سلام، تفسیر آیات 36- 40 سوره اسراء چیست؟
قرآن کریم، به دنبال یک سلسله از اصولی‌‌‏ترین تعلیمات و احکام اسلامی که در آیات قبل بیان کرده، در آیات 36 تا 40 سوره اسراء، تعداد دیگری از دستورات اخلاقی و حکمت ‏آمیز را بیان می‌کند؛ مانند نهی از پیروی کردن آنچه که انسان به آن آگاهی ندارد؛ یعنی انسان نباید سوء ظن و بدگمانی داشته باشد و بر اساس تخمین‌‌‏ها و گمان‏‌ها درباره مردم به داوری بنشیند؛ چراکه گوش، چشم و دل که ابزار ارتباط با دنیای خارج‌اند، همه مسئولیت دارند و در قیامت بازخواست خواهند شد. بنابر این، داوری‏‌ها باید بر اساس آگاهی‏‌هایی باشد که به درستی از این ابزار کسب می‌شود. قرآن کریم در این‌جا همچنین به مبارزه با کبر و غرور برخاسته و با بیان صریح، مؤمنان را از راه رفتن متکبرانه نهی می‏کند، و می‌گوید شایسته نیست انسان در انظار مردم خودستایی کند، فریفته اوهام شود و رذیله نخوت و برتری بر دیگران را شعار خود قرار دهد. در آیه دیگر خطاب به پیامبر(ص) می‌فرماید واجبات، مستحبات و محرمات از چیزهایی است که مشتمل بر حکمت است و از طرف پروردگار بر تو نازل شده است. گمان نشود تو از پیش خود قوانین را وضع نموده‌‌ای. قانون‌گذار خدا است و تو از طریق وحی آن‌را به مردم ابلاغ می‌کنی. سرانجام خطاب به آن دسته از مشرکان است که می‏‌گفتند فرشتگان دختران خدا هستند، و یا بعضی از ملائکه دختران اویند، می‌فرماید وقتی خدای سبحان پروردگار شما باشد، و پروردگار دیگری نداشته باشید و او همان کسی است که اختیار هر چیزی به دست او است، آن وقت آیا جا دارد که بگویید شما را بر خود مقدم داشته و به شما پسر داده و برای خود دختران را انتخاب کرده است؟! براستی حرف بزرگی می‌‏زنید که تبعات و آثار سوء آن بسیار بزرگ است.  
عنوان سوال:

سلام، تفسیر آیات 36- 40 سوره اسراء چیست؟


پاسخ:

قرآن کریم، به دنبال یک سلسله از اصولی‌‌‏ترین تعلیمات و احکام اسلامی که در آیات قبل بیان کرده، در آیات 36 تا 40 سوره اسراء، تعداد دیگری از دستورات اخلاقی و حکمت ‏آمیز را بیان می‌کند؛ مانند نهی از پیروی کردن آنچه که انسان به آن آگاهی ندارد؛ یعنی انسان نباید سوء ظن و بدگمانی داشته باشد و بر اساس تخمین‌‌‏ها و گمان‏‌ها درباره مردم به داوری بنشیند؛ چراکه گوش، چشم و دل که ابزار ارتباط با دنیای خارج‌اند، همه مسئولیت دارند و در قیامت بازخواست خواهند شد. بنابر این، داوری‏‌ها باید بر اساس آگاهی‏‌هایی باشد که به درستی از این ابزار کسب می‌شود.
قرآن کریم در این‌جا همچنین به مبارزه با کبر و غرور برخاسته و با بیان صریح، مؤمنان را از راه رفتن متکبرانه نهی می‏کند، و می‌گوید شایسته نیست انسان در انظار مردم خودستایی کند، فریفته اوهام شود و رذیله نخوت و برتری بر دیگران را شعار خود قرار دهد.
در آیه دیگر خطاب به پیامبر(ص) می‌فرماید واجبات، مستحبات و محرمات از چیزهایی است که مشتمل بر حکمت است و از طرف پروردگار بر تو نازل شده است. گمان نشود تو از پیش خود قوانین را وضع نموده‌‌ای. قانون‌گذار خدا است و تو از طریق وحی آن‌را به مردم ابلاغ می‌کنی.
سرانجام خطاب به آن دسته از مشرکان است که می‏‌گفتند فرشتگان دختران خدا هستند، و یا بعضی از ملائکه دختران اویند، می‌فرماید وقتی خدای سبحان پروردگار شما باشد، و پروردگار دیگری نداشته باشید و او همان کسی است که اختیار هر چیزی به دست او است، آن وقت آیا جا دارد که بگویید شما را بر خود مقدم داشته و به شما پسر داده و برای خود دختران را انتخاب کرده است؟! براستی حرف بزرگی می‌‏زنید که تبعات و آثار سوء آن بسیار بزرگ است.
 





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین