آیا خورشید حرکتی ندارد؟ و آیا در قرآن به این مطلب اشاره ای شده است؟
از جمله مطالبی که امروزه علم نجوم، پس از قرن ها مطالعه و تحقیق به آن دست یافته، این است که خورشید که مرکز منظومه شمسی است، دارای حرکات متعددی است. 1. حرکت وضعی; این کره فروزان و با عظمت که 330 هزار برابر زمین جرم و یک میلیون و سیصد هزار برابر آن حجم دارد، تقریباً در هر 25 روز یک بار به دور محور خود می گردد. 2. حرکت انتقالی; خورشید با تمامی سیّاره ها و اقمار آن ها که همگی منظومه شمسی را تشکیل می دهند، در هر ثانیه 18 کیلومتر و نیم در فضا به سوی مقصد معیّنی، یعنی به جانب صورت فلکی حرکت می کند و سرعت این حرکت منظم در هر سال، تقریباً 600 میلیون کیلومتر است. 3. حرکت خورشید به دور مرکز کهکشان; (منظومه شمسی تقریباً 30 هزار سال نوری از مرکز کهکشان فاصله دارد و با سرعتی در حدود 800 هزار کیلومتر در ساعت، در مدّت 200 میلیون سال یک مرتبه به دور مرکز کهکشان گردش می کند)(1). با این توضیح عظمت قرآن آشکار می گردد; چرا که در آن زمان که فقط حرکت خورشید را به گرد زمین می دانستند، قرآن فرموده است: (والشمس تجری لمستقر لها ذلک تقدیر العزیز العلیم;(2) خورشید به سوی مقر خود در جریان است). پی نوشتها: 1 - ر.ک به: پرسش و پاسخ، نوری. 2 - سوره یس، آیه 39. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا خورشید حرکتی ندارد؟ و آیا در قرآن به این مطلب اشاره ای شده است؟


پاسخ:

از جمله مطالبی که امروزه علم نجوم، پس از قرن ها مطالعه و تحقیق به آن دست یافته، این است که خورشید که مرکز منظومه شمسی است، دارای حرکات متعددی است.
1. حرکت وضعی; این کره فروزان و با عظمت که 330 هزار برابر زمین جرم و یک میلیون و سیصد هزار برابر آن حجم دارد، تقریباً در هر 25 روز یک بار به دور محور خود می گردد.
2. حرکت انتقالی; خورشید با تمامی سیّاره ها و اقمار آن ها که همگی منظومه شمسی را تشکیل می دهند، در هر ثانیه 18 کیلومتر و نیم در فضا به سوی مقصد معیّنی، یعنی به جانب صورت فلکی حرکت می کند و سرعت این حرکت منظم در هر سال، تقریباً 600 میلیون کیلومتر است.
3. حرکت خورشید به دور مرکز کهکشان; (منظومه شمسی تقریباً 30 هزار سال نوری از مرکز کهکشان فاصله دارد و با سرعتی در حدود 800 هزار کیلومتر در ساعت، در مدّت 200 میلیون سال یک مرتبه به دور مرکز کهکشان گردش می کند)(1).
با این توضیح عظمت قرآن آشکار می گردد; چرا که در آن زمان که فقط حرکت خورشید را به گرد زمین می دانستند، قرآن فرموده است: (والشمس تجری لمستقر لها ذلک تقدیر العزیز العلیم;(2) خورشید به سوی مقر خود در جریان است).
پی نوشتها:
1 - ر.ک به: پرسش و پاسخ، نوری.
2 - سوره یس، آیه 39.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین