«کوثر» به معنای خیر کثیر و فراوان می‌باشد و مصادیق فراوانی برای آن ذکر شده است؛ مانند: حوض و نهر کوثر، شفاعت، نبوّت، حکمت، علم، نسل کثیر، و ذُرّیه‏ فراوان. کوثر دارای دو مصداق یکی دنیایی (فاطمه‏ زهرا علیها السلام) و دیگری اُخروی (حوض کوثر) است. با توجه به روایات؛ حوض کوثر، منبع آبی گوارا در بهشت است که بسیار وسیع بوده و بهشتیان پس از پشت سر نهادن سکرات حشر و مواقف قیامت و بلافاصله پس از ورود به بهشت بر آن وارد می‌شوند و کام عطشان خویش را از آن سیراب می‌نمایند. از این حوض، دو نهر جاری گشته و در بهشت جریان می‌یابد و منبع آن پایه‏ عرش الهی است. حوض کوثر، حوض مخصوص نبی اکرم(‏ص) است و ساقی آن امام علی و دیگر امامان معصوم ‏(ع) می‌باشند و سایر انبیا نیز برای پیروان خود حوض مخصوصی دارند، ولی به وسعت و برکت حوض پیامبر اسلام(ص) نیستند.
«کوثر» به معنای خیر کثیر و فراوان میباشد و مصادیق فراوانی برای آن ذکر شده است؛ مانند: حوض و نهر کوثر، شفاعت، نبوّت، حکمت، علم، نسل کثیر، و ذُرّیه فراوان.
کوثر دارای دو مصداق یکی دنیایی (فاطمه زهرا علیها السلام) و دیگری اُخروی (حوض کوثر) است.
با توجه به روایات؛ حوض کوثر، منبع آبی گوارا در بهشت است که بسیار وسیع بوده و بهشتیان پس از پشت سر نهادن سکرات حشر و مواقف قیامت و بلافاصله پس از ورود به بهشت بر آن وارد میشوند و کام عطشان خویش را از آن سیراب مینمایند. از این حوض، دو نهر جاری گشته و در بهشت جریان مییابد و منبع آن پایه عرش الهی است.
حوض کوثر، حوض مخصوص نبی اکرم(ص) است و ساقی آن امام علی و دیگر امامان معصوم (ع) میباشند و سایر انبیا نیز برای پیروان خود حوض مخصوصی دارند، ولی به وسعت و برکت حوض پیامبر اسلام(ص) نیستند.
- [سایر] حوض کوثر کجاست؟ حقیقت حوض کوثر چیست؟
- [سایر] حوض کوثر که در بهشت است برای چه کسانی است ؟ حوض کوثر چه کسانی را سیراب می کند؟
- [سایر] حوض کوثر چیست؟
- [سایر] حوض کوثر چیست و کجا قرار دارد؟
- [سایر] کوثر چیست؟ و ساقی کوثر کیست؟
- [سایر] باسلام. امیرالمؤمنین(ع) در خطبه دهم نهج البلاغه میفرمایند حوضی برای آنان پر خواهم کرد که ساقی آن خودم باشم. در حالیکه این خطبه در مورد شیطان و یاران او میباشد. منظور حوض کوثر است یا مکان خاصی به کنایه بیان شده است؟ لطفا منظور از حوض در این خطبه را بیان فرمایید.
- [سایر] در بیان قرآن شریف: «انا اعطیناک الکوثر» [ما تو را کوثر دادیم] تفسیر این آیه چیست؟ آیا حضرت زهرا(س) یکی از مصادیق کوثر است یا حقیقت کوثر است؟
- [سایر] امام باید چه اوصافی داشته باشد؟
- [سایر] معرفی اجمالی از سوره کوثر ارایه نمایید.
- [سایر] امام باید چه اوصافی داشته باشد؟
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که نمی خواهد در مسجدی نماز بخواند ، اگر نداند حوض آن را برای همة مردم وقف کرده اند یا برای کسانی که در آنجا نماز می خوانند نمی تواند از حوض آن وضو بگیرد ، ولی اگر معمولا کسانی هم که نمی خواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو می گیرند ، می تواند از حوض آن ، وضو بگیرد .
- [آیت الله بهجت] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند حوض آن را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] وضو گرفتن از حوض مدرسه ای که انسان نمی داند آن حوض را برای همه مردم وقف کرده اند یا برای محصلین همان مدرسه؛ در صورتی که معمولا مردم از آن حوض وضو می گیرند اشکال ندارد.
- [آیت الله سیستانی] وضو گرفتن از حوض مدرسهای که انسان نمیداند آن حوض را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای محصّلین همان مدرسه ، در صورتی که معمولاً مردم از آن حوض وضو میگیرند و کسی منع نمیکند اشکال ندارد .
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند حوض آن را برای مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
- [امام خمینی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند اگر نداند حوض آن را برای هم? مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند، اگر نداند حوض آن را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که درآنجا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد؛ ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از حوض آن وضو بگیرند و وضو گرفتن آنان نشانه رضایت متولّی باشد، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند، اگر نداند حوض آن را برای همهی مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آن جا نماز میخوانند، نمیتواند از حوض آن وضو بگیرد، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آن جا نماز بخوانند از حوض آن وضو میگیرند، میتواند از حوض آن وضو بگیرد.
- [آیت الله سیستانی] کسی که نمیخواهد در مسجدی نماز بخواند ، اگر نداند حوض آن را برای همه مردم وقف کردهاند یا برای کسانی که در آنجا نماز میخوانند ، نمیتواند از حوض آن مسجد وضو بگیرد ، ولی اگر معمولاً کسانی هم که نمیخواهند در آنجا نماز بخوانند از آن حوض وضو میگیرند و کسی منع نمیکند ، می تواند از آن وضو بگیرد .
- [آیت الله اردبیلی] اگر آب حوض نجس باشد و باران بر آن ببارد، بنابر احتیاط به شرطی پاک میشود که آب حوض با آب باران مخلوط شود.