خداوند در قرآن کریم، در آیات فراوانی، کافران و مشرکان را مورد خشم و غضب خود قرار داده است، که چند نمونه از آن بیان می شود: 1. آیة "وَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ; (بقره، 7) با عذاب بزرگی در انتظار آنان است." 2. آیة "وَ لِلْکََفِرِینَ عَذَابٌ مُّهِینٌ; (بقره، 90); برای کافران مجازاتی خوار کننده است." 3. آیة "وَلِلْکََفِرِینَ عَذَابٌ أَلِیمٌ; (بقره، 104); برای کافران عذاب درد ناکی است." 4. آیة 161 و 162 بقره که میفرماید: "کسانی که کافر شدند، و در حال کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آنها خواهد بود! همیشه در آن (لعن و دوری از رحمت خدا) باقی میمانند; نه در عذاب آنان تخفیف داده میشود، و نه مهلتی خواهند داشت!" و آیات: "4، 2122، 87 88، 91، 176 178 آلعمران"، "36، 41، 73 مائده"، "اعراف، 73"، "یونس،4"، "هود، 48 و 64"، "نحل، 104"، "حج، 57" و آیات دیگر، حضوصاً ابتدای سورة "توبه" که دربارة بیزاری و اعلام نفرت از کافران و مشرکان نازل شده، و "بسم الله الرحمن الرحیم" که نشانة رحمت خداست، در ابتدای این سوره نیامده است. eporsesh.com
خداوند در قرآن کریم، در آیات فراوانی، کافران و مشرکان را مورد خشم و غضب خود قرار داده است، که چند نمونه از آن بیان می شود:
1. آیة "وَ لَهُمْ عَذَابٌ عَظِیمٌ; (بقره، 7) با عذاب بزرگی در انتظار آنان است."
2. آیة "وَ لِلْکََفِرِینَ عَذَابٌ مُّهِینٌ; (بقره، 90); برای کافران مجازاتی خوار کننده است."
3. آیة "وَلِلْکََفِرِینَ عَذَابٌ أَلِیمٌ; (بقره، 104); برای کافران عذاب درد ناکی است."
4. آیة 161 و 162 بقره که میفرماید: "کسانی که کافر شدند، و در حال کفر از دنیا رفتند، لعنت خداوند و فرشتگان و همه مردم بر آنها خواهد بود! همیشه در آن (لعن و دوری از رحمت خدا) باقی میمانند; نه در عذاب آنان تخفیف داده میشود، و نه مهلتی خواهند داشت!"
و آیات: "4، 2122، 87 88، 91، 176 178 آلعمران"، "36، 41، 73 مائده"، "اعراف، 73"، "یونس،4"، "هود، 48 و 64"، "نحل، 104"، "حج، 57" و آیات دیگر، حضوصاً ابتدای سورة "توبه" که دربارة بیزاری و اعلام نفرت از کافران و مشرکان نازل شده، و "بسم الله الرحمن الرحیم" که نشانة رحمت خداست، در ابتدای این سوره نیامده است.
eporsesh.com
- [آیت الله بهجت] شخصی عصبانی شده و بر اثر خشم و غضب، قرآن کریم را پاره پاره نموده و بعدا پشیمان شده است، در حال حاضر چنین شخصی چه حکمی دارد؟
- [سایر] باسلام و خسته نباشید ایا در قران امده کسی که از دین اسلام بیرون رود و دین های دیگر را انتخاب کند کشتنش در را راه خدا حلال است؟! یا کافران و مشرکان کشتنشان در راه خدا حلال است؟! باتشکر
- [سایر] اقوال کفار و مشرکان که در قرآن آمده، عین گفتههای آنان است یا خداوند آنها را به نظم و اعجاز در آورده است؟
- [سایر] راههای جلوگیری از خشم و غضب کدامند؟
- [سایر] با توجه به آیات قرآن کریم، بدترین بلایی که کافران و منافقان، دچار آن میشوند، چیست؟
- [سایر] چرا خدا حوادثی مثل زلزله را به وجود میآورد که انسانها از بین بروند; آیا میتوان علت زلزبه را غضب یا خشم طبیعت دانست؟
- [سایر] نام چند پیامبر در قرآن کریم ذکر شده است؟
- [سایر] خداوند متعال وظیفة تعلیم و تبیین قرآن کریم را به عهده چه کسانی قرار داده است؟
- [سایر] لفظ قرآن کریم در کدام سورهها آمده است؟
- [سایر] حرف همزه چند بار در قرآن کریم تکرار شده است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تازیانه تا نودونه تازیانه هرقدر صلاح میداند، به او میزند، وروایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش بدهان او میزند وملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنّم برای او مهیّا خواهد بود ولی اگر توبه کند، توبه او قبول میشود.
- [آیت الله بروجردی] هرگاه پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تا نود هر قدر صلاح میداند تازیانه به او میزند و روایت شده که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکة آسمان و زمین و ملائکة رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود، ولی اگر توبه کند توبهی او قبول میشود.
- [آیت الله اردبیلی] صدقه دادن که یک اقدام خالصانه و صادقانه میباشد، مورد سفارش قرآن کریم و احادیث فراوان قرار گرفته و موجب خیر و برکت در زندگی، دفع بلا و مرگهای ناگهانی و شفای بیماران میشود و همان طور که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده: (کلّ معروف صدقه)(1) یعنی هر کار خیر و پسندیدهای، صدقه محسوب میشود و اقداماتی که موجب هدایت گمراهان، حمایت نیازمندان و عمران و آبادانی مادی و معنوی جامعه گردد، ماندگارتر و مفیدتر میباشد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کافر یعنی کسی که خدا، یا پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) را قبول ندارد، یا برای خدا شریکی قرار می دهد بنابر احتیاط نجس است، هرچند به یکی از ادیان آسمانی، مانند آیین یهود و نصاری ایمان داشته باشد.
- [آیت الله خوئی] هر گاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تازیانه تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح میداند، به او میزند. و روایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکة آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند و جهنم برای او مهیا خواهد بود. ولی اگر توبه کند توبة او قبول میشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] مس نمودن خط قران یعنی رساندن جایی از بدن به خط قران برای کسی که وضو ندارد حرام است و رساندن موی بدن به قران مانعی ندارد در صورتی که از توابع بشره شمرده نشود و اگر قران را به زبان فارسی یا به زبان دیگری ترجمه کنند مس ان در غیر اسم ذات و اسماء صفات خداوند متعال اشکال ندارد
- [آیت الله سیستانی] اگر بر جائی از بدن ، آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد ، چنانچه بخواهد غسل را ترتیبی بجا آورد ، باید آب را طوری به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد . و همچنین اگر بخواهد وضو بگیرد در مورد آیه قرآن بلکه در مورد اسم خداوند نیز بنابر احتیاط واجب .
- [آیت الله سبحانی] نذر آن است که انسان برای خدا چیزی را بر خود قرار دهد مثلاً کاری را انجام دهد یا ترک کند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] نذر آن است که انسان برای خدا چیزی را در عهده خود قرار دهد و آن چیز میتواند انجام یا ترک کاری باشد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هرگاه کسی پسری را از روی شهوت ببوسد، حاکم شرع از سی تا نود و نه تازیانه هر قدر صلاح میداند به او میزند، و روایت شده است که خداوند عالم دهانهای از آتش به دهان او میزند و ملائکه آسمان و زمین و ملائکه رحمت و غضب بر او لعنت میکنند، و جهنم برای او مهیا خواهد بود، ولی اگر توبه کند، توبه او قبول میشود.