شیوة قرآن در بیان احکام فقهی و مسائل اسلامی، بیان کلیات است و قرآن کلیات تمام چیزهایی که برای هدایت بشر لازم است بیان کرده است. و بیان جزئیات را بر عهده رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان معصوم(علیهم السلام) نهاده است. قرآنکریم میفرماید: "وَ أَنزَلْنَآ إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیْهِم ; قرآن را بر تو نازل کردیم تا آنچه به سوی آنان نازل شده، برایشان بیان کنی." (نحل، 44) پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: "انّی قد ترکت فیکم الثقلین ما ان تمسّکتم بهما لن تضلوا بعدی احدهما اکبر من الآخر، کتاب اللّه... و عترتی اهلبیتی، الا و انهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض."(میزان الحکمة، محمدی ریشهری، ج 1، ص 191، مکتب الاعلام الاسلامی.) یکی از رمزهای هم سنگ شدن عترت و اهل بیت(علیهم السلام) با قرآن و جدا نشدن آنها از یکدیگر، نیاز تبیین آیات قرآن به بیان اهل بیت(علیهم السلام) است. eporsesh.com
چرا برخی مطالب در قرآن به طور واضح بیان نشده است؟
شیوة قرآن در بیان احکام فقهی و مسائل اسلامی، بیان کلیات است و قرآن کلیات تمام چیزهایی که برای هدایت بشر لازم است بیان کرده است. و بیان جزئیات را بر عهده رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) و امامان معصوم(علیهم السلام) نهاده است. قرآنکریم میفرماید: "وَ أَنزَلْنَآ إِلَیْکَ الذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ مَا نُزِّلَ إِلَیْهِم ; قرآن را بر تو نازل کردیم تا آنچه به سوی آنان نازل شده، برایشان بیان کنی." (نحل، 44)
پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) میفرمایند: "انّی قد ترکت فیکم الثقلین ما ان تمسّکتم بهما لن تضلوا بعدی احدهما اکبر من الآخر، کتاب اللّه... و عترتی اهلبیتی، الا و انهما لن یفترقا حتی یردا علی الحوض."(میزان الحکمة، محمدی ریشهری، ج 1، ص 191، مکتب الاعلام الاسلامی.)
یکی از رمزهای هم سنگ شدن عترت و اهل بیت(علیهم السلام) با قرآن و جدا نشدن آنها از یکدیگر، نیاز تبیین آیات قرآن به بیان اهل بیت(علیهم السلام) است.
eporsesh.com
- [سایر] چرا درباره حضرت یوسف(علیه السلام)، مطالب فراوانی در قرآن کریم آمده است؟
- [سایر] تفسیر آیة الکرسی همراه با معنای واضح چیست؟
- [سایر] حجم مطالب تاریخی قرآن چه میزان است؟
- [سایر] چرا در بعضی موارد، تلاوت قرآن امامان معصوم(علیهم السلام) با تلاوت قرآن امروزی ما متفاوت است، آیا در قرآن تحریفی واقع شده است؟
- [سایر] چرا سورههای قرآن به ترتیب نزول نوشته شده است؟
- [سایر] مختصرترین تفسیر قرآن کریم از نظر جلد و صفحه و بیان مطالب، چه تفسیری است ؟
- [سایر] خداوند درباره فایدههای قرآن چه فرموده است؟
- [سایر] چرا قرآن به نامهای کریم، رحیم، مجید و... نام گرفته و آیا قائل شدن به این که "قرآن محمد" است، صحیح است؟
- [سایر] لفظ قرآن کریم در کدام سورهها آمده است؟
- [سایر] حرف همزه چند بار در قرآن کریم تکرار شده است؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . از مهمترین مطالب اسلامی، توجه به وضع تعلیم و تربیت فرزندان و مراقبت در حسن ترقی و تکامل علمی و تربیتی آنها است.
- [آیت الله اردبیلی] داخل شدن کافر در مسجد اشکال دارد و اگر خواستند جهت شنیدن مطالب اسلامی داخل مسجد شوند، باید محلّی را در کنار مسجد تهیّه نمود که عنوان (مسجد) نداشته باشد.
- [آیت الله خوئی] کسی که چیزی را اجاره داده، تا آن چیز را تحویل ندهد حق ندارد اجار آن را مطالبه کند، و نیز اگر برای انجام عملی اجیر شده باشد، پیش از انجام عمل حق مطالب اجرت ندارد.
- [آیت الله مظاهری] دادن قرآن به کافر مانعی ندارد مگر آنکه بیاحترامی به قرآن یا اسلام باشد.
- [آیت الله بروجردی] دادن قرآن به کافر حرام و گرفتن قرآن از او واجب است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] باید از دادن قرآن به کافر خودداری کنند، و اگر قرآن در دست اوست در صورت امکان از او بگیرند ولی چنانچه مقصود از دادن قرآن و یا داشتن قرآن تحقیق و مطالعه در دین باشد و نیز انسان بداند که کافری که محکوم به نجاست است با دست تر قرآن را لمس نمی کند اشکالی ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله مظاهری] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بیاحترامی به قرآن باشد باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله سبحانی] اگر جلد قرآن نجس شود در صورتی که بی احترامی به قرآن باشد، باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر جلد قران نجس شود در صورتی که بی احترامی به قران باشد باید ان را اب بکشند