نظریه فقهی و نظریه حقوقی چیست؟ فرق نظریه فقهی با نظریه حقوقی در چیست؟
علم فقه و دانش حقوق دو علمی هستند که برای چگونه بهتر زیستن بشر، قوانین و راهکارهای اخلاقی فردی و اجتماعی را وضع نموده‌اند؛ از این‌رو شناخت فقه و مکاتب فقهی، همچنین آگاهی از مکاتب حقوقی وضعی معاصر، ما را در برداشت از متون اسلامی و زندگی اجتماعی پویاتر می‌سازد. 1. تعریف نظریه فقهی: نظریه عام فقهی در واقع، مجموعه‌ای از ارکان، شروط و احکامی است که وحدت موضوع حاکم بر همه آن عناصر، میان آنها رابطه فقهی برقرار ساخته است. به عبارت دیگر؛ نظریه فقهی مفهومی کلی است که دربردارنده احکام مختلف و پراکنده‌ای در فقه بوده و در عین حال، سازنده یک نظام حقوقی در مقابل سایر نظام‌های حقوقی دیگر باشد. 2. تعریف نظریه حقوقی: مجموع عقاید و دیدگاه‌هایی که در باب توجیه، بیان و تفسیر قواعد حقوق از طرف دانایان فن اظهار شده است نظریه و اندیشه حقوقی یا عقاید علما نامیده می‌شود. نظریه و اندیشه‌های حقوقی در پیشرفت حقوق و تصویب قواعد بسیار مهم و به طور کلی در ساختمان حقوقی هر کشور سهم بسیار موثّر دارد. 3. فرق نظریه فقهی و حقوقی: با توجه به این‌که علم حقوق و علم فقه دو علم مختلف هستند هر چند دارای هدفی نسبتاً واحد می‌باشند طبیعتاً بین نظریه پردازی در این دو علم نیز تفاوت‌هایی از جهت موضوع، هدف و غایت وجود دارد که در پاسخ تفصیلی بیان شده‌اند.
عنوان سوال:

نظریه فقهی و نظریه حقوقی چیست؟ فرق نظریه فقهی با نظریه حقوقی در چیست؟


پاسخ:

علم فقه و دانش حقوق دو علمی هستند که برای چگونه بهتر زیستن بشر، قوانین و راهکارهای اخلاقی فردی و اجتماعی را وضع نموده‌اند؛ از این‌رو شناخت فقه و مکاتب فقهی، همچنین آگاهی از مکاتب حقوقی وضعی معاصر، ما را در برداشت از متون اسلامی و زندگی اجتماعی پویاتر می‌سازد.
1. تعریف نظریه فقهی: نظریه عام فقهی در واقع، مجموعه‌ای از ارکان، شروط و احکامی است که وحدت موضوع حاکم بر همه آن عناصر، میان آنها رابطه فقهی برقرار ساخته است. به عبارت دیگر؛ نظریه فقهی مفهومی کلی است که دربردارنده احکام مختلف و پراکنده‌ای در فقه بوده و در عین حال، سازنده یک نظام حقوقی در مقابل سایر نظام‌های حقوقی دیگر باشد.
2. تعریف نظریه حقوقی: مجموع عقاید و دیدگاه‌هایی که در باب توجیه، بیان و تفسیر قواعد حقوق از طرف دانایان فن اظهار شده است نظریه و اندیشه حقوقی یا عقاید علما نامیده می‌شود. نظریه و اندیشه‌های حقوقی در پیشرفت حقوق و تصویب قواعد بسیار مهم و به طور کلی در ساختمان حقوقی هر کشور سهم بسیار موثّر دارد.
3. فرق نظریه فقهی و حقوقی: با توجه به این‌که علم حقوق و علم فقه دو علم مختلف هستند هر چند دارای هدفی نسبتاً واحد می‌باشند طبیعتاً بین نظریه پردازی در این دو علم نیز تفاوت‌هایی از جهت موضوع، هدف و غایت وجود دارد که در پاسخ تفصیلی بیان شده‌اند.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین