قرآن چه اهمیتی برای کتاب و کتابت قائل است؟
در قرآن به آیات فراوانی در این باره برخورد می‌کنیم 1 (ن و القلم و ما یسطرون ن، سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند).(1). 2 (اقرء و ربُّک الاکرم الّذی علَّم بالقلم علَّم الانسان مالم یعلم بخوان که پروردگارت (از همه) بزرگوارتر است همان کسی که به وسیلة قلم تعلیم نمود به انسان آنچه را نمی‌دانست یاد داد).(2). 3 (ولیکتب بینکم کاتب بالعدل و لا یاب کاتب ان یکتب کما علَّمه الله فلیکتب و باید نویسنده‌ای از روی عدالت (سند را) میان شما بنویسد، و کسی که قدرت بر نویسندگی دارد نباید از نوشتن همان طوری که خدا به او تعلیم داده خودداری کند پس باید بنویسد(3). 4 (و لا یضارَّ کاتب و لا شهید و نباید به نویسنده و شاهد (و به خاطر حقگویی) زیانی برسد(4). 5 (و ما آتیناهم من کتبٍ یدرسونها ما (قبلًا) چیزی از کتابهای آسمانی را به آنان نداده‌ایم که آن را بخوانند. (و به اتکای آن سخنان تو را تکذیب کنند))(5). 6 (ائتونی بکتابٍ من قبل هذا اؤ اثارةٍ من علمٍ ان کنتم صادقین کتابی آسمانی، پیش از این یا اثر علمی از گذشتگان برای من بیاورید (که دلیل صدق گفتار شما باشد) اگر راست می‌گویید)(6). 7 (رسول من الله یتلوا صحفاً مطهرةً فیها کتب قیِّمة پیامبری از سوی خدا (بیاید) که صحیفه‌های پاکی را (بر آنها) بخواند و در آن نوشته‌های صحیح و پر ارزش باشد)(7). پی‌نوشت‌ (1) سورة قلم/ 1 (2) علق/ 3 تا 5 (3) بقره/ 282 (4) بقره/ 282 (5) سبأ/ 24 (6) احقاف/ 4 (7) بینه/ 2 و 3 پیام قرآن ج 10، حضرت آیت الله‌العظمی مکارم شیرازی و سایر همکاران
عنوان سوال:

قرآن چه اهمیتی برای کتاب و کتابت قائل است؟


پاسخ:

در قرآن به آیات فراوانی در این باره برخورد می‌کنیم
1 (ن و القلم و ما یسطرون ن، سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند).(1).
2 (اقرء و ربُّک الاکرم الّذی علَّم بالقلم علَّم الانسان مالم یعلم بخوان که پروردگارت (از همه) بزرگوارتر است همان کسی که به وسیلة قلم تعلیم نمود به انسان آنچه را نمی‌دانست یاد داد).(2).
3 (ولیکتب بینکم کاتب بالعدل و لا یاب کاتب ان یکتب کما علَّمه الله فلیکتب و باید نویسنده‌ای از روی عدالت (سند را) میان شما بنویسد، و کسی که قدرت بر نویسندگی دارد نباید از نوشتن همان طوری که خدا به او تعلیم داده خودداری کند پس باید بنویسد(3).
4 (و لا یضارَّ کاتب و لا شهید و نباید به نویسنده و شاهد (و به خاطر حقگویی) زیانی برسد(4).
5 (و ما آتیناهم من کتبٍ یدرسونها ما (قبلًا) چیزی از کتابهای آسمانی را به آنان نداده‌ایم که آن را بخوانند. (و به اتکای آن سخنان تو را تکذیب کنند))(5).
6 (ائتونی بکتابٍ من قبل هذا اؤ اثارةٍ من علمٍ ان کنتم صادقین کتابی آسمانی، پیش از این یا اثر علمی از گذشتگان برای من بیاورید (که دلیل صدق گفتار شما باشد) اگر راست می‌گویید)(6).
7 (رسول من الله یتلوا صحفاً مطهرةً فیها کتب قیِّمة پیامبری از سوی خدا (بیاید) که صحیفه‌های پاکی را (بر آنها) بخواند و در آن نوشته‌های صحیح و پر ارزش باشد)(7).
پی‌نوشت‌
(1) سورة قلم/ 1
(2) علق/ 3 تا 5
(3) بقره/ 282
(4) بقره/ 282
(5) سبأ/ 24
(6) احقاف/ 4
(7) بینه/ 2 و 3
پیام قرآن ج 10، حضرت آیت الله‌العظمی مکارم شیرازی و سایر همکاران





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین