بعثت پیامبر اکرم (ص) و گسترش اسلام، علاوه بر تحولات عظیمی که در دنیا از آن زمان تا کنون ایجاد نموده است، مقام و منزلت و نقش زن در خانواده و جامعه را وارد مرحله‏ای جدید نمود به گونه‏ای که با قبل از آن به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. در دوران قبل از اسلام، در جوامع مختلف به زن تنها به عنوان وسیله‏ای برای دفع و اشباع شهوات مرد، کار در منزل، تولید مثل، شیردهی و کارگری بی اراده و اختیار در منزل نگریسته و هیچ گونه حقوق انسانی برای او قایل نبودند و... که با انتقال به یکدیگر، در نهایت به عنوان ارث، کارگری برای خانه ی وارث می‏گشت. در برخی موارد هم، چشم نگشوده، در زیر خاک پنهانش می‏کردند، اما اسلام به زن بسان مرد، از نظر شخصیت و کرامت انسانی نگریست و نفقه و مهر او را بر عهده‏ی مرد نهاد و او را شریک زندگی او نمود که نه تنها خود میراث مرد نیست، که از او ارث هم می‏برد و بسان مرد می‏تواند در عرصه‏های دینی و فرهنگی و حتی نظامی و اقتصادی با حفظ شؤون و کرامت خویش حضور یابد و مثمر ثمر واقع شود و به تعالی برسد. نمونه ی بارز آن، حضور دو بانوی نمونه اسلام حضرت زهرا و حضرت زینب (ع) در عرصه‏های مختلف خانوادگی و اجتماعی است. ظهور و حکومت حضرت مهدی (عج) نیز بسان بعثت رسول (ص) تحولات عظیمی را در پی خواهد داشت و از جمله زن امروز را که با آب و رنگی مدرن‏تر به دوران جاهلیت باز گردانده شده است، وارد مرحله ی جدیدی از کرامت و شخصیت خواهد نمود. حال کدام فعالیت‏ها و مسئولیت‏های حکومتی در اختیار زنان لایق و کاردان قرار خواهد گرفت، امری است که تا شاهد آن نباشیم، قضاوت در مورد جزئیات آن مشکل است؛ زیرا دانش و آگاهی ما به وقایع و حوادث آن زمان، از راه مراجعه به آیات و روایات است و جزئیات این وقایع از طریق روایات به دست ما نرسیده است.
بعثت پیامبر اکرم (ص) و گسترش اسلام، علاوه بر تحولات عظیمی که در دنیا از آن زمان تا کنون ایجاد نموده است، مقام و منزلت و نقش زن در خانواده و جامعه را وارد مرحلهای جدید نمود به گونهای که با قبل از آن به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. در دوران قبل از اسلام، در جوامع مختلف به زن تنها به عنوان وسیلهای برای دفع و اشباع شهوات مرد، کار در منزل، تولید مثل، شیردهی و کارگری بی اراده و اختیار در منزل نگریسته و هیچ گونه حقوق انسانی برای او قایل نبودند و... که با انتقال به یکدیگر، در نهایت به عنوان ارث، کارگری برای خانه ی وارث میگشت. در برخی موارد هم، چشم نگشوده، در زیر خاک پنهانش میکردند، اما اسلام به زن بسان مرد، از نظر شخصیت و کرامت انسانی نگریست و نفقه و مهر او را بر عهدهی مرد نهاد و او را شریک زندگی او نمود که نه تنها خود میراث مرد نیست، که از او ارث هم میبرد و بسان مرد میتواند در عرصههای دینی و فرهنگی و حتی نظامی و اقتصادی با حفظ شؤون و کرامت خویش حضور یابد و مثمر ثمر واقع شود و به تعالی برسد. نمونه ی بارز آن، حضور دو بانوی نمونه اسلام حضرت زهرا و حضرت زینب (ع) در عرصههای مختلف خانوادگی و اجتماعی است. ظهور و حکومت حضرت مهدی (عج) نیز بسان بعثت رسول (ص) تحولات عظیمی را در پی خواهد داشت و از جمله زن امروز را که با آب و رنگی مدرنتر به دوران جاهلیت باز گردانده شده است، وارد مرحله ی جدیدی از کرامت و شخصیت خواهد نمود. حال کدام فعالیتها و مسئولیتهای حکومتی در اختیار زنان لایق و کاردان قرار خواهد گرفت، امری است که تا شاهد آن نباشیم، قضاوت در مورد جزئیات آن مشکل است؛ زیرا دانش و آگاهی ما به وقایع و حوادث آن زمان، از راه مراجعه به آیات و روایات است و جزئیات این وقایع از طریق روایات به دست ما نرسیده است.
- [سایر] یاران حضرت مهدی (عج) را چه گروه هایی تشکیل می دهند و نقش زنان چیست؟
- [سایر] نقش امام زمان(عج) در هستی چیست؟
- [سایر] نقش حضرت عیسی (ع) پس از ظهور امام مهدی (عج) چیست؟
- [سایر] نقش امام زمان(عج) در نعمتهای عالم چیست؟
- [سایر] آیا در زمان ظهور و حکومت حضرت ولی عصر (عج)، دشمنی با آن حضرت وجود دارد یا خیر؟
- [سایر] سلام دو سؤال دارم: آیا ما شیعیان اعتقاد داریم که امام زمان (عج) ظهور میکنند تا حکومت را برای حضرت عیسی علیه السلام مهیا کنند؟ یا اینکه خود امام زمان حکومت خواهند کرد؟ ممنون
- [سایر] حکومت امام زمان (عج) چند سال طول می کشد؟
- [سایر] حکومت حضرت مهدی (عج) چقدر و چگونه خواهد بود؟
- [سایر] آیا کوفه مقرّ حکومت حضرت مهدی(عج) می شود؟
- [سایر] آیا حکومت امام حسین (ع) بعد از حکومت امام زمان (عج) آخرین حکومت است؟
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولّی عَصْر ( عج ) که نماز جمعه واجب تَعْیینی نیست ، خرید و فروش و سایر معاملات ، پس از اذان جمعه حرام نیست .
- [آیت الله نوری همدانی] در زمان غیبت ولیّ عصر (عج ) نماز جمعه واجب تَخییری است ( یعنی مُکَلَّفْ می تواند روز جمعه بجای نماز ظهر نماز جمعه بخواند ) ولی جمعه اَفْضَلْ است وظهر اَحْوَط واحتیاط بیشتر در آن است که هر دو را بجا آورند .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مسلمانان باید در مورد اشخاص مجهول که ملبس به لباس علما و طلاب هستند تحقیق نمایند اگر به مقامی دیگر غیر از مقام علما و مجتهدین که نواب حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه می باشند ارتباط داشته باشند از آنها کناره گرفته و از ضلالت و اضلال آن ها بپرهیزند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در زمان غیبت ولی عصر (عج) نماز جمعه واجب تخییری است (یعنی مکلّف می تواند روز جمعه به جای نماز ظهر نماز جمعه بخواند) ولی جمعه افضل است و ظهر احوط و احتیاط بیشتر در آن است که هردو را بجا آورد.
