در آخر قرآنها، معمولاً علامتهایی نوشته میشود که هنگام قرائت، وظیفة قرائت کنندة قرآن را مشخص ساخته; او را در رعایت قواعد تجویدی راهنمایی میکنند; البته در هر قرآنی که این علامتها در آخر آن آمده، توضیح هر علامت هم، در کنار آن نوشته شده است. راه استفاده کردن از این علامتها این چنین است: هر گاه شما در بالای کلمهای از قرآن که آن را تلاوت میکنید حرف و یا علامت کوچکی دیدید، به این معنا است که بعد از آن کلمه یا باید توقف کنید و یا توقف ممنوع است و یا بهتر است توقف کنید و مانند اینها، که توضیح آن علامت کوچک در آخر قرآن، آمده است. و چنان چه خود نمیتوانید از توضیحات آخر قرآنها و یا توضیحاتی که در کتابهای تجوید آمده، استفاده کنید، بهتر است به کسانی که با مسائل تجویدی آشنا هستند، مراجعه کرده توضیحات این رموز را از آنها فرا گیرید. eporsesh.com
چگونه میتوان از کتابهای قرآنی که در آخر آنها، رموز قرآنی وجود دارد، استفاده کرد؟
در آخر قرآنها، معمولاً علامتهایی نوشته میشود که هنگام قرائت، وظیفة قرائت کنندة قرآن را مشخص ساخته; او را در رعایت قواعد تجویدی راهنمایی میکنند; البته در هر قرآنی که این علامتها در آخر آن آمده، توضیح هر علامت هم، در کنار آن نوشته شده است. راه استفاده کردن از این علامتها این چنین است: هر گاه شما در بالای کلمهای از قرآن که آن را تلاوت میکنید حرف و یا علامت کوچکی دیدید، به این معنا است که بعد از آن کلمه یا باید توقف کنید و یا توقف ممنوع است و یا بهتر است توقف کنید و مانند اینها، که توضیح آن علامت کوچک در آخر قرآن، آمده است. و چنان چه خود نمیتوانید از توضیحات آخر قرآنها و یا توضیحاتی که در کتابهای تجوید آمده، استفاده کنید، بهتر است به کسانی که با مسائل تجویدی آشنا هستند، مراجعه کرده توضیحات این رموز را از آنها فرا گیرید.
eporsesh.com
- [سایر] چرا کتابهای آسمانی به جز قرآن تحریف شدهاند؟ مگر همه آنها از سوی خداوند نازل نشدهاند؟
- [سایر] رموز موفقیت در زندگی و کار چیست؟
- [سایر] برای تدریس در کلاسهای قرآنی، از چه کتابها و تفسیرهایی میتوان استفاده کرد؟
- [سایر] دلایل استفاده از همزه در آخر کلمات قرآنی و عربی؛ مانند: (اسماء)، (ماء) و...، چیست؟
- [آیت الله مظاهری] آیا میتوان با یهود و نصاری در صورتی که دست آنها خیس باشد، دست داد؟
- [سایر] مقصود از (جری و تطبیق) در علوم قرآنی و برخی کتابهای تفسیری چیست؟ و چرا برخی مفسران از این واژه زیاد استفاده میکنند؟ لطفاً با ذکر نمونههایی توضیح دهید.
- [سایر] در راه ایجاد مسؤولیتپذیری در فرزندان، چه موانعی وجود دارد و چگونه میتوان آنها را از سر راه برداشت؟
- [آیت الله مظاهری] معاشرت با افراد لا ابالیِ نسبت به طهارت و نجاست چه حکمی دارد؟ آیا میتوان از غذای آنها استفاده کرد؟
- [سایر] چگونه میتوان امام زمان(عج) را شناخت؟دلیل قرآنی وجود حضرت حُجّت (عج) چیست؟ حیات حضرت ولی عصر(علیهالسلام) از نظر علمی چگونه توجیه میشود؟
- [سایر] خاورشناسان؛ حضرت داود(ع) و سلیمان(ع) را پادشاه دانستهاند نه نبی. چه استدلال قرآنی و عقلی و... را میتوان برای رد آنها آورد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر درخت بید و چنار و مانند اینها را بکارد، سالی که موقع فروش آنها است اگر چه آنها را نفروشد، باید خمس آنها را بدهد، ولی اگر مثلاً از شاخههای آن که معمولاً هر سال میبرند، استفادهای ببرد، و به تنهایی یا با منفعتهای دیگر کسبش از مخارج سال او زیاد بیاید، در آخر هر سال باید خمس آن را بدهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده، و از جمله آنها فحاشی و رفت و آمد با اجانب است، بیرونکردن او اشکال ندارد، و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون برود.
- [آیت الله خوئی] مستحب است انسان در عید قربان بعد از ده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عید و آخر آنها نماز صبح روز دوازدهم است تکبیرهایی را که در مسأله پیش گفته شد بگوید و بعد از آن بگوید: (اللهُ اکْبَرُ عَلی ما رَزَقْنا مِنْ بَهِیْمَةِ الانْعامِ وَ الْحَمْدُ لله عَلَی ما ابْلانا) ولی اگر عید قربان را در منی باشد مستحب است بعداز پانزده نماز که اول آنها نماز ظهر روز عید و آخر آنها نماز صبح روز سیزدهم ذی حجه است، این تکبیرها را بگوید.
- [آیت الله مظاهری] چند غسل واجب یا مستحب، یا واجب و مستحب را میتوان با یک غسل انجام داد در صورتی که همه را نیّت کند و اگر یکی از آنها را نیّت کند کفایت از بقیه نمیکند.
- [آیت الله علوی گرگانی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله اردبیلی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری نیز وجود دارند که در کتابهای مفصّل عنوان شدهاند.
- [آیت الله خوئی] کسی که نمیتواند وضو بگیرد یا غسل کند، جایز است نمازهای مستحبی را که مثل نافلهای شبانهروز، که وقت معین دارد با تیمم بخواند، ولی اگر احتمال دهد که تا آخر وقت آنها عذر او برطرف میشود احوط آن است که آنها را در اول وقتشان بهجا نیاورد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر وسایل زراعت ملک خود او باشد، میتواند کرایه آنها را از مخارج حساب کند، به شرط این که اگر از آنها در آن زراعت استفاده نمیکرد، میتوانست آنها را کرایه بدهد و در غیر این صورت نمیتواند کرایه آنها را از مخارج حساب نماید؛ ولی چنانچه به واسطه زراعت مستهلک شده باشند، میتواند هزینه استهلاک آنها را جزء مخارج حساب نماید.
- [آیت الله خوئی] کسی که فقط به انداز یک صاع که تقریباً سه کیلو است گندم و مانند آن دارد، مستحب است زکات فطره را بدهد و چنانچه عیالاتی داشته باشد و بخواهد فطرة آنها را هم بدهد میتواند به قصد فطره، آن یک صاع را به یکی از عیالاتش بدهد و او هم به همین قصد به دیگری بدهد و همچنین تا به نفر آخر برسد و بهتر است نفر آخر چیزی را که میگیرد به کسی بدهد که از خودشان نباشد و اگر یکی از آنها صغیر باشد، ولی او بهجای او میگیرد و احتیاط آن است که چیزی را که برای صغیر گرفته به کسی ندهد.
- [آیت الله بروجردی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.