دیدگاه شیعه درباره تحریف قرآن چیست؟
شیعة امامیه معتقد است که قرآن کریم از هر نوع تحریف (کم و زیاد ) مصون است و پیامبر گرامی (ص) 114 سوره را، به نحوی که در مصاحف موجود است، در میان ما گذارد و به ملکوت اعلی پیوست و مسلمانان با عنایت خارق العاده‌ای در حفظ آن کوشیده‌اند و نگذاشتند حتی کلمه‌ای از آن حذف یا دگرگون شود. شگفتی اینجا است که شیعه معتقد است بزرگان اهل سنت نیز بر این عقیده‌اند و آنها را از هر نوع اعتقاد به تحریف منزه می‌شمارد و ورود اخبار تحریف در کتاب‌های آنان را دلیل بر عقیدة آنان نمی‌گیرد، همچنان که ورود برخی از روایات تحریف شده در کتاب های ما، دلیل بر عقیدة ما نیست. شما می‌توانید عقیدة شیعه را از قدیمی‌ترین آثار آنان به دست آورید، مانند: الف: فضل بن شاذان( ت 260) در کتاب( الایضاح)؛ (ایضاح/217-219.) وی در این کتاب بر افرادی مانند بخاری (ت 256) و احمد بن حنبل (ت 241) و غیر اینها خرده می‌گیرد که آنها آیة رجم را در کتاب‌های خود آورده‌اند و اگر خود او قائل به تحریف بود؛ نمی‌توانست چنین ایرادی را بر این افراد بگیرد. ب: شیخ صدوق (ت381) در کتاب اعتقادات چنین می‌گوید: (إن الله تعالی مُحدثه و مُنزله ور به حافظه و المتکلم به) (اعتقادات صدوق/93.) [خداوند پدید آورنده قرآن و فرستنده و صاحب و نگاهبان و گوینده آن است.] آیة الله جعفر سبحانی،سیمای فرزانگان ج 2 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8409/400002)
عنوان سوال:

دیدگاه شیعه درباره تحریف قرآن چیست؟


پاسخ:

شیعة امامیه معتقد است که قرآن کریم از هر نوع تحریف (کم و زیاد ) مصون است و پیامبر گرامی (ص) 114 سوره را، به نحوی که در مصاحف موجود است، در میان ما گذارد و به ملکوت اعلی پیوست و مسلمانان با عنایت خارق العاده‌ای در حفظ آن کوشیده‌اند و نگذاشتند حتی کلمه‌ای از آن حذف یا دگرگون شود.
شگفتی اینجا است که شیعه معتقد است بزرگان اهل سنت نیز بر این عقیده‌اند و آنها را از هر نوع اعتقاد به تحریف منزه می‌شمارد و ورود اخبار تحریف در کتاب‌های آنان را دلیل بر عقیدة آنان نمی‌گیرد، همچنان که ورود برخی از روایات تحریف شده در کتاب های ما، دلیل بر عقیدة ما نیست. شما می‌توانید عقیدة شیعه را از قدیمی‌ترین آثار آنان به دست آورید، مانند:
الف: فضل بن شاذان( ت 260) در کتاب( الایضاح)؛ (ایضاح/217-219.)
وی در این کتاب بر افرادی مانند بخاری (ت 256) و احمد بن حنبل (ت 241) و غیر اینها خرده می‌گیرد که آنها آیة رجم را در کتاب‌های خود آورده‌اند و اگر خود او قائل به تحریف بود؛ نمی‌توانست چنین ایرادی را بر این افراد بگیرد.
ب: شیخ صدوق (ت381) در کتاب اعتقادات چنین می‌گوید: (إن الله تعالی مُحدثه و مُنزله ور به حافظه و المتکلم به) (اعتقادات صدوق/93.)
[خداوند پدید آورنده قرآن و فرستنده و صاحب و نگاهبان و گوینده آن است.]
آیة الله جعفر سبحانی،سیمای فرزانگان ج 2 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8409/400002)





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین