در قرآن به آیات فراوانی در این باره برخورد می‌کنیم 1 (ن و القلم و ما یسطرون ن، سوگند به قلم و آنچه می‌نویسند).(1). 2 (اقرء و ربُّک الاکرم الّذی علَّم بالقلم علَّم الانسان مالم یعلم بخوان که پروردگارت (از همه) بزرگوارتر است همان کسی که به وسیلة قلم تعلیم نمود به انسان آنچه را نمی‌دانست یاد داد).(2). 3 (ولیکتب بینکم کاتب بالعدل و لا یاب کاتب ان یکتب کما علَّمه الله فلیکتب و باید نویسنده‌ای از روی عدالت (سند را) میان شما بنویسد، و کسی که قدرت بر نویسندگی دارد نباید از نوشتن همان طوری که خدا به او تعلیم داده خودداری کند پس باید بنویسد(3). 4 (و لا یضارَّ کاتب و لا شهید و نباید به نویسنده و شاهد (و به خاطر حقگویی) زیانی برسد(4). 5 (و ما آتیناهم من کتبٍ یدرسونها ما (قبلًا) چیزی از کتابهای آسمانی را به آنان نداده‌ایم که آن را بخوانند. (و به اتکای آن سخنان تو را تکذیب کنند))(5). 6 (ائتونی بکتابٍ من قبل هذا اؤ اثارةٍ من علمٍ ان کنتم صادقین کتابی آسمانی، پیش از این یا اثر علمی از گذشتگان برای من بیاورید (که دلیل صدق گفتار شما باشد) اگر راست می‌گویید)(6). 7 (رسول من الله یتلوا صحفاً مطهرةً فیها کتب قیِّمة پیامبری از سوی خدا (بیاید) که صحیفه‌های پاکی را (بر آنها) بخواند و در آن نوشته‌های صحیح و پر ارزش باشد)(7). پی‌نوشت‌ (1) سورة قلم/ 1 (2) علق/ 3 تا 5 (3) بقره/ 282 (4) بقره/ 282 (5) سبأ/ 24 (6) احقاف/ 4 (7) بینه/ 2 و 3 پیام قرآن ج 10، حضرت آیت الله‌العظمی مکارم شیرازی و سایر همکاران
در قرآن به آیات فراوانی در این باره برخورد میکنیم
1 (ن و القلم و ما یسطرون ن، سوگند به قلم و آنچه مینویسند).(1).
2 (اقرء و ربُّک الاکرم الّذی علَّم بالقلم علَّم الانسان مالم یعلم بخوان که پروردگارت (از همه) بزرگوارتر است همان کسی که به وسیلة قلم تعلیم نمود به انسان آنچه را نمیدانست یاد داد).(2).
3 (ولیکتب بینکم کاتب بالعدل و لا یاب کاتب ان یکتب کما علَّمه الله فلیکتب و باید نویسندهای از روی عدالت (سند را) میان شما بنویسد، و کسی که قدرت بر نویسندگی دارد نباید از نوشتن همان طوری که خدا به او تعلیم داده خودداری کند پس باید بنویسد(3).
4 (و لا یضارَّ کاتب و لا شهید و نباید به نویسنده و شاهد (و به خاطر حقگویی) زیانی برسد(4).
5 (و ما آتیناهم من کتبٍ یدرسونها ما (قبلًا) چیزی از کتابهای آسمانی را به آنان ندادهایم که آن را بخوانند. (و به اتکای آن سخنان تو را تکذیب کنند))(5).
6 (ائتونی بکتابٍ من قبل هذا اؤ اثارةٍ من علمٍ ان کنتم صادقین کتابی آسمانی، پیش از این یا اثر علمی از گذشتگان برای من بیاورید (که دلیل صدق گفتار شما باشد) اگر راست میگویید)(6).
7 (رسول من الله یتلوا صحفاً مطهرةً فیها کتب قیِّمة پیامبری از سوی خدا (بیاید) که صحیفههای پاکی را (بر آنها) بخواند و در آن نوشتههای صحیح و پر ارزش باشد)(7).
پینوشت
(1) سورة قلم/ 1
(2) علق/ 3 تا 5
(3) بقره/ 282
(4) بقره/ 282
(5) سبأ/ 24
(6) احقاف/ 4
(7) بینه/ 2 و 3
پیام قرآن ج 10، حضرت آیت اللهالعظمی مکارم شیرازی و سایر همکاران
- [سایر] روایات اسلامی چه اهمیتی برای کتاب و کتابت قائل است؟
- [سایر] آیا امام خمینی (ره) در کتاب "کشف الاسرار" قائل به تحریف قرآن است؟
- [سایر] آیا امام خمینی (ره) در کتاب "کشف الاسرار" قائل به تحریف قرآن است؟ قریب به این مضمون که اسامی ائمه از قرآن حذف شده است؟
- [سایر] ما قائل به این هستیم که قرآن کتاب راهنما و برنامه زندگی است. هر مسلمانی که قرآن را می خواند تا چه حد او را هدایت می کند؟
- [سایر] تاریخچه کتابت و تدوین قرآن را بیان کنید؟
- [سایر] نماز در قرآن از چه اهمیتی برخوردار است؟
- [سایر] همسرم به اقوام و خویشان خود بسیار احترام می گذارد ولی برای بستگان من اهمیتی قائل نیست. چگونه این رفتار را باید اصلاح کرد؟
- [سایر] نماز در قرآن از چه اهمیتی برخوردار است؟
- [سایر] معنی اهانت به قرآن چیست و آیا قائل شدن به تحریف قرآن، اهانت است؟ چرا بعضی از علمای شیعه قائل به تحریفند؟
- [سایر] تدبّر در قرآن چه اهمیتی دارد؟ و به واسطه تدبر، قرآن به چه زبانی با مردم سخن میگوید؟
- [آیت الله سیستانی] انسان نمیتواند از سهم سبیل اللّه قرآن یا کتاب دینی ، یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید ، مگر آنکه مصلحت عامه اقتضای این کار را داشته و از حاکم شرع بنابر احتیاط لازم اجازه بگیرد .
- [آیت الله علوی گرگانی] انسان میتواند از زکاْ از سهم سبیل ا&، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد ووقف نماید، اگرچه بر اولاد خود وبر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است، و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] انسان می تواند از زکات، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله سبحانی] انسان می تواند از سهم (سبیل الله)، به اندازه نیاز مسلمانان قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] جمعی از فقهاء اعلی الله مقامهم فرموده اند انسان می تواند از زکات زمینی را وقف کند یا قران یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید و می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد ولی ولایت مالک بر وقف و تعیین متولی بدون مراجعه به حاکم شرع محل اشکال است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] انسان می تواند از زکاه؛ قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید؛ اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله اردبیلی] انسان میتواند از مال زکات، قرآن، کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است، مشروط بر آن که مصلحت دینی برای عموم مردم داشته باشد و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . انسان می تواند از زکات، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله بروجردی] انسان میتواند از زکات، قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.
- [آیت الله خوئی] انسان میتواند از زکات قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف نماید، اگرچه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است. و نیز میتواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد.