1. دلایل عقلی و هم چنین ادله نقلی، ضرورت وجود فرستادگان الهی؛ یعنی پیامبران را برای هدایت و رهبری انسان، جهت دست یابی به سعادت و خوشبختی اثبات می کند. از سویی انسان به طور فطری در پی سعادت، ترقی و کمال است و از سویی دیگر ابزاری که برای پی ریزی برنامه های همه جانبه ی زندگی این جهانی و هم چنین برای شناخت و معرفت دنیای ماورای طبیعت؛ در اختیار دارد، نا کارآمد و بسیار ناچیز است. بنابراین با دقت و تأمل در هدف و فلسفه آفرینش و حکمت الهی در می یابیم که به منبع دیگری نیازمندیم که ما را در راه رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی یاری دهد که همان پیامبران الهی باشند. به همین جهت است که خداوند حکیم دو حجت و برهان برای انسان قرار داد که به سان دو بال جهت پرواز به سوی سعادت و خوشبختی هستند که همان حجت درونی عقل و حجت بیرونی پیامبرانند. 2. از آموزه های دینی اعم از قرآن و روایات به دست می آید که: پیامبران برای مقاصد و برنامه های بس والا از طرف خداوند، برای زندگی این جهانی و آن جهانی انسان ها مبعوث شده اند که مهم ترین رسالت و اهداف آنان عبارت اند از: دعوت انسان ها به پرستش خدای یگانه و دوری از طاغوت ها، شکوفایی و پرورش عقل و خرد آدمی، برقراری قسط و عدالت، مبارزه با ظلم و فساد، آزادی انسان و ترویج و گسترش فضایل اخلاقی. بدیهی است که بشر بدون تعالیم پیامبران الهی، در دستیابی به این اهداف ناکام است و بهترین دلیل بر این مطلب، ملاحظه سرگذشت ملتهایی است که از تعالیم انبیاء دوری چسته اند.
1. دلایل عقلی و هم چنین ادله نقلی، ضرورت وجود فرستادگان الهی؛ یعنی پیامبران را برای هدایت و رهبری انسان، جهت دست یابی به سعادت و خوشبختی اثبات می کند.
از سویی انسان به طور فطری در پی سعادت، ترقی و کمال است و از سویی دیگر ابزاری که برای پی ریزی برنامه های همه جانبه ی زندگی این جهانی و هم چنین برای شناخت و معرفت دنیای ماورای طبیعت؛ در اختیار دارد، نا کارآمد و بسیار ناچیز است. بنابراین با دقت و تأمل در هدف و فلسفه آفرینش و حکمت الهی در می یابیم که به منبع دیگری نیازمندیم که ما را در راه رسیدن به سعادت دنیوی و اخروی یاری دهد که همان پیامبران الهی باشند. به همین جهت است که خداوند حکیم دو حجت و برهان برای انسان قرار داد که به سان دو بال جهت پرواز به سوی سعادت و خوشبختی هستند که همان حجت درونی عقل و حجت بیرونی پیامبرانند.
2. از آموزه های دینی اعم از قرآن و روایات به دست می آید که: پیامبران برای مقاصد و برنامه های بس والا از طرف خداوند، برای زندگی این جهانی و آن جهانی انسان ها مبعوث شده اند که مهم ترین رسالت و اهداف آنان عبارت اند از:
دعوت انسان ها به پرستش خدای یگانه و دوری از طاغوت ها، شکوفایی و پرورش عقل و خرد آدمی، برقراری قسط و عدالت، مبارزه با ظلم و فساد، آزادی انسان و ترویج و گسترش فضایل اخلاقی.
بدیهی است که بشر بدون تعالیم پیامبران الهی، در دستیابی به این اهداف ناکام است و بهترین دلیل بر این مطلب، ملاحظه سرگذشت ملتهایی است که از تعالیم انبیاء دوری چسته اند.
- [سایر] هدف خلقت انسان چیست؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان چیست؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان در قران چیست؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان در دنیا چیست ؟
- [سایر] اگر هدف خلقت انسان تکامل است هدف تکامل چیست و چه فایده ای دارد؟
- [سایر] اگر هدف خلقت انسان تکامل است هدف تکامل چیست و چه فایده ای دارد؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان و جهان چه بوده است؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان چیست؟ آیا فقط عبادت خداوند است؟
- [سایر] راز خلقت و هدف از آفرینش انسان چیست؟
- [سایر] هدف و مقصود خداوند از خلقت حضرت آدم (علیهالسّلام) و انسان چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مواظبت نکند وغبار یا بخار یا دود ومانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است و همچنین است اگر اطمینان داشت که به حلق نمیرسد ولی در صورت گمان احتیاط واجب روزه را قضا نماید.
- [آیت الله خوئی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین یا اطمینان داشته که به حلق نمیرسد روزهاش صحیح است و اگر گمان میکرده که به حلق نمیرسد، بهتر آنست که آن روزه را قضا کند.
- [آیت الله بروجردی] اگر مواظبت نکند و غبار یا بخار یا دود و مانند اینها داخل حلق شود، چنانچه یقین داشته که به حلق نمیرسد، روزهاش صحیح است و اگر گمان میکرده که به حلق نمیرسد، بنا بر احتیاط واجب باید آن روزه را قضا کند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مال میّت بیشتر از خرج واجب کفن و دفن و بدهی او نباشد، باید مال او را به همین مصرفها برسانند و به وارث او چیزی نمیرسد.
- [آیت الله علوی گرگانی] توی کفش و مقداری از کف پا که بزمین نمیرسد، به واسطه راه رفتن پاک نمیشود و پاک شدن جوراب به واسطه راه رفتن محل اشکال است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر اشتباهاً سر از رکوع یا سجده بردارد وسهواً یا به خیال این که به امام نمیرسد، به رکوع یا سجده نرود، نمازش صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مال میّت بیشتر از خرج واجب کفن ودفن وبدهی او نباشد، باید مالش را به همین مصرفها برسانند و به وارث او چیزی نمیرسد.
- [آیت الله مظاهری] اگر مال میّت بیشتر از خرج واجب کفن و دفن و بدهی او نباشد، باید مالش را به همین مصرفها برسانند و به وارث او چیزی نمیرسد.
- [آیت الله بروجردی] کسی که میداند اگر سوره یا قنوت را تمام کند به رکوع امام نمیرسد، چنانچه عمداً سوره یا قنوت را بخواند و به رکوع نرسد نمازش اشکال دارد.
- [آیت الله سیستانی] اگر اشتباهاً سر از رکوع یا سجده بردارد و سهواً یا به خیال اینکه به امام نمیرسد ، به رکوع یا سجده نرود ، جماعت و نمازش صحیح است .