همانگونه که میدانید قرآن کریم یک دائرة المعارف موضوعی نیست تا تمام جزئیات و ریز و درشت مسائل در آن ذکر شده باشد؛ از اینرو آیهای که صریحاً در این مورد(بهداشت جنسی) باشد در قرآن وجود ندارد، اما در برخی از آیات کلیاتی بیان شده است که میتواند به بهداشت جنسی نگاه داشته باشد. بنابر این، بهداشت جنسی در دو گستره قابل بررسی است: 1. افرادی که با آنان ارتباط برقرار میشود، آیات (وَ الَّذینَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُون)؛[1] و آنان که شرمگاه خود را نگه می‌دارند. همچنین (الْخَبیثاتُ لِلْخَبیثینَ وَ الْخَبیثُونَ لِلْخَبیثات)؛[2] زنان ناپاک از آن مردان ناپاکاند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارند. میتواند ناظر به آن باشد. 2. در ارتباط با مدل روابط جنسی آیه (فَإِذا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَیْثُ أَمَرَکُمُ اللَّه)؛[3] و هنگامی که پاک شدند، از طریقی که خدا به شما فرمان داده، با آنها آمیزش کنید. میتواند بخشی از آن باشد، اما همانگونه که بیان شد قرآن کتابی ناظر به این موضوعات نیست تا تمام جزئیات در آن نگاشته شود، بلکه تنها آیه (وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوف)؛[4] و با آنان، به طور شایسته رفتار کنید، به صورت کلی نشانگر آن است که رفتار جنسی نیز باید متعارف و معقول باشد. پی نوشتها: [1]. مؤمنون، 5؛ معارج، 29. [2]. نور، 26. [3]. بقره، 222. [4]. نساء، 19. منبع: www.islamquest.net
بهداشت جنسی از نظر قرآن چیست؟ آیا قرآن در مورد بهداشت جنسی هم اشاراتی دارد؟ کدام آیات در مورد آن صحبت میکند؟
همانگونه که میدانید قرآن کریم یک دائرة المعارف موضوعی نیست تا تمام جزئیات و ریز و درشت مسائل در آن ذکر شده باشد؛ از اینرو آیهای که صریحاً در این مورد(بهداشت جنسی) باشد در قرآن وجود ندارد، اما در برخی از آیات کلیاتی بیان شده است که میتواند به بهداشت جنسی نگاه داشته باشد.
بنابر این، بهداشت جنسی در دو گستره قابل بررسی است:
1. افرادی که با آنان ارتباط برقرار میشود، آیات (وَ الَّذینَ هُمْ لِفُرُوجِهِمْ حافِظُون)؛[1] و آنان که شرمگاه خود را نگه میدارند. همچنین (الْخَبیثاتُ لِلْخَبیثینَ وَ الْخَبیثُونَ لِلْخَبیثات)؛[2] زنان ناپاک از آن مردان ناپاکاند، و مردان ناپاک نیز به زنان ناپاک تعلّق دارند. میتواند ناظر به آن باشد.
2. در ارتباط با مدل روابط جنسی آیه (فَإِذا تَطَهَّرْنَ فَأْتُوهُنَّ مِنْ حَیْثُ أَمَرَکُمُ اللَّه)؛[3] و هنگامی که پاک شدند، از طریقی که خدا به شما فرمان داده، با آنها آمیزش کنید. میتواند بخشی از آن باشد، اما همانگونه که بیان شد قرآن کتابی ناظر به این موضوعات نیست تا تمام جزئیات در آن نگاشته شود، بلکه تنها آیه (وَ عاشِرُوهُنَّ بِالْمَعْرُوف)؛[4] و با آنان، به طور شایسته رفتار کنید، به صورت کلی نشانگر آن است که رفتار جنسی نیز باید متعارف و معقول باشد.
پی نوشتها:
[1]. مؤمنون، 5؛ معارج، 29.
[2]. نور، 26.
[3]. بقره، 222.
[4]. نساء، 19.
منبع: www.islamquest.net
- [سایر] قرآن در مورد باردار شدن مریم و میلاد مسیح در (سوره 3 آیه 42 و 45) راجع به چندین فرشته صحبت میکند اما در (سوره 19 آیه 17-21) تنها از یک فرشته صحبت میکند. بالأخره خداوند چند فرشته برای مریم فرستاده بود؟
- [سایر] روایت (ضرب القرآن) از نظر سند و دلالت چگونه است و آیا این روایت؛ تفسیر قرآن به قرآن را نفی میکند؟
- [سایر] کدامیک از آیات قرآن در مورد معجزات حضرت عیسی(ع) صحبت میکند؟
- [سایر] در کدام آیات قرآن در مورد «برف» صحبت شده است؟
- [سایر] نظر قرآن درباره ی غریزه جنسی و لذت طلبی چیست؟
- [سایر] از نظر قرآن، زیبایی و ارضای غریزه جنسی چه نقشی در ازدواج دارند؟
- [سایر] از نظر قرآن چگونه میتوان غریزه جنسی را مهار کرد یا در حدّ اعتدال درآورد؟
- [سایر] علت اختلاف نظر در مورد تعداد حروف و آیات قرآن چیست؟ آیا با عدم تحریف قرآن منافات ندارد؟
- [سایر] از نظر قرآن کریم الگوهای منفی کداماند؟ لطفا آیات مربوط را هم در پاسخ بنویسید.