- [آیت الله جوادی آملی] .دریافت کننده خمس، امام ( ع)و در غیبت آن , فقیه جامع الشرایط و حاکم شرع است و مکلف , بدون اجازه از آنان نمی تواند آن را به موارد مصرف برساند . به تعبیر دیگر , همه خمس , اعم از سهم امام ( ع) و سهم سادات, در اختیار منصب امامت (شخصیت حقوقی) است. در زمان غیبت حضرت ولیّ عصر (عج) ،فقیه جامع الشرایط, جانشین شخصیت حقوقیِ امامت است، بنابراین در زمان غیبت باید تمام خمس را به فقیه جامع الشرای ط تحویل داد و هرگونه دخل و ت صرف در خمس (سهم امام( ع) و سهم سادات) باید با اجازه او باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . "أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً وَلِیُّ الله"جزو اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از "أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله"، به قصد قربت گفته شود. اللهُ أکْبَرُ خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند. أَشْهَدُ أَنْ لا إِلَهَ إِلاَّ الله شهادت می دهم که نیست خدایی جز خدای یکتا و بی همتا. أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً رَسوُلُ الله شهادت می دهم که حضرت محمد بن عبدالله صلی الله علیه و آله پیغمبر و فرستاده خداست. أَشْهَدُ أَنَّ عَلِیّاً أمِیرَ المُؤمِنینَ وَلِیُّ الله شهادت می دهم که حضرت علی علیه السلام أمیرالمؤمنین و ولی خدا بر همه خلق است. حَیَّ عَلَی الصَّلاَة بشتاب برای نماز. حَیَّ عَلَی الْفَلاَح بشتاب برای رستگاری. حَیَّ عَلی خَیْرِ الْعَمَل بشتاب برای بهترین کارها که نماز است. قَد قامَتِ الصَّلاَة به تحقیق نماز برپا شد. لا إلَهَ إِلاَّ الله نیست خدایی مگر خدای یکتا و بی همتا.
- [آیت الله بروجردی] (اَشْهَدُ اَنَّ عَلِیاً وَلِی اللهِ) جزء اذان و اقامه نیست، ولی خوب است بعد از (اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ) به قصد قربت گفته شود.ترجمهی اذان و اقامه(اللهُ اکبر): یعنی خدای تعالی بزرگتر از آن است که او را وصف کنند.(اَشْهَدُ اَنْ لا اِلهَ الا اللهُ): یعنی شهادت میدهم که غیر خدایی که یکتا و بیهمتاست خدای دیگری سزاوار پرستش نیست.(اَشْهَدُ اَنَّ مُحَمَّداً رسُولُ اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت محمّد بن عبدالله) ص) پیغمبر و فرستادة خدا است.(اَشْهَدُ اَنَّ عَلیا اَمیرَالمؤمنینَ وَلِی اللهِ): یعنی شهادت میدهم که حضرت علی (علیه الصلوة و السلام)، امیرالمؤمنین و ولی خدا بر همهی خلق است.(حَی عَلَی الصَّلوة): یعنی بشتاب برای نماز.(حَی عَلَی الفَلاحِ): یعنی بشتاب برای رستگاری.(حَی عَلَی خَیرِ العَمَلِ): یعنی بشتاب برای بهترین کارها که نماز است.(قَد قامَتِ الصَّلوة): یعنی به تحقیق نماز بر پا شد.(لا اِلهَ اِلاَّ الله): یعنی خدایی سزاوار پرستش نیست مگر خدایی که یکتا و بیهمتا است.
- [آیت الله بهجت] اگر شوهر بخواهد صیغه مبارات را بخواند، چنانچه مثلاً اسم زن فاطمه باشد، باید بگوید: (بارَأتُ زَوْجَتِی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق)، یعنی: (مبارات کردم زنم فاطمه را در مقابل مهر او، پس او رهاست)، و اگر دیگری را وکیل کند، وکیل باید بگوید: (بارَأْتُ زَوْجَةَ مُوَکِّلی فاطِمَةَ عَلی مَهرِها فَهِی طالِق).
- [آیت الله سبحانی] اگر شوهر بخواهد صیغه طلاق خلع را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد می گوید: زَوْجَتِی فاطِمَةُ خلعتها عَلی ما بَذَلَتْ هِیَ طالِق (یعنی زنم فاطمه را طلاق خلع دادم او رها است).
- [آیت الله اردبیلی] اگر شوهر بخواهد خود صیغه طلاق را بخواند، چنانچه اسم زن مثلاً فاطمه باشد، میگوید: (زَوْجَتِی فاطِمَةُ خالَعْتُها عَلی ما بَذَلَتْ، هِیَ طالِقٌ) یعنی: (زنم فاطمه را در مقابل آنچه بخشید طلاق خلع دادم، او رهاست).