زنان میتوانند چند همسر داشته باشند! (احمد عبدالرحیم سایح) استاد عقیده و فلسفه در دانشگاه الأزهر مصر چند روز پیش طی اظهاراتی جنجال برانگیز گفت: "چند همسری" در اسلام و شریعت اسلامی وجود ندارد و این کار فقط در مورد زنان مطلقه و بیوه جایز است. "سایح" در ادامه افزود: مطرح کردن موضوع "تعدد زوجات" یعنی داشتن نگاهی پست و بی ارزش به زن. این موضوع در داستانها و اسطورههای تاریخی وجود داشته اما مسلمانان به مرور زمان آن را وارد دین مبین اسلام کردهاند. از صفات خداوند متعال "عدالت" است از همین رو در صورت درست بودن ادعای "چند همسری، عدالت خداوند ایجاب میکند که زنان نیز مانند مردان چند همسر شوند. این استاد دانشگاه الأزهر در ادامه گفت: تمام آیاتی که در مورد "چند همسری" در قرآن کریم آمده، نشان میدهد که این مسأله در اسلام جایز نیست و فقط در مورد زنان بیوه و مطلقه جایز است. برای مثال خداوند میفرماید: (وإن خفتم ألا تقسطوا فی الیتامی فانکحوا ما طاب لکم من النساء..) (سوره نساء). "احمد عبدالرحیم سایح" افزود: میبینیم که در ابتدای این آیه "إن" شرطیه آمده و شرط کردن در اینجا به معنی عدم جواز به انجام این کار است. اما "شیخ علی عبدالباقی" دبیرکل مجمع تحقیقات و پژوهش های اسلامی در واکنش به این اظهارات "احمد سایح" گفت: تمام فقها و علمای دینی بدون استثنا بر جایز بودن "تعدد زوجات" توافق دارند و آن را جایز و شرعی میدانند. منبع: شیعه آنلاین
زنان میتوانند چند همسر داشته باشند!
(احمد عبدالرحیم سایح) استاد عقیده و فلسفه در دانشگاه الأزهر مصر چند روز پیش طی اظهاراتی جنجال برانگیز گفت: "چند همسری" در اسلام و شریعت اسلامی وجود ندارد و این کار فقط در مورد زنان مطلقه و بیوه جایز است.
"سایح" در ادامه افزود: مطرح کردن موضوع "تعدد زوجات" یعنی داشتن نگاهی پست و بی ارزش به زن. این موضوع در داستانها و اسطورههای تاریخی وجود داشته اما مسلمانان به مرور زمان آن را وارد دین مبین اسلام کردهاند. از صفات خداوند متعال "عدالت" است از همین رو در صورت درست بودن ادعای "چند همسری، عدالت خداوند ایجاب میکند که زنان نیز مانند مردان چند همسر شوند.
این استاد دانشگاه الأزهر در ادامه گفت: تمام آیاتی که در مورد "چند همسری" در قرآن کریم آمده، نشان میدهد که این مسأله در اسلام جایز نیست و فقط در مورد زنان بیوه و مطلقه جایز است. برای مثال خداوند میفرماید: (وإن خفتم ألا تقسطوا فی الیتامی فانکحوا ما طاب لکم من النساء..) (سوره نساء).
"احمد عبدالرحیم سایح" افزود: میبینیم که در ابتدای این آیه "إن" شرطیه آمده و شرط کردن در اینجا به معنی عدم جواز به انجام این کار است.
اما "شیخ علی عبدالباقی" دبیرکل مجمع تحقیقات و پژوهش های اسلامی در واکنش به این اظهارات "احمد سایح" گفت: تمام فقها و علمای دینی بدون استثنا بر جایز بودن "تعدد زوجات" توافق دارند و آن را جایز و شرعی میدانند.