- [آیت الله اردبیلی] نظر حضرت عالی در مورد نگهداری سگهای آپارتمانی که از نظر پزشکی سالم و از نظر نظافت نیز بهداشت آنان مراعات میشود چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] جواب سلام را باید به قصد جواب بگوید، نه به قصد قرائت بعضی از آیات قرآن و مانند آن.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر یک یا چند نفر بگویند که خورشید یا ماه گرفته است و اعتبار گفتار آنان از نظر شرع ثابت نباشد چنانچه نماز آیات نخواند و بعد از راهی که شرعاً معتبر است ثابت شود که گفتار آنها راست بوده در صورتی که تمام خورشید یا ماه گرفته باشد، باید نماز آیات بخواند، بلکه اگر مقداری از آن هم گرفته باشد، بنا بر احتیاط خواندن نماز آیات بر او واجب است.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی بخواهد به بانک وام دهد در صورتی که بانک، کالا و جنسی را بیشتر از قیمت بازار از او بخرد بهشرط اینکه او مبلغ مورد نظر را به بانک قرض دهد، یا اینکه بانک کالا و جنسی را به کمتر از قیمت بازار به او بفروشد بهشرط اینکه مبلغی را تا مدت معینی به بانک قرض دهد، صحیح است و با این کار میتوان از ربا دور شد.
- [آیت الله اردبیلی] خوابیدن در مسجد اگر انسان ناچار نباشد و صحبت کردن راجع به کارهای دنیا و مشغول صنعت شدن و خواندن شعری که نصیحت و مانند آن نباشد، مکروه است و نیز مکروه است آب دهان و بینی و اخلاط سینه را در مسجد بیندازد و اگر این اعمال موجب هتک حرمت مسجد یا باعث انزجار و تنفر مردم شود و یا بر خلاف بهداشت نمازگزاران باشد، حرام است و همچنین مکروه است گمشدهای را طلب کند و صدای خود را بلند کند، ولی بلند کردن صدا برای اذان مانعی ندارد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر چیزی را که اضافه میگیرد غیر از جنسی باشد که میفروشد، مثلاً یک من گندم به یک من گندم و یک قران پول بفروشد، باز هم ربا و حرام است، بلکه اگر چیزی زیادتر نگیرد ولی شرط کند که خریدار عملی برای او انجام دهد، باز هم ربا و حرام میباشد.
- [آیت الله بروجردی] اگر چیزی را که اضافه میگیرد غیر از جنسی باشد که میفروشد، مثلاً یک مَن گندم به یک مَن گندم و یک قَران پول بفروشد، باز هم ربا و حرام است، بلکه اگر چیزی زیادتر نگیرد ولی شرط کند که خریدار عملی برای او انجام دهد، ربا و حرام میباشد.
- [آیت الله خوئی] اگر چیزی را که اضافه میگیرند غیر از جنسی باشد که میفروشد، مثلًا یک من گندم به یک من گندم و یک قران پول بفروشد باز هم ربا و حرام است، بلکه اگر چیزی زیادتر نگیرد ولی شرط کند که خریدار عملی برای او انجام دهد، ربا و حرام میباشد.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چیزی را که اضافه میگیرد غیر از جنسی باشد که میفروشد، مثلاً یک من گندم به یک من گندم ویک قران پول بفروشد باز هم ربا وحرام است بلکه اگر چیزی زیادتر نگیرد ولی شرط کند که خریدار عملی برای او انجام دهد، ربا وحرام میباشد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر چیزی را که اضافه می گیرد غیر از جنسی باشد که می فروشد مثلا یک من گندم به یک من گندم و یک قران پول بفروشد باز هم ربا و حرام و معامله باطل است بلکه اگر چیزی زیادتر نگیرد ولی شرط کند که خریدار عملی برای او انجام دهد باز هم ربا و حرام و معامله باطل است
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چیزی را که اضافه می گیرد غیر از جنسی باشد که می فروشد ، مثلاً یک من گندم به یک من گندم و یک قران پول بفروشد باز هم ربا و حرام است بلکه اگر چیز زیادتر نگیرد ولی شرط کند که خریدار عملی برای او انجام دهد ربا و حرام می باشد .