قرآن کریم کتاب هدایت و راهنمای بشر به سعادت واقعی است،(بقره،185) نه کتاب تاریخ یا داستانسرایی؛ ولی یکی از چیزهایی که در هدایت و راهنمایی انسانها نقش دارد، توجه به تاریخ پیشینیان و از سرنوشت نیک و بد آنان عبرت گرفتن و خوبان را الگوی خود قرار دادن است. از همین رو، قرآن کریم بخشی از داستانهای پیامبران و دیگران را که در هدایت انسانها نقش دارد، بیان کرده است. پیامبرانی که بخشی از زندگانی آنان در قرآن آمده عبارتند از: حضرت آدم، نوح، ادریس، صالح، هود، ابراهیم، اسماعیل فرزند ابراهیم، اسماعیل صادق الوعد پسر خرقیل، اسحاق، یوسف، لوط، یعقوب، موسی، هارون، شعیب، زکریا، یحیی، عیسی، داوود، سلیمان، الیاس، الیسع، ذوالکفل، ایوب، یونس، عزیر، اشموئیل، ارمیا، یوشع، خضر و محمد6. مردان و زنان الهی که قرآن به بخشی از زندگانی آنان اشاره کرده است عبارتند از: 1. ذوالقرنین؛ 2. لقمان؛ 3. طالوت؛ 4. مؤمن آل فرعون؛ 5. حبیب نجار؛ 6. زید بن حارثه؛ 7. مریم مادر حضرت موسی؛ 8. آسیه بنت مزاحم زن فرعون. eporsesh.com
در قرآن چند داستان از پیامبران و چند داستان از مردان و زنان خدا که خیلی مقیّد بودند، آمده است؟
قرآن کریم کتاب هدایت و راهنمای بشر به سعادت واقعی است،(بقره،185) نه کتاب تاریخ یا داستانسرایی؛ ولی یکی از چیزهایی که در هدایت و راهنمایی انسانها نقش دارد، توجه به تاریخ پیشینیان و از سرنوشت نیک و بد آنان عبرت گرفتن و خوبان را الگوی خود قرار دادن است.
از همین رو، قرآن کریم بخشی از داستانهای پیامبران و دیگران را که در هدایت انسانها نقش دارد، بیان کرده است.
پیامبرانی که بخشی از زندگانی آنان در قرآن آمده عبارتند از:
حضرت آدم، نوح، ادریس، صالح، هود، ابراهیم، اسماعیل فرزند ابراهیم، اسماعیل صادق الوعد پسر خرقیل، اسحاق، یوسف، لوط، یعقوب، موسی، هارون، شعیب، زکریا، یحیی، عیسی، داوود، سلیمان، الیاس، الیسع، ذوالکفل، ایوب، یونس، عزیر، اشموئیل، ارمیا، یوشع، خضر و محمد6.
مردان و زنان الهی که قرآن به بخشی از زندگانی آنان اشاره کرده است عبارتند از:
1. ذوالقرنین؛ 2. لقمان؛ 3. طالوت؛ 4. مؤمن آل فرعون؛ 5. حبیب نجار؛ 6. زید بن حارثه؛ 7. مریم مادر حضرت موسی؛ 8. آسیه بنت مزاحم زن فرعون.
eporsesh.com
- [سایر] آیا در قرآن به جز داستان پیامبران و اصحاب کهف، داستانهای دیگری نیز آمده است؟
- [سایر] چرا در قرآن داستان پیامبران تکرار شده است، خصوصاً داستان حضرت موسی(علیه السلام)؟
- [سایر] تفاوت مردان و زنان از نظر روانشناسی و آرمانگرایی چگونه است؟
- [سایر] به جز پیامبرانی که داستان آن ها در قرآن آمده است و پیامبران دیگر را نام ببرید و داستان زندگی آنها را برایم بگویید؟
- [سایر] آیا داستان اصحاب کهف در قرآن کریم به صورت کامل و دقیق آمده است؟
- [سایر] چرا برخی از آیات و داستانهای قرآن مانند داستان حضرت موسیغ بسیار تکرار شده است؟
- [سایر] پاداش زنان در قرآن به اندازه مردان است؟
- [سایر] چرا قرآن از زن و مرد یکسان سخن به میان نمیآورد و تمام سخن خدا، حتی در مسایل مربوط به زنان با مردان است؟
- [سایر] خداوند درباره فایدههای قرآن چه فرموده است؟
- [سایر] با توجه به این که نمیتوان پیامبری را یافت که به حق کشته شده باشد چراخداوند در قرآن قتل پیامبران به (غیرحق) مقید ساخته است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] در جماعتی که مردان و زنان شرکت دارند اذان و اقامه نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اذان و اقامه زنان کافی است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز جمعه تنها توسط مردان منعقد می شود، ولی زنان هم می توانند در آن شرکت کنند.
- [آیت الله بهجت] رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز جمعه تنها توسّط مردان مُنعَقد می شود ، ولی زنان هم می تواند در آن شرکت کنند .
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز خواندن با لباس طلا بافت برای مردان جایز نیست و نماز را باطل می کند، ولی برای زنان در صورتی که اسراف نباشد اشکالی ندارد، در غیر حال نماز نیز پوشیدن چنین لباسی برای مردان حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله مظاهری] اختلاط مردان و زنان نامحرم اگر موجب گناه و تحریک باشد حرام است، بلکه اگر ترس مفسده باشد نیز حرام است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] شرط پنجم پوشیدن لباس طلا باف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است؛ ولی برای زنان در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله خوئی] (شرط پنجم) پوشیدن لباس طلاباف برای مردان حرام است و نماز با آن باطل است، ولی برای زنان در نماز در نماز و غیر نماز اشکال ندارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] احتیاط آن است که مرد لباس مخصوص زنان و زن لباس مخصوص مردان را نپوشد، ولی نماز با آن اشکال ندارد.