داستان حضرت عزیر که از پیامبران بزرگ الهی است و ماجرای خواب و بیدار شدن او بعد از صد سال و...، در سوره بقره، آیه 259 آمده است. خداوند مهربان و توانا در آیه مذکور میفرماید: "یا همانند کسی که از کنار یک آبادی عبور کرد، در حالی که دیوارهای آن به روی سقفها فرو ریخته بود ]و اجساد و استخوانهای اهل آن در هر سو پراکنده بود، او با خود[ گفت: چگونه خدا اینها را پس از مرگ زنده میکند ]در این هنگام[ خدا او را صد سال میراند و سپس زنده کرد و به او گفت: چقدر درنگ کردی؟ گفت یک روز، یا قسمتی از یک روز! فرمود: ]نه[، بلکه یک صد سال درنگ کردی به غذا و نوشیدنی خود نگاه کن ]که همراه داشتی با گذشت سالها[ هیچ گونه تغییر نیافته، ]خدایی که چنین موادی که به سرعت فاسد میشوند را در طول این مدت حفظ کرده، پس بر همه چیز قادر است[، ولی نگاه به الاغ خود کن ]که چگونه از هم متلاشی شده، این زندگی پس از مرگ هم برای اطمینان خاطر تو است و هم[ برای این که تو را نشانهای برای مردم ]در مورد معاد[ قرار دهیم، ]اکنون[ نگاه به استخوانها]ی مرکب سواری خود[ کن که چگونه آنها را برداشته بهم پیوند میدهیم و گوشت بر آن میپوشانیم، هنگامی که ]این حقایق[ بر او آشکار شد گفت: میدانم که خدا بر هر کاری قادر است."(برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر نور، محسن قرائتی، ج 1، ص 523، مؤسسة در راه حق، قم.) eporsesh.com
داستان حضرت عُزَیر و الاغ او و به خواب رفتن آنها و بیداریشان بعداز صد سال در کدام سوره و آیه آمده است؟
داستان حضرت عزیر که از پیامبران بزرگ الهی است و ماجرای خواب و بیدار شدن او بعد از صد سال و...، در سوره بقره، آیه 259 آمده است.
خداوند مهربان و توانا در آیه مذکور میفرماید: "یا همانند کسی که از کنار یک آبادی عبور کرد، در حالی که دیوارهای آن به روی سقفها فرو ریخته بود ]و اجساد و استخوانهای اهل آن در هر سو پراکنده بود، او با خود[ گفت: چگونه خدا اینها را پس از مرگ زنده میکند ]در این هنگام[ خدا او را صد سال میراند و سپس زنده کرد و به او گفت: چقدر درنگ کردی؟ گفت یک روز، یا قسمتی از یک روز! فرمود: ]نه[، بلکه یک صد سال درنگ کردی به غذا و نوشیدنی خود نگاه کن ]که همراه داشتی با گذشت سالها[ هیچ گونه تغییر نیافته، ]خدایی که چنین موادی که به سرعت فاسد میشوند را در طول این مدت حفظ کرده، پس بر همه چیز قادر است[، ولی نگاه به الاغ خود کن ]که چگونه از هم متلاشی شده، این زندگی پس از مرگ هم برای اطمینان خاطر تو است و هم[ برای این که تو را نشانهای برای مردم ]در مورد معاد[ قرار دهیم، ]اکنون[ نگاه به استخوانها]ی مرکب سواری خود[ کن که چگونه آنها را برداشته بهم پیوند میدهیم و گوشت بر آن میپوشانیم، هنگامی که ]این حقایق[ بر او آشکار شد گفت: میدانم که خدا بر هر کاری قادر است."(برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر نور، محسن قرائتی، ج 1، ص 523، مؤسسة در راه حق، قم.)
eporsesh.com
- [سایر] داستان دو فرزند حضرت آدم(ع) در چه سوره و چه آیهای آمده است؟
- [سایر] در سوره حضرت یوسف، چه چیزهایی تأکید، و در چه آیاتی به آنها اشاره شده است؟
- [سایر] در سوره حضرت یوسف(علیه السلام) بر چه چیزهایی تأکید شده و در چه آیاتی به آنها اشاره گردیده است؟
- [سایر] در چند سوره قرآن، داستانهایی از حیوانات آمده است، لطفاً چند داستان را بیان کنید؟
- [سایر] سلام داستان انشقاق قمر در کدام سوره و کدام آیه ی قرآن آمده است ؟
- [سایر] چرا برخی از آیات و داستانهای قرآن مانند داستان حضرت موسیغ بسیار تکرار شده است؟
- [سایر] بر اساس آیه 99 سوره حجر آیا بعداز رسیدن به یقین دیگر نیازی به عبادت نداریم؟
- [سایر] آیا قرآن درباره داستان یا رمان به چیزی اشاره کرده است؟ در صورت مثبت بودن پاسخ آیه و سورهای آن را ذکر کنید.
