راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله نوری همدانی
آدرس:
http://www.noorihamedani.com
در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید .
عنوان مسئله:
در
تنگی وقت
باید
تسبیحات اربعه
را یک مرتبه بگوید .
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر شک کنیم که تسبیحات اربعه را یک بار خواندهایم یا دو بار و یا سه بار تکلیف چیست؟
مبتلایان به بیماریهای تنفسی (بخصوص آسم) جهت پیشگیری و درمان تنگی تنفس خود ناچارند روزانه چند مرتبه از اسپریهای مخصوص استفاده کنند که از طریق دهان پودرهای داروئی را به مجاری تنفسی و ریه میرسانند که در این مسیر این مواد به حلق نیز میرسند، آیا استفاده از این وسیله مبطل روزه میباشد یا خیر؟
آیا خواندن نمازهای یومیّه در پنج وقت رجحان دارد؟
ج - آیا این جملاتی که پدر گفته مبنی بر انتقال خانه به دخترها که چندین مرتبه تکرار شده و چندین نفر هم آن را شنیدهاند را باید چیزی غیر از وصیت شفاهی دانست و آیا شرعاً وصیت شفاهی صحیح است؟
شخصی در اثنای نماز جهت پاک کردن سینه و باز کردن صدا عمداً چند مرتبه سرفه میکند و یا صدایی شبیه سرفه از خود ظاهر میکند که موجب پیدایش دو حرف به بالا میشود نماز او چه حکمی دارد؟
شخصی که وضوء میگیرد چه در وقت، چه قبل از وقت و هیچ غایتی نیز در نظر ندارد، فقط میخواهد با وضوء باشد، آیا با این وضوء میتواند نماز بخواند؟
آیا در وقت اختصاصی نماز ظهر یا مغرب یا غیره میشود نماز مستحبی بخوانیم یا خیر؟
در ایام عزاداری امام حسین علیهالسلام نماز اول وقت مقدم است یا عزاداری؟
وضوء گرفتن قبل از وقت نماز به نیّت نماز چه حکمی دارد؟
بهترین وقت اعتکاف در روایات، دهه آخر رمضان ذکرشده، آیا ایام البیض ماه رجب نیز چنین خصوصیّتی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله خامنه ای] تعداد تسبیحات اربعه در نماز سه مرتبه است، ولی فردی سهواً چهار بار گفته است، آیا نماز او در پیشگاه خداوند مقبول است؟
[آیت الله خامنه ای] کسی که نمی داند تسبیحات اربعه را در رکعت سوم و چهارم نماز سه مرتبه گفته یا بیشتر و یا کمتر، چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا میتوان بجای تسبیحات اربعه، حمد خواند؟
[آیت الله سیستانی] آیا یک بار خواندن تسبیحات اربعه جایز است ؟
[آیت الله سیستانی] در نمازهای قضا تسبیحات اربعه را یکبار بگوئیم ؟
[سایر] آثار و فلسفه تسبیحات اربعه در نماز چیست؟
[آیت الله بهجت] در موارد تنگی وقت، آیا می شود در ذکر رکوع و سجده به یک مرتبه سبحان اللّه اکتفا کرد؟
[سایر] در روایات چه ثوابهایی برای تسبیحات اربعه در نماز در نظر گرفته شده است؟
[آیت الله مظاهری] آیا شمردن تسبیحات اربعه به وسیله انگشتان در نماز، اشکالی دارد؟
[آیت الله خامنه ای] دو بار گفتن تسبیحات اربعه در رکعات سوم و چهارم نماز چه حکمی دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
در رکعت سوم و چهارم نماز می تواند فقط یک حمد بخواند یا سه مرتبه تسبیحات اربعه بگوید سبحان الله و الحمدلله و لا اله الا الله و الله اکبر و اگر یک مرتبه هم تسبیحات اربعه بگوید کافی است و می تواند در یک رکعت حمد و در رکعت دیگر تسبیحات بگوید و بهتر است در هر دو رکعت تسبیحات بخواند .
اگر سهواً تسبیحات اربعه را نگوید یا بیشتر یا کمتر از سه مرتبه بگوید ، احتیاط مستحب آن است که بعد از نماز دو سجدة سهو بجا آورد .
اگر با اجیر شرط کنند که عمل را بطور مخصوصی انجام دهد ، باید همانطور بجا آوردو اگر با او شرط نکنند باید در آن عمل به تکلیف خود رفتار نماید و احتیاط مستحب آن است که از وظیفة خودش و میت هر کدام که به احتیاط نزدیکتر است به آن عمل کند مثلاً اگر وظیفة میت گفتن سه مرتبه تسبیحات اربعه بوده و تکلیف او یک مرتبه ، سه مرتبه بگوید .
اگر زن پیش از اذان صبح از حیض یا نفاس پاک شود و در غسل کردن کوتاهی کند و تا اذان غسلل نکند و در تنگی وقت تیمم هم نکند ، روزه اش باطل است . ولی چنانچه کوتاهی نکند و در تنگی وقت تیمم هم نکند ، روزه اش باطل است . ولی چنانچه کوتاهی نکند مثلاً منتظر باشد که حمام زنانه شود ، اگر چه سه مرتبه بخوابد و تا اذان غسل نکند ، در صورتی که تیمم کند روزة او صحیح است .
اگر موقعی که امام در رکعت دوم نماز چهار رکعتی است اقتدا کند ، باید در رکعت دوم نمازش که رکعت سوم امام است بعد از دو سجده بنشیند و تشهد را به مقدار وا جب بخواند و برخیزد و چنانچه برای گفتن سه مرتبه تسبیحات وقت ندارد ، یک مرتبه بگوید و در رکوع با سجده خود را به امام برساند .
اگر در قضای روزه کوتاهی کند تا وقت تنگ شود و در تنگی وقت عذری پیدا کند ، باید قضا را بگیرد و برای هر روز یک مد گندم یا جو و مانند اینها به فقیر بدهد بلکه اگر موقعی که عذر دارد ، تصمیم داشته باشد که بعد از بر طرف شدن عذر روزه های خود را قضا کند و پیش از آنکه قضا نماید در تنگی وقت عذر روز ه های خود را قضا کند و پیش از آنکه قضا نماید در تنگی وقت عذر روز های خود را قضا کند و پیش از آنکه قضا نماید در تنگی وقت عذر پیدا کند باید قضای آن را بگیرد ، و احتیاط واجب آن است که برای هر روز یک مد غذا به فقیر بدهد .
اگر مجتهد اعلم در مساله ای فتوی دهد ، مقلد آن مجتهد ، یعنی کسی که از او تقلید میکند ، نمی تواند در آن مساله به فتوای مجتهد دیگر عمل کند ، ولی اگر فتوی ندهد و بفرماید احتیاط آن است که فلان طور عمل شود ، مثلا بفرماید احتیاط آن است که در رکعت سوم و چهارم نماز سه مرتبه تسبیحات اربعه ، یعنی سبحان الله و الحمد لله و لا اله الا الله و الله اکبر بگویند ، مقلد باید یا به این احتیاط که احتیاط واجبش می گویند عمل کند و سه مرتبه بگوید ، یا به فتوای مجتهد دیگری عمل کند و بنابر احتیاط واجب به فتوای مجتهدی که علم او از مجتهد اعلم کمتر و از مجتهد های دیگر بیشتر است عمل نماید . پس اگر او یک مرتبه گفتن را کافی بداند ، می تواند یک مرتبه بگوید و همچنین است اگر مجتهد اعلم بفرماید مساله محل تامل یا محل اشکال است .
کسی که وظیفه اش تیمم است ، اگر بداند تا آخر وقت عذر او باقی می ماند ، در وسعت وقت می تواند با تیمم نماز بخواند ولی اگر بداند که تا آخر وقت عذر او برطرف می شود ، باید صبر کند و با وضو یا غسل نماز بخواند ، یا در تنگی وقت با تیمم نماز را بجا آورد . و اگر امید دارد که عذرش برطرف شود ، احتیاط واجب آن است که صبر کند و با وضو یا غسل نماز بخواند یا در تنگی وقت با تیمم نماز را بجا بیاورد .
اگر زن حائض به اندازة غسل و وضو وقت ندارد ، ولی می تواند با تیمم نماز را در وقت بخواند آن نماز بر او واجب نیست ، اما اگر گذاشته از تنگی وقت تکلیفش تیمم است ، مثل آنکه آب برایش ضرر دارد ، باد تیمم کند و آن نماز را بخواند .
کسی که به واسطة تنگی وقت تیمم کرده ، چنانچه بعد از نماز آبی که داشته از دستش برود ، اگر چه تیمم خود را نشکسته باشد ، در صورتی که وظیفه اش تیمم باشد ، باید دوباره تیمم نماید .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[آیت الله علوی گرگانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[آیت الله شبیری زنجانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[آیت الله وحید خراسانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید
[آیت الله فاضل لنکرانی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[آیت الله خوئی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[امام خمینی] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[آیت الله بهجت] در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . در تنگی وقت باید تسبیحات اربعه را یک مرتبه بگوید و در وسعت وقت یک مرتبه کافی است، لکن سزاوار است ترک نشود سه مرتبه مگر در ضرورت.
تسبیحات اربعه
به ذکر: «سبحان اللّه و الحمد للّه و لا اله الّا و اللّه اکبر»، تسبیحات اربع گفته می شود.
تنگی وقت
عدم گنجایش زمان برای بهجا آوردن عبادت دارای وقت مشخص با اجزاء و شرایط آن راتنگی وقت گویند و از آن در بابهایی نظیر طهارت، صلات و حج سخن رفته است.
وقت
آن (دم- وقت)، یکی از مباحث فلسفه میباشد.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*