الف: هدایت از طریق برهان و استدلال، مانند استدلال ابراهیم علیه السلام بانمرود. ب: هدایت از طریق ارائه و نشان دادن مظاهر دنیایی و اخروی، مانند داستان مذکور در آیه 258 بقره. در این آیه داستان کسی نقل شده است که از قریه ای گذرکرد و دید که آن قریه ویران شده است و با خود گفت چگونه ممکن است این ویرانهادوباره ساخته شوند و این انسان های مرده دوباره زنده شوند. خداوند او را به مدت یک صد سال از دنیا برد و سپس او را زنده کرد. ج: هدایت از طریق ارائه و نشان دادن خود حقیقت و علتی که پدیده را ایجادمی کند. به عبارت دیگر نشان دادن سبب و مسبب را با هم. و این نوع هدایت برترین و بهترین انواع هدایت است. مانند داستان زنده کردن پرندگان توسط حضرت ابراهیم (علیه السلام). منبع:تفسیر المیزان ج 2 ص 359، علامه سید محمد حسین طباطبائی(رحمت الله علیه)
الف: هدایت از طریق برهان و استدلال، مانند استدلال ابراهیم علیه السلام بانمرود.
ب: هدایت از طریق ارائه و نشان دادن مظاهر دنیایی و اخروی، مانند داستان مذکور در آیه 258 بقره. در این آیه داستان کسی نقل شده است که از قریه ای گذرکرد و دید که آن قریه ویران شده است و با خود گفت چگونه ممکن است این ویرانهادوباره ساخته شوند و این انسان های مرده دوباره زنده شوند. خداوند او را به مدت یک صد سال از دنیا برد و سپس او را زنده کرد. ج: هدایت از طریق ارائه و نشان دادن خود حقیقت و علتی که پدیده را ایجادمی کند. به عبارت دیگر نشان دادن سبب و مسبب را با هم. و این نوع هدایت برترین و بهترین انواع هدایت است. مانند داستان زنده کردن پرندگان توسط حضرت ابراهیم (علیه السلام).
منبع:تفسیر المیزان ج 2 ص 359، علامه سید محمد حسین طباطبائی(رحمت الله علیه)
- [سایر] رسالت و هدف اصلی قرآن چیست؟ اگر هدایت است، قلمرو این هدایت تا کجاست؟ آموزش شیوه حکومت، فنون تعلیم و تربیت و...؟
- [سایر] آیا اهل بیت علیهم السلام در تفسیر قرآن از شیوه تفسیر قرآن به قرآن بهره میگرفتند؟
- [سایر] تفسیر هدایت و ضلالت الهی چیست؟
- [سایر] چرا فروش قرآن که کتاب هدایت است، به غیر مسلمانان ممنوع است، آیا این عمل جلوگیری از هدایت آنان نیست؟
- [سایر] آیا هدف قرآن فقط هدایت انسان است؟ چرا؟
- [سایر] شیوه برخورد با اشخاص جاهل را در قرآن بیان کنید؟
- [سایر] شیوه صحیح تربیت فرزندان از دیدگاه قرآن کریم چگونه است؟
- [سایر] آیا شیوه نماز خواندن ما در قرآن وجود دارد؟
- [سایر] از نظر قرآن کریم راه تحصیل هدایت چیست؟
- [سایر] آیا قرآن به تنهایی می تواند هدایت کننده باشد؟
- [آیت الله اردبیلی] دادن قرآن به دست کفار و اهل کتاب به امید هدایت آنان و به منظور مطالعه و بررسی و درک آیات آن، در صورتی که در معرض نجس شدن و هتک و اهانت نباشد و واقعا بخواهند از آن استفاده کنند، مانعی ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .خرید و فروش میوهه ایی که چند بار از بوته ها چیده میشوند , مانند خیار، بادمجان، گوجه، نیز سبزی های گوناگون , در صورتی که نمایان شده باشند و نوبتهای بهرهبرداری از آنها تعیین شوند, صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] وقت نافله شب از نیمه شب(1) تا اذان صبح است و بهتر است نزدیک اذان صبح خوانده شود. =============================================================================== 1 شیوه محاسبه نیمه شب در مساله 767 گذشت.
- [آیت الله سبحانی] کسی که مالی را پیدا کرده، اگر عمداً به شیوه ای که گفته شد اعلان نکند، گذشته از اینکه معصیت کرده، باز هم واجب است اعلان کند.
- [آیت الله سبحانی] اگر حیوان حلال گوشت را به شیوه ای که بعداً گفته می شود سر ببرند: چه وحشی باشد و چه اهلی، بعد از جان دادن، گوشت آن حلال و بدن آن پاک است، ولی چهارپائی که انسان با آن نزدیکی کرده و حیوانی که نجاستخوار شده، و گوسفندی که شیر خوک خورده اگر به شیوه ای که شرع معین نموده است آن را استبراء نکرده باشند; بعد از سر بریدن گوشت آن حلال نیست.
- [آیت الله اردبیلی] صدقه دادن که یک اقدام خالصانه و صادقانه میباشد، مورد سفارش قرآن کریم و احادیث فراوان قرار گرفته و موجب خیر و برکت در زندگی، دفع بلا و مرگهای ناگهانی و شفای بیماران میشود و همان طور که پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرموده: (کلّ معروف صدقه)(1) یعنی هر کار خیر و پسندیدهای، صدقه محسوب میشود و اقداماتی که موجب هدایت گمراهان، حمایت نیازمندان و عمران و آبادانی مادی و معنوی جامعه گردد، ماندگارتر و مفیدتر میباشد.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر حیوان یا وسیله نقلیّهای را جهت حمل بار شکستنی یا فاسدشدنی اجاره کند, در صورتی که حیوان یا آن وسیله نقلیّه بدون هیچگونه کوتاهی در هدایت آن بلغزد و بار آن بشکند یا فاسد شود, صاحب حیوان یا وسیله نقلیّه, ضامن نیست; ولی اگر بر اثر کوتاهی در هدایت آن یا زدن حیوان بیش از مقدار معمول شکستن یا فاسد شدن پدید آید, ضامن است.
- [آیت الله سبحانی] روزه داری که محتلم شده، می تواند بول کند و به شیوه ای که قبلاً گفته شد، استبراء نماید، اگر چه بداند به واسطه بول یا استبراء کردن باقی مانده منی از مجرا بیرون می آید.
- [آیت الله اردبیلی] اگر چیزی را برای استفاده خاصّی عاریه نماید، استفاده نمودن از آن به نحو دیگر، هرچند متعارف باشد، جایز نیست و اگر تخلّف کند و عین تلف شود ضامن است، بلکه عوض استفادهها را نیز باید بدهد و اگر چیزی موارد استفاده گوناگون داشته باشد، باید هنگام عاریه نوع استفاده از آن معیّن شود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] آنچه از منافع کسب در بین سال به مصرف خورد و خوراک و پوشاک و اثاثیّه و خرید منزل و عروسی اولاد و مانند اینها میرساند خمس ندارد، ولی اگر بیش از مقداری باشد که برای امثال او متعارف است، مقدار زیادی خمس دارد، البتّه لازم نیست به حدّاقل متعارف اکتفا شود، بلکه تمام مقدارهای گوناگون مخارج که متعارف است خمس ندارد.