در این خصوص مطلب خاصی رؤیت نشده است، جز این که در کتاب "مفاتیح الحاجات" از "جامع الادعیه" نقل شده که اگر آیات 7 الی 9 سورة سجده را بر ظرف بلور بنویسند و به آب باران بشویند و آب را دو قسمت کنند، یک قسمت را با غذایی که فرزند میخورد، مخلوط نمایند و قسمت دیگر را در شیشه کرده و به او بدهند تا بخورد و در صبح صورت او را با آن بشویند و هفت روز به این طریق عمل کنند، آثار نجابت و نیکی در او مشاهده میشود; ان شأ الله همچنین در همان کتاب از کتاب "افاضات المکنونة" نقل شده که از حضرت امام جعفر صادقمنقول است که هر کس سورة مبارکة "صف" را صد و هفت بار بخواند، فرزندان او مطیع و منقاد میشوند.(مفاتیح الحاجات، سیدمحمدرضا حسینی غیاثی، ص 264 265، انتشارات صحفی، چ اول، قم، 1374 ش.) شایان ذکر است که آیات و سورههای قرآن برای اهدافی بسیار مهمتر از این گونه موضوعها نازل شدهاند و آنچه از خواص و آثار برخی آیات وسورهها که در روایات نقل شده، افزون بر آثار اصلی آن است; مانند وضو که اصل برای طهارت باطنی و ورود به نماز است، ولی در کنار آن پاکیزگی ظاهری را نیز ناخواسته دربر دارد. مطلب دوم که باید بدان توجه داشت، این است که خواص آیات و سور به معنای تعطیلی قوانین طبیعی نیست بلکه در راستای آن است، هر چندگاه به طور مستقیم و بدون دخالت قوانین ظاهری طبیعی اثر برجای میگذارد، به دیگر سخن، انسان نباید تنها به این گونه دعاها بسنده کند و از فعالیت وپیمودن راههای منطقی و معمول دست بکشد. این گونه دعاها در بسیاری موارد زمینة موفقیت را برای کسانی که کارهای خود را معقولانه و با توکل بر خدا انجام میدهند، آماده میکند وموانع را برطرف میسازد تا تلاشهای انسان به نتیجة مطلوب برسد. شما نیز افزون بر به کارگیری مطالب مذکور (هرچند استناد آن به اهل بیت: یقینی نیست) باید با مراجعه به روان پزشکان و مشاوران خانواده، از شیوههای صحیح برخورد با فرزندانتان آگاهی یابید. مطلب سوم این که بسیاری از خواص آیات و سور که نقل شده سند مطمئنی ندارد; بنابراین، اعتماد بر این گونه روایات نیاز به بررسی کارشناسانه دارد. eporsesh.com
در این خصوص مطلب خاصی رؤیت نشده است، جز این که در کتاب "مفاتیح الحاجات" از "جامع الادعیه" نقل شده که اگر آیات 7 الی 9 سورة سجده را بر ظرف بلور بنویسند و به آب باران بشویند و آب را دو قسمت کنند، یک قسمت را با غذایی که فرزند میخورد، مخلوط نمایند و قسمت دیگر را در شیشه کرده و به او بدهند تا بخورد و در صبح صورت او را با آن بشویند و هفت روز به این طریق عمل کنند، آثار نجابت و نیکی در او مشاهده میشود; ان شأ الله
همچنین در همان کتاب از کتاب "افاضات المکنونة" نقل شده که از حضرت امام جعفر صادقمنقول است که هر کس سورة مبارکة "صف" را صد و هفت بار بخواند، فرزندان او مطیع و منقاد میشوند.(مفاتیح الحاجات، سیدمحمدرضا حسینی غیاثی، ص 264 265، انتشارات صحفی، چ اول، قم، 1374 ش.)
شایان ذکر است که آیات و سورههای قرآن برای اهدافی بسیار مهمتر از این گونه موضوعها نازل شدهاند و آنچه از خواص و آثار برخی آیات وسورهها که در روایات نقل شده، افزون بر آثار اصلی آن است; مانند وضو که اصل برای طهارت باطنی و ورود به نماز است، ولی در کنار آن پاکیزگی ظاهری را نیز ناخواسته دربر دارد.
مطلب دوم که باید بدان توجه داشت، این است که خواص آیات و سور به معنای تعطیلی قوانین طبیعی نیست بلکه در راستای آن است، هر چندگاه به طور مستقیم و بدون دخالت قوانین ظاهری طبیعی اثر برجای میگذارد، به دیگر سخن، انسان نباید تنها به این گونه دعاها بسنده کند و از فعالیت وپیمودن راههای منطقی و معمول دست بکشد. این گونه دعاها در بسیاری موارد زمینة موفقیت را برای کسانی که کارهای خود را معقولانه و با توکل بر خدا انجام میدهند، آماده میکند وموانع را برطرف میسازد تا تلاشهای انسان به نتیجة مطلوب برسد. شما نیز افزون بر به کارگیری مطالب مذکور (هرچند استناد آن به اهل بیت: یقینی نیست) باید با مراجعه به روان پزشکان و مشاوران خانواده، از شیوههای صحیح برخورد با فرزندانتان آگاهی یابید.
مطلب سوم این که بسیاری از خواص آیات و سور که نقل شده سند مطمئنی ندارد; بنابراین، اعتماد بر این گونه روایات نیاز به بررسی کارشناسانه دارد.
eporsesh.com
- [سایر] میزان خطر داروها یا مواد شیمیایی در صورتی که کودکان آنها را بخورند، چقدر است؟
- [سایر] چرا در قرآن کریم درباره برف هیچ آیهای وجود ندارد؟
- [سایر] آیا آیهای در قرآن درباره وصیت کردن وجود دارد؟
- [سایر] چرا کودکان خردسال هنگام بازی با هم دعوا میکنند و چگونه میشود به آنها کمک کرد؟
- [سایر] با سلام. آیا در قرآن شأن نزول آیهای در باره طلحه و زبیر وجود دارد؟
- [سایر] آیا در قرآن آیهای درباره وضو وجود دارد؟ معنای وضو و فایده آن چیست؟
- [سایر] آیا آیهای در قرآن کریم در باره جواز توسل به مردگان وجود دارد؟
- [سایر] آیا در قرآن آیهای در مذمت قضاوت درباره دیگران وجود دارد؟
- [سایر] آیا آیهای در قرآن کریم وجود دارد که حق طلاق را به مرد اختصاص دهد؟
- [سایر] آیا در قرآن مجید آیهای در باره ازدواج موقت آمده است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار آیهای که سجده واجب دارد و در مسأله 361 و 1102 گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد، ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند.
- [آیت الله خوئی] خواندن قرآن در نماز، غیر از چهار آیهای که سجدة واجب دارد و در احکام جنابت صفحه (49) گفته شد و نیز دعا کردن در نماز اشکال ندارد. ولی احتیاط مستحب آن است که به غیر عربی دعا نکند. توضیح المسائل 153 مبطلات نماز ..... ص : 152
- [آیت الله بهجت] قرآن یا دعا خواندن در نماز اشکال ندارد، مگر چهار آیهای که سجده واجب دارند و در مسئله 898 گذشت یا اینکه دعا خواندن بهطوریکه به نظم واجب در قرائت و یا ذکر واجب صدمه بزند و یا نفرین بر مؤمن باشد که در این صورت نماز باطل خواهد بود.
- [آیت الله خوئی] قرآن و انگشتر و شمشیر میت و لباسهائی را که پوشیده مال پسر بزرگتر است و اگر میت از سه چیز اول بیشتر از یکی دارد، مثلًا دو قرآن یا دو انگشتر دارد احتیاط واجب آن است که پسر بزرگ در آنها با ورث دیگر صلح کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مردی بمیرد و غیر از قرآن و انگشتر و شمشیر و لباسی را که پوشیده، مال داشته باشد، این چهار چیز مال پسر بزرگتر است، و اگر غیر از اینها مالی نداشته باشد، اینها مال همه ورثه است، و اگر میت از این چهار چیز بیشتر از یکی دارد، مثلاً دو قرآن یا دو انگشتر دارد، احتیاط واجب آن است که پسر بزرگ در آنها با ورثه دیگر مصالحه کند.
