قرآن تنها کتاب علمی نیست که دربارة موضوع خاصی سخن گفته باشد، بلکه به برنامة زندگی انسان و ارزشهای حاکم بر زندگی که همچنان محفوظند اشاره فرموده است و در صدد بیان سیر کلی هدایت انسان میباشد، امّا دستاوردهای علمی بشری که در گذر زمان، بشر با استفاده از تجربههای دیگران، روش زندگی و وسایل آن را عوض میکند، تغییر پذیرند، امّا با این حال آیاتی در قرآن وجود دارد که مفسران از مفهوم آن آیات وسایلی، چون هواپیما و ماشین و... را برداشت کردهاند، از جمله در آیة هشت سورة نمل آمده است: "وَ الْخَیْلَ وَ الْبِغَالَ وَالْحَمِیرَ لِتَرْکَبُوهَا وَ زِینَةً وَ یَخْلُقُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ;(نحل،8) اسبها و استرها و الاغها را آفرید، تا بر آنها سوار شوید و هم مایة زینت شما باشد و چیزها ]وسایل نقلیه دیگری[ میآفریند که شما نمیدانید". همچنین برخی مفسران، آیه 33 سوره "الرحمن" را، دالّ بر مسافرتهای فضایی میدانند که میفرماید: اگر میتوانید از مرزهای آسمان و زمین بگذرید، ولی هرگز قادر نیستید، مگر با قدرت و نیرو، که بعضی این جمله را ]مگر با قدرت و نیرو[ اشاره به مسافرتهای فضایی بشر دانستهاند که قرآن، شرط آن را داشتن سلطة علمی و صنعتی میداند.(همان، ج 23، ص 149.) eporsesh.com
قرآن تنها کتاب علمی نیست که دربارة موضوع خاصی سخن گفته باشد، بلکه به برنامة زندگی انسان و ارزشهای حاکم بر زندگی که همچنان محفوظند اشاره فرموده است و در صدد بیان سیر کلی هدایت انسان میباشد، امّا دستاوردهای علمی بشری که در گذر زمان، بشر با استفاده از تجربههای دیگران، روش زندگی و وسایل آن را عوض میکند، تغییر پذیرند، امّا با این حال آیاتی در قرآن وجود دارد که مفسران از مفهوم آن آیات وسایلی، چون هواپیما و ماشین و... را برداشت کردهاند، از جمله در آیة هشت سورة نمل آمده است: "وَ الْخَیْلَ وَ الْبِغَالَ وَالْحَمِیرَ لِتَرْکَبُوهَا وَ زِینَةً وَ یَخْلُقُ مَا لاَ تَعْلَمُونَ;(نحل،8) اسبها و استرها و الاغها را آفرید، تا بر آنها سوار شوید و هم مایة زینت شما باشد و چیزها ]وسایل نقلیه دیگری[ میآفریند که شما نمیدانید".
همچنین برخی مفسران، آیه 33 سوره "الرحمن" را، دالّ بر مسافرتهای فضایی میدانند که میفرماید: اگر میتوانید از مرزهای آسمان و زمین بگذرید، ولی هرگز قادر نیستید، مگر با قدرت و نیرو، که بعضی این جمله را ]مگر با قدرت و نیرو[ اشاره به مسافرتهای فضایی بشر دانستهاند که قرآن، شرط آن را داشتن سلطة علمی و صنعتی میداند.(همان، ج 23، ص 149.)
eporsesh.com
- [سایر] چرا در بعضی موارد، تلاوت قرآن امامان معصوم(علیهم السلام) با تلاوت قرآن امروزی ما متفاوت است، آیا در قرآن تحریفی واقع شده است؟
- [سایر] آیا در باره علت دفن انسان پس از مرگ مطلبی در قرآن آمده است؟
- [سایر] اعجاز قرآن از دیدگاه دانش های امروزی چگونه است؟
- [سایر] آیا درباره حقوق فرزندان در قرآن مطلبی داریم؟
- [سایر] آیا درباره بهشت «شداد»، در قرآن مجید مطلبی ذکر شده است؟
- [سایر] آیا در قرآن مطلبی راجع به انتظار ظهور امام زمان و خصوصیات منتظران واقعی آمده است؟
- [سایر] چرا سورههای قرآن به ترتیب نزول نوشته شده است؟
- [سایر] آیا در تفسیر کشف الاسرار خواجه عبد الله انصاری، مطلبی در مورد تحریف قرآن نوشته شده است؟
- [سایر] آیا در تفسیر کشف الاسرار خواجه عبد الله انصاری، مطلبی در مورد تحریف قرآن نوشته شده است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا حقوق مالکیّت های فکری، مانند حقّ تألیف، ترجمه، طبع و اختراعات، شرعی است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر چنین مطلبی فرمودهاند و او جایی که در جواب باید بگوید نه، عمداً بگوید بلی، یا جایی که باید بگوید بلی، عمداً بگوید نه، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که برای اثبات مطلبی قسم می خورند اگر حرف آنها راست باشد قسم خوردن مکروه است و اگر دروغ باشد حرام و از گناهان کبیره است، ولی اگر مجبور شود که برای نجات خود یا مسلمانان دیگری از شر ظالمی قسم دروغ بخورد اشکال ندارد، بلکه گاه واجب می شود و این نوع قسم خوردن که برای اثبات مطلبی است غیر از قسمی است که در مسائل پیش گفته شد که برای انجام کار یا ترک کاری بود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر یا امام چنین مطلبی فرمودهاند؟ و او جایی که در جواب باید بگوید: نه، عمداً بگوید: بله؛ یا جایی که باید بگوید: بلی، عمداً بگوید: نه، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر صلی الله علیه و آله چنین مطلبی فرمودهاند و او جایی که در جواب باید بگوید نه، عمداً بگوید بلی، یا جایی که باید بگوید بلی عمداً بگوید نه، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر از روزه دار بپرسند که آیا پیغمبر (ص) چنین مطلبی فرموده اند و او جائی که در جواب باید بگوید نه؛ عمدا بگوید بلی؛ یا جائی که باید بگوید بلی عمدا بگوید نه؛ روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر از روزهدار بپرسند: (آیا پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم چنین مطلبی فرمودهاند؟) و او جایی که در جواب باید بگوید: (نه)، عمدا بگوید: (بلی)، یا جایی که باید بگوید: (بلی)، عمدا بگوید: (نه)، بنابر احتیاط روزه او باطل میشود.
- [آیت الله بروجردی] اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر صَلَّی اللَّهُ عَلَیْهِ وَ آلِه وَ سَلَّم چنین مطلبی فرمودهاند؟ و او جایی که در جواب باید بگوید:نه، عمداً بگوید:بلی، یا جایی که باید بگوید:بلی، عمداً بگوید:نه، روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله مظاهری] موقعی که زلزله و رعد و برق و مانند اینها اتّفاق میافتد، انسان باید فوراً نماز آیات را بخواند و اگر نخواند معصیت کرده و تا آخر عمر بر او واجب است و هر وقت بخواند اداست.
- [آیت الله جوادی آملی] .هزینههای کسب و کار مانند اجاره، کرایه، بهای آب، برق و غیره در محاسبه خمسی کسر میشود; همچنین هزینه های متعارف شخص و خانوادهاش از درآمد کسب و کار نیز کسر میشود.
- [امام خمینی] موقعی که زلزله و رعد و برق و مانند اینها اتفاق می افتد، انسان باید فورا نماز آیات را بخواند و اگر نخواند معصیت کرده و تا آخر عمر بر او واجب است و هر وقت بخواند ادا است.