفاع کند، هرچند به کشته شدن مهاجم بینجامد.
- [آیت الله بروجردی] خریدن چیزی که از قمار، یا دزدی، یا از معاملهی باطل تهیه شده حرام است و اگر کسی آن را بخرد باید به صاحب اصلیش برگرداند.
- [آیت الله مظاهری] اگر کسی دزدی کند در مرتبه اوّل چهار انگشت دست راستش را از بیخ میبرند و در مرتبه دوّم پای چپش را از وسط قدم میبرند و در مرتبه سوّم او را حبس میکنند تا بمیرد و اگر باز هم دزدی کند او را میکشند، و در اجرای این حدّ دزد باید بالغ و عاقل باشد و با اختیار دزدی کند و بداند مالی را که برمیدارد مال مردم است و خودش در مال شریک نباشد و مضطر و ناچار نباشد و پدر صاحب مال نباشد و مخفیانه مال را ببرد و مال نیز در جای محفوظ و در بسته باشد و قیمت آن به چهار و نیم نخود طلا برسد.
- [آیت الله بهجت] اگر مقداری از مال مضاربه بدون کوتاهی عامل به سوختن یا دزدی و مانند آن از بین برود، در جبران کردن آن به سود حاصل، تأمل است و مقتضای قاعده عدم جبران است.
- [آیت الله نوری همدانی] خریدن چیزی که از اقمار ، یا دزدی ، یا از معاملة باطل تهیّه شده باطل و تصّرف در آن مال حرام است . و اگر کسی آن را بخرد ، باید به صاحب اصلیش برگرداند .
- [آیت الله سبحانی] هرگاه مقداری از مال مضاربه بدون کوتاهی عامل از بین برود مثل این که آفت سماوی و یا دزدی نابود کند، چنین ضرری با سود جبران نمی شود بلکه متوجه اصل سرمایه می گردد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . خریدن چیزی که از قمار یا دزدی یا از معامله باطل تهیه شده، باطل و تصرف در آن معصیت و حرام است، و اگر کسی آن را بخرد، باید به صاحب اصلیاش برگرداند.