- [آیت الله مظاهری] برای شش چیز باید وضو گرفت: اوّل: برای نمازهای واجب غیر از نماز میت. دوّم: برای سجده و تشهّد فراموش شده، اگر بین آنها و نماز حدثی از او سر زده مثلاً بول کرده باشد. سوّم: برای طواف واجب کعبه. چهارم: اگر نذر یا عهد کرده یا قسم خورده باشد که وضو بگیرد. پنجم: اگر نذر کرده باشد که جایی از بدن خود را به خط قرآن برساند. ششم: برای آب کشیدن قرآنی که نجس شده یا بیرون آوردن آن از مستراح و مانند آن، در صورتی که مجبور باشد دست یا جای دیگر بدن خود را به خط قرآن برساند، ولی چنانچه معطل شدن به مقدار وضو بی احترامی به قرآن باشد باید بدون اینکه وضو بگیرد، قرآن را از مستراح و مانند آن بیرون آورد، یا اگر نجس شده آب بکشد و تا ممکن است از دست گذاشتن به خط قرآن خودداری کند.
- [آیت الله مظاهری] اگر ورق قرآن یا چیزی که احترام آن لازم است - مثل کاغذی که اسم خدا یا پیامبر یا امام بر آن نوشته شده یا تربت - در مستراح بیفتد بیرون آوردن و آب کشیدن آن گرچه خرج داشته باشد واجب است، و اگر بیرون آوردن آن ممکن نباشد رفتن به آن مستراح مانعی ندارد و نیز انداختن آنها در سطل زباله و یا نهادن چیزی مثل گوشت و مانند آن در آنها جایز نیست.
- [آیت الله خوئی] برای شش چیز وضو گرفتن واجب است: (اول): برای نمازهای واجب غیر از نماز میت. و در نمازهای مستحب وضو شرط صحت است. (دوم): برای سجده و تشهد فراموش شده، اگر بین آنها و نماز حدثی از او سر زده مثلًا بول کرده باشد، ولی برای سجدة سهو واجب نیست وضو بگیرد. (سوم): برای طواف واجب خانة کعبه. (چهارم): اگر نذر یا عهد کرده یا قسم خورده باشد که وضو بگیرد. (پنجم): اگر نذر کرده باشد که جائی از بدن خود را به خط قرآن برساند. (ششم): برای آب کشیدن قرآنی که نجس شده، یا برای بیرون آوردن آن از مستراح و مانند آن، در صورتی که مجبور باشد دست یا جای دیگر بدن خود را به خط قرآن برساند، ولی چنانچه معطل شدن به مقدار وضو بیاحترامی به قرآن باشد باید بدون این که وضو بگیرد، قرآن را از مستراح و مانند آن بیرون آورد، یا اگر نجس شده آب بکشد.
- [آیت الله خوئی] اگر کسی که بالغ و عاقل است عمداً و به ناحق مسلمانی را بکشد، درصورتی که مقتول، مرد یا پسر باشد، ولیّ مقتول میتواند قاتل را ع- ف- و ک- ند یا بکشد. ولی اگر مقتول کافر باشد قاتل او را که مسلمان است نمیتوان کشت و اگر مقتول مسلمان زن یا دختر باشد اگرچه میتوان قاتل مسلمان او را کشت لکن اگر قاتل مرد باشد باید نصف دیة او را به ولیّ او بدهند و اگر قاتل دیوانه یا نابالغ باشد مطلقاً دیه باید بدهند و دیة آن بر عاقله است که معنای آن خواهد آمد و نیز ولی میتواند به مقداری که طرفین راضی شوند از قاتل دیه بگیرد. و درصورتی که رضایت آنها به دیهای باشد که در شرع معین شده است چون تقدیرات شرعی در دیه مختلف است اختیار تعیین آن با قاتل است و میتواند هر کدام که برای او آسانتر است اختیار نماید. بنابراین میتوان قیمت نقره را که از سایر اقسام دیه کمتر است بدهد و آن به حساب قران قدیم ایرانی که یک مثقال بوده پانصد و بیست و پنج تومان میشود و اعتبار آن به قران قدیم است نه به ریال رائج امروزی امّا اگر از روی خطای محض بکشد مثلًا برای حیوانی تیر بیندازد و اشتباهاً کسی را بکشد، ولیّ کشته حق ندارد او را بکشد، امّا میتواند از عاقله (یعنی قوم و خویشان پدری قاتل) و در صورت ندادن آنها از خود قاتل، دیه بگیرد. و اگر از روی خطای شبیه به عمد بکشد به این معنی که شخصی کسی را با آلتی بزند که عادتاً کشنده نیست و قصد کشتن هم نداشته باشد و اتفاقاً بکشد در این فرض خود قاتل باید دیه بدهد و ولیّ مقتول حق کشتن او را ندارد.