شیعة امامیه معتقد است که قرآن کریم از هر نوع تحریف (کم و زیاد ) مصون است و پیامبر گرامی (ص) 114 سوره را، به نحوی که در مصاحف موجود است، در میان ما گذارد و به ملکوت اعلی پیوست و مسلمانان با عنایت خارق العادهای در حفظ آن کوشیدهاند و نگذاشتند حتی کلمهای از آن حذف یا دگرگون شود. شگفتی اینجا است که شیعه معتقد است بزرگان اهل سنت نیز بر این عقیدهاند و آنها را از هر نوع اعتقاد به تحریف منزه میشمارد و ورود اخبار تحریف در کتابهای آنان را دلیل بر عقیدة آنان نمیگیرد، همچنان که ورود برخی از روایات تحریف شده در کتاب های ما، دلیل بر عقیدة ما نیست. شما میتوانید عقیدة شیعه را از قدیمیترین آثار آنان به دست آورید، مانند: الف: فضل بن شاذان( ت 260) در کتاب( الایضاح)؛ (ایضاح/217-219.) وی در این کتاب بر افرادی مانند بخاری (ت 256) و احمد بن حنبل (ت 241) و غیر اینها خرده میگیرد که آنها آیة رجم را در کتابهای خود آوردهاند و اگر خود او قائل به تحریف بود؛ نمیتوانست چنین ایرادی را بر این افراد بگیرد. ب: شیخ صدوق (ت381) در کتاب اعتقادات چنین میگوید: (إن الله تعالی مُحدثه و مُنزله ور به حافظه و المتکلم به) (اعتقادات صدوق/93.) [خداوند پدید آورنده قرآن و فرستنده و صاحب و نگاهبان و گوینده آن است.] آیة الله جعفر سبحانی،سیمای فرزانگان ج 2 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8409/400002)
شیعة امامیه معتقد است که قرآن کریم از هر نوع تحریف (کم و زیاد ) مصون است و پیامبر گرامی (ص) 114 سوره را، به نحوی که در مصاحف موجود است، در میان ما گذارد و به ملکوت اعلی پیوست و مسلمانان با عنایت خارق العادهای در حفظ آن کوشیدهاند و نگذاشتند حتی کلمهای از آن حذف یا دگرگون شود.
شگفتی اینجا است که شیعه معتقد است بزرگان اهل سنت نیز بر این عقیدهاند و آنها را از هر نوع اعتقاد به تحریف منزه میشمارد و ورود اخبار تحریف در کتابهای آنان را دلیل بر عقیدة آنان نمیگیرد، همچنان که ورود برخی از روایات تحریف شده در کتاب های ما، دلیل بر عقیدة ما نیست. شما میتوانید عقیدة شیعه را از قدیمیترین آثار آنان به دست آورید، مانند:
الف: فضل بن شاذان( ت 260) در کتاب( الایضاح)؛ (ایضاح/217-219.)
وی در این کتاب بر افرادی مانند بخاری (ت 256) و احمد بن حنبل (ت 241) و غیر اینها خرده میگیرد که آنها آیة رجم را در کتابهای خود آوردهاند و اگر خود او قائل به تحریف بود؛ نمیتوانست چنین ایرادی را بر این افراد بگیرد.
ب: شیخ صدوق (ت381) در کتاب اعتقادات چنین میگوید: (إن الله تعالی مُحدثه و مُنزله ور به حافظه و المتکلم به) (اعتقادات صدوق/93.)
[خداوند پدید آورنده قرآن و فرستنده و صاحب و نگاهبان و گوینده آن است.]
آیة الله جعفر سبحانی،سیمای فرزانگان ج 2 (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 8409/400002)
- [سایر] دیدگاه شیعه پیرامون تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] نظر شیعه درباره تحریف قرآن چیست؟
- [سایر] منظور از تحریف چیست؟ شیعه و اهل سنت در مورد تحریف قرآن چه عقیده ای دارند؟
- [سایر] آیا علمای شیعه بر تحریف قرآن تصریح دارند؟
- [سایر] آیا شیعه معتقد به تحریف شده بودن قرآن است؟
- [سایر] روایات تحریف قرآن را علمای شیعه متواتر میدانند یا مستفیضه؟
- [سایر] دیدگاه شیعه دربارهی قرآن چیست؟
- [سایر] بعضی از بزرگان شیعه مانند محدث نوری قائل به تحریف قرآن هستند.
- [سایر] وهابیت در مورد تحریف قرآن و شیعه چه عقیده ای دارند؟
- [سایر] آیا قرآن دچار تحریف شده است؟ نظر شیعه در مورد عصمت پیامبر و ائمه ع چیست؟
- [امام خمینی] مستحب است انسان برای نماز میت و زیارت اهل قبور و رفتن به مسجد و حرم امامان علیهمالسلام وضو بگیرد، و همچنین برای همراه داشتن قرآن و خواندن و نوشتن آن و نیز برای مس حاشی? قرآن و برای خوابیدن، وضو گرفتن مستحب است، و نیز مستحب است کسی که وضو دارد دوباره وضو بگیرد، و اگر برای یکی از این کارها وضو بگیرد هر کاری را که باید با وضو انجام داد، میتواند به جا آورد مثلاً میتواند با آن وضو نماز بخواند.
- [آیت الله مظاهری] مرد شیعه میتواند با زن سنّی ازدواج کند و همچنین زن شیعه میتواند به عقد سنّی درآید ولی سزاوار نیست که این کار عملی شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر شخصی از عامه بمیرد و از او یک دختر عامی مذهب بماند و برادری داشته باشد اگر برادر شیعه باشد و یا پس از مرگ برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام برادر شیعه می تواند انچه از ترکه میت زیاد می اید از باب تعصیب بگیرد هر چند تعصیب در مذهب شیعه باطل است و همچنین اگر شخصی از عامه یک خواهر عامی مذهب وارث داشته باشد و عموی ابوینی داشته باشد چنانچه عموی او شیعه باشد و یا بعد از مرگ پسر برادرش شیعه شود بنا به قاعده الزام می تواند انچه از باب تعصیب به او می رسد بگیرد و همچنین است حکم در سایر موارد تعصیب
- [آیت الله بروجردی] کسی که زکات میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکات بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکات بدهد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر بر بدن کسی که جنب است آیه قرآن یا اسم خداوند متعال نوشته شده باشد، حرام است دست به آن نوشته بگذارد و اگر بخواهد غسل کند، باید آب را به گونهای به بدن برساند که دست او به نوشته نرسد و اسامی مبارک پیامبران و امامان و حضرت زهرا علیهمالسلام به احتیاط واجب حکم اسم خدا را دارند.
- [آیت الله بهجت] مسلمانی که مستبصر (شیعه) شد عباداتی که موافق مذهب خودش انجام داده اعاده ندارد، مگر زکات که باید آن را به فقیر شیعه بدهد، ولی اگر از اول آن را به فقیر شیعه و با قصد قربت داده باشد، اعاده ندارد.
- [آیت الله سبحانی] کسی که زکات می گیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر با حجت شرعی، شیعه بودن کسی ثابت و به او زکات بدهد، و زکات تلف شود بعد معلوم شود شیعه نبوده لازم نیست دوباره زکات بدهد. و در عین حال در صورتی که مصلحت شرعی ایجاب کند می توان از سهم (سبیل الله) به غیر شیعه امامی زکات داد.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
- [آیت الله علوی گرگانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شده، فطره بر او واجب نیست ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه شیعه شود، باید زکاْ فطره را بدهد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کافری که بعد از غروب شب عید فطر مسلمان شود، فطره بر او واجب نیست، ولی مسلمانی که شیعه نبوده، اگر بعد از دیدن ماه، شیعه شود، باید زکات فطره را بدهد.