- [سایر] در مورد داستان حضرت لوط(ع) در قرآن میخوانیم: (ما خانواده او را نجات دادیم، به غیر از عجوزهای که عقب ماند) (سوره شعراء، آیه 170 - 171) و در آیه دیگری میفرماید: (اما ما او و خانوادهاش را حفظ کردیم، به غیر از همسرش را، او از کسانی بود که با دیگران در شهر ماند) (سوره اعراف، آیه 83)؛ آیا این دو آیه با هم تناقض دارند یا خدای تعالی احترام چندانی برای همسر حضرت لوط(ع) قائل نمیشود؟
- [سایر] داستان معراج پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلم) در کدام سوره میباشد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] پنج چیز بر جنب حرام است: اول: رساندن جایی از بدن خود به خط قرآن و بنا بر احتیاط به اسم خدا و صفات خاصه او به هر لغت که باشد، مگر پولی که بر آن نام خدا نوشته شده باشد که دست زدن به آن اشکال ندارد و احتیاط مستحب آن است که جایی از بدن خود را به اسم پیغمبران و امامان و حضرت زهرا علیهمالسلام نیز نرساند. دوم: رفتن یا ماندن در مسجد الحرام و مسجد پیغمبر صلی الله علیه و آله و حرم امامان علیهمالسلام اگر چه از یک در داخل و از در دیگر خارج شود و مراد از حرم امامان علیهمالسلام : محوّطهایست که ضریح مقدّس و قبر مطهّر در آن قرار دارد، نه تمام رواقها یا صحنها. سوم: داخل شدن یا ماندن در مساجد دیگر، مگر آنکه از یک در داخل و از در دیگر خارج شود. چهارم: گذاشتن چیزی در مسجد. پنجم: خواندن هر یک از آیات سجده واجب و آن آیات در چهار سوره است. اول: سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل (=سجده) )، آیه پانزدهم؛ دوم: سوره چهل و یکم (حم سجده (=فُصّلت) )، آیه سی و هفتم؛ سوم: سوره پنجاه و سوم (النجم)، آیه آخر؛ چهارم: سوره نود و ششم (اقرء (=العلق) )، آیه آخر. بلکه بنا بر احتیاط خواندن آیات دیگر یا قسمتی از یک آیه از سورههای سجده نیز جایز نیست. چیزهایی که بر جنب مکروهست
- [آیت الله مظاهری] سه چیز بر جنب حرام است: اوّل: رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و اسم پیغمبران و امامان و حضرت زهراعلیهم السلام. دوّم: گذاشتن چیزی یا توقف در مساجد و حرم ائمّه طاهرینعلیهم السلام، ولی اگر از یک در مسجد یا حرم داخل شود و از در دیگر خارج شود مانعی ندارد مگر مسجدالحرام و مسجد پیغمبراکرمصلی الله علیه وآله وسلم، ولی توقف در جاهایی که مربوط بهمسجد است ولی مسجد نیست و توقف در صحنها و رواقهای پیامبران و ائمه علیهم السلام و حرمهای امامزادهها مانعی ندارد. سوّم: خواندن هر یک از آیاتی که سجده واجب دارد و آن آیات در چهار سوره است: 1 - آیه پانزده، سورة سجده 2 - آیه سی و هفت، سورة فصّلت. 3 - آیه شصت و دو، سورة النّجم. 4 - آیه نوزده، سورة علق.
- [آیت الله خوئی] سزاوار است در شب اول قبر، دو رکعت نماز وحشت برای میت بخوانند و دستور آن این است، که در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه آیةالکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره" انا انزلناه" را بخوانند و بعداز سلام نماز بگویند:" اللهم صل علی محمد و آل محمد و ابعث ثوابها الی قبر فلان" و بهجای کلمه فلان، اسم میت را بگویند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] بر مستحاضه قلیله و متوسطه رفتن و توقّف در مساجد و خواندن آیه و سوره سجده جایز است و شوهرش میتواند با وی نزدیکی کند و بر مستحاضه کثیره اگر غسلهای واجب خود را به جا آورد، رفتن در مسجد؛ هر چند برای عبور نباشد و خواندن آیه یا سورهای که سجده واجب دارد، حلال است و شوهرش میتواند با وی نزدیکی کند؛ اگر چه کارهای دیگری را که برای نماز واجب است مثل: عوض کردن دستمال یا آب کشیدن آن، انجام نداده باشد.