منبع: شیعه آنلاین
- [سایر] چرا تعدد زوجات (چند همسری) برای مرد جایز، ولی برای زن جایز نیست؟
- [سایر] فلسفه تعدد زوجات در اسلام چیست؟
- [سایر] چرا پیامبر(ص) تعدد زوجات داشته اند؟
- [سایر] فلسفه تعدد زوجات چیست؟
- [سایر] سوء استفاده از تعدد زوجات چگونه کنترل می شود؟
- [سایر] نظر اسلام درباره تعدد زوجات را بیان کنید؟
- [سایر] نظر اسلام در رابطه با چند همسری چیست؟
- [سایر] آیا در قرآن تعدد زوجات مطرح شده است؟ و حکمت آن چیست؟
- [سایر] چرا در اسلام تعدد زوجات وجود دارد و چرا این حق تنها برای مردان است؟
- [سایر] آیا قرآن با بیان شرط عدالت، با چند همسری مخالفت نکرده است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر نجاست بدن را در اب کر یا جاری بر طرف کنند بدن پاک می شود و تعدد شستن حتی در بول لازم نیست
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر ظاهر برنج و گوشت و مانند اینها نجس شده باشد در جایی که تعدّد لازم نیست، چنانچه آن را در کاسه و مانند آن بگذارند و یک مرتبه آب روی آن بریزند و خالی کنند پاک میشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] غذای نجسی که لای دندانها مانده، اگر آب در دهان بگردانند و به تمام غذای نجس برسد، پاک میشود و در جایی که تعدّد لازم است، باید متعدّد آب بگردانند به طوری که به تمام غذای نجس برسد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] ولیّ زن شوهر او است و بعد از او خویشاوندان نسبی به ترتیب طبقات ارث و در هر طبقه مردها بر زنها مقدماند و در صورت تعدّد بنا بر احتیاط از همه باید اجازه گرفته شود.
- [آیت الله بهجت] اگر موی سر و صورت را با آب قلیل آب بکشند ، بنا بر احتیاط واجب باید فشار دهند که غساله آن جدا شود اگر چه محتاج به تعدد شستن نباشد در صورتی که آب در لابلای موها فرو رفته باشد .
- [آیت الله وحید خراسانی] مخرج بول با غیر اب پاک نمی شود و در کر و جاری یک مرتبه شستن کافیست ولی با اب قلیل بنابر احتیاط واجب باید دو مرتبه شست و در غیر مخرج طبیعی اقوی تعدد است و بهتر ان است که سه مرتبه شسته شود
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار در یک روز ماه رمضان چند مرتبه جماع کند ، بنابر احتیاط واجب برای هر دفعه یک کفاره بر او واجب است و اگر جماع حرام باشد مثل نزدیکی با زن خود در حال حیض یا زنا و تعدد پیدا کند برای هر دفعه یک کفارة جمع واجب می شود .
- [آیت الله وحید خراسانی] مخرج بول با غیر اب پاک نمی شود و در کر و جاری یک مرتبه شستن کافیست ولی با اب قلیل بنابر احتیاط واجب باید دو مرتبه شست و در غیر مخرج طبیعی اقوی تعدد است و بهتر ان است که سه مرتبه شسته شود
- [آیت الله بهجت] در کثیرالسفر لازم نیست که انسان سفرهای متعدد داشته باشد، بلکه یک سفر طولانی که بیشتر سال را فرا گیرد مثل سفرهای متعدد است؛ پس همین که بگویند فلانی راننده است و یا شغلش سفر است، اگرچه در یک سفر طولانی و بدون تکرار و تعدّد باشد کافی است.
- [آیت الله اردبیلی] در وحدت یا تعدّد محل، نظر عرف تعیین کننده است؛ پس اگر در یک شهر قصد ده روز کند، رفت و آمد او به محلّههای آن شهر مانعی ندارد، هر چند آن شهر بزرگ باشد، مگر آن که محلّههای آن شهر به گونهای از یکدیگر دور و جدا باشند که چند محل حساب شوند و شخصی را که از یک محلّه به محلّه دیگر رفته، مسافر حساب کنند.