- [آیت الله سیستانی] نماز غفیله یکی از نمازهای مستحبّی است که بین نماز مغرب و عشا خوانده میشود . و در رکعت اول آن ، بعد از حمد باید بجای سوره این آیه را بخوانند : (وَذَا النُّونِ اِذْ ذَهَبَ مُغاضِباً فَظَنَّ اَنْ لَنْ نَقْدِرَ عَلَیْهِ فَنادی فِی الظُّلُماتِ اَنْ لا اِلهَ إلاّ اَنْتَ سُبْحانَکَ اِنّی کُنْتُ مِنَ الظّالِمینَ فَاسْتَجَبْنا لَهُ وَنَجَّیْناهُ مِنَ الغَمِ ّ وَکَذلِکَ نُنْجِی المُؤْمِنِین) . و در رکعت دوم بعد از حمد بجای سوره این آیه را بخوانند : (وَعِنْدَهُ مَفاتِحُ الغَیْبِ لا یَعْلَمُها إلاّ هُوَ وَیَعْلَمُ ما فِی البَرِ ّ وَالبَحْرِ وَما تَسْقُطُ مِنْ وَرَقَةٍ إلاّ یَعْلَمُها وَلا حَبَّةٍ فِی ظُلُماتِ الاَرْضِ وَلا رَطبٍ وَلا یابسٍ إلاّ فِی کِتابٍ مُبینٍ) . و در قنوت بگویند : (اللّهُمَّ اِنّی اَسأَلُکَ بِمَفاتِح الغَیْبِ الَّتِی لا یَعْلَمُها إلاّ اَنْتَ اَنْ تُصَلّیَ عَلی مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ وَاَنْ تَفْعَل بِی کَذا وکَذا) . وبجای کلمه کذا وکذا حاجتهای خود را بگویند و بعد بگویند : (اللّهُمَّ اَنْتَ وَلِیُّ نِعْمَتِی وَالقادِرُ عَلی طَلِبَتِی تَعْلَمُ حاجَتِی فَاَسْالُکَ بِحَقّ مُحَمَّدٍ وَآلِ مُحَمَّدٍ عَلَیْهِ وَعَلیْهِمُ السَّلامُ لَمّا قَضَیْتَها لِی) .
- [آیت الله سبحانی] پنج چیز بر جنب حرام است: اول رساندن جایی از بدن به خط قرآن یا به اسم خدا و پیغمبران و امامان(علیهم السلام)، به طوری که در وضو گفته شد. دوم رفتن در مسجدالحرام و مسجد پیامبر(صلی الله علیه وآله) اگرچه از یک در داخل و از در دیگر خارج شود. سوم توقف در مساجد دیگر ولی اگر از یک در داخل و از در دیگر خارج شود، یا برای برداشتن چیزی برود مانعی ندارد و احتیاط واجب آن است که در حرم امامان هم توقف نکند. چهارم گذاشتن چیزی در مسجد در غیر حال عبور. پنجم خواندن آیه ای که پس از خواندن باید سجده کرد و آنها در چهار سوره است اول: سوره سی و دوم قرآن (الم تنزیل) دوم: سوره چهل و یکم (حم سجده) سوم: سوره پنجاه و سوم (والنجم) چهارم: سوره نود و ششم (اقرأ) و احتیاط آن است یک حرف از این چهار سوره را هم نخواند.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است در شب اول قبر، دو رکعت نماز لیلة الدفن برای میّت بخوانند و دستور آن این است که در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه آیة الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر (انّا أنزلناه) بخوانند و بعد از سلام نماز بگویند: اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد و آلِ مُحَمَّد و ابْعَثْ ثَوابَها إلی قَبْرِ فلان و به جای فلان، اسم میّت را بگویند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است در شب اول قبر دو رکعت نماز وحشت برای میت بخوانند و دستور آن این است که در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه (آیة الکرسی) و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره (إنّا أنزلناه) بخوانند و بعد از سلام نماز بگویند: (اللّهمّ صَلِّ علی محمَّدٍ و آلِ محمّدٍ، وابْعَثْ ثوابَها إلی قَبْرِ فُلانٍ) و به جای کلمه فلان اسم میت را بگویند.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است در شب اول قبر دو رکعت نماز وحشت برای میت بخوانند و دستور ان این است که در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه ایه الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره انا انزلناه را بخوانند و بعد از سلام نماز بگویند اللهم صل علی محمد و ال محمد و ابعث ثوابها الی قبر فلان و به جای کلمه فلان اسم میت را بگویند
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است در شب اول قبر، دو رکعت نماز وحشت برای میت بخوانند و دستور آن این است که در رکعت اول بعد از حمد یک مرتبه آیة الکرسی و در رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره اِنّا اَنْزَلْنا بخوانند و بعد از سلام نماز بگویند اللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّد وَآلِ مُحَمَّد وَابْعَثْ ثَوابَها اِلَی قَبْرِ فُلانَ و به جای کلمه فلان اسم میت را بگویند.