قرآن می فرماید: بالاترین هدف‌ها، رستگاری است. توضیح آنکه، هستی برای بشر آفریده شده: (خلق لکم ما فی الارض جمیعاً)(بقره، 29) و بشر برای عبادت: (و ما خَلَقتُ الجِنَّ و الانس الاّ لِیَعبدون)(ذاریات، 56) و عبادت برای رسیدن به تقواست: (و اعبدوا ربّکم... لعلّکم تَتّقون)(بقره، 21) و تقوا برای رسیدن به رستگاری. (فاتّقوا اللّه... لعلّکم تفلحون)(مائده، 100) با این مقدّمات، معلوم می شود که قلّه‌ ی کمالات، فلاح و رستگاری است. اکنون ببینیم چگونه باید به این قلّه برسیم: قرآن می فرماید: راه رسیدن به رستگاری، تزکیه و خودسازی است: (قد أفلح مَن زکّاها)(شمس، 9.)و در آغاز سوره‌ ی مؤمنون، رستگاری را از آنِ مؤمنان دانسته و می فرماید: (قد أفلح المؤمنون) و همین که قرآن در یک جا فلاح را در تزکیه و در جای دیگر رستگاری را در ایمان بیان می کند، معلوم می شود که راه تزکیه، ایمان است، نه گوشه‌ گیری، چلّه نشینی، انزوای نابجا، ورد و ذکرهای مخصوص و طاقت‌فرسا و داشتن زندگی غیر متعارف و رفتارهای استثنایی؛ زیرا در ادامه‌ ی آیات سوره‌ ی مؤمنون، رستگاری را در سایه‌ ی نماز خاشعانه، دوری از لهو و لعب، پرداخت زکات و کمک به نیازمندان، عفّت در شهوت، امانتداری، وفای به عهد و تعهدات و مواظبت بر نماز میداند.البته دعوت به رستگاری باید بسیار شفّاف و علنی باشد و جا دارد بر بالای بامها و با صدای بلند همه‌ ی مردم را به آن دعوت کنند. (حیّ علی الفلاح) و پیوسته باید این دعوت را تکرار کنیم.در آیات اولیه‌ ی سوره‌ ی مؤمنون، دو بار کلمه‌ ی حفاظت بکار رفته است؛ یکبار حفظ شهوت. (لفروجهم حافظون) یک بار حفظ نماز. (علی صلاتهم یحافظون) آری، این دو حفاظت باید دائمی باشد؛ زیرا کلمه‌ ی (حافظ) در قالب اسم فاعل و (یحافظون) در قالب فعل مضارع، برای استمرار است. منبع:سایت انوار طاها
قرآن می فرماید: بالاترین هدفها، رستگاری است.
توضیح آنکه، هستی برای بشر آفریده شده: (خلق لکم ما فی الارض جمیعاً)(بقره، 29)
و بشر برای عبادت: (و ما خَلَقتُ الجِنَّ و الانس الاّ لِیَعبدون)(ذاریات، 56)
و عبادت برای رسیدن به تقواست: (و اعبدوا ربّکم... لعلّکم تَتّقون)(بقره، 21)
و تقوا برای رسیدن به رستگاری. (فاتّقوا اللّه... لعلّکم تفلحون)(مائده، 100)
با این مقدّمات، معلوم می شود که قلّه ی کمالات، فلاح و رستگاری است. اکنون ببینیم چگونه باید به این قلّه برسیم:
قرآن می فرماید: راه رسیدن به رستگاری، تزکیه و خودسازی است: (قد أفلح مَن زکّاها)(شمس، 9.)و در آغاز سوره ی مؤمنون، رستگاری را از آنِ مؤمنان دانسته و می فرماید: (قد أفلح المؤمنون)
و همین که قرآن در یک جا فلاح را در تزکیه و در جای دیگر رستگاری را در ایمان بیان می کند، معلوم می شود که راه تزکیه، ایمان است، نه گوشه گیری، چلّه نشینی، انزوای نابجا، ورد و ذکرهای مخصوص و طاقتفرسا و داشتن زندگی غیر متعارف و رفتارهای استثنایی؛ زیرا در ادامه ی آیات سوره ی مؤمنون، رستگاری را در سایه ی نماز خاشعانه، دوری از لهو و لعب، پرداخت زکات و کمک به نیازمندان، عفّت در شهوت، امانتداری، وفای به عهد و تعهدات و مواظبت بر نماز میداند.البته دعوت به رستگاری باید بسیار شفّاف و علنی باشد و جا دارد بر بالای بامها و با صدای بلند همه ی مردم را به آن دعوت کنند. (حیّ علی الفلاح) و پیوسته باید این دعوت را تکرار کنیم.در آیات اولیه ی سوره ی مؤمنون، دو بار کلمه ی حفاظت بکار رفته است؛ یکبار حفظ شهوت. (لفروجهم حافظون) یک بار حفظ نماز. (علی صلاتهم یحافظون) آری، این دو حفاظت باید دائمی باشد؛ زیرا کلمه ی (حافظ) در قالب اسم فاعل و (یحافظون) در قالب فعل مضارع، برای استمرار است.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] اگر هدف از خلقت انسان رسیدن به کمال نهایی است، چرا خداوند همه کمالات را یک جا و بدون دردسر به او نداد؟
- [سایر] هدف خلقت انسان چیست؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان چیست؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان در قران چیست؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان در دنیا چیست ؟
- [سایر] اگر هدف خلقت انسان تکامل است هدف تکامل چیست و چه فایده ای دارد؟
- [سایر] اگر هدف خلقت انسان تکامل است هدف تکامل چیست و چه فایده ای دارد؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان و جهان چه بوده است؟
- [سایر] هدف از خلقت انسان چیست؟ آیا فقط عبادت خداوند است؟
- [سایر] راز خلقت و هدف از آفرینش انسان چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد ، بلکه اگر خون بسته ای هم از رحم زن خارج شود و خود زن بداند ، یا چهار نفر قابله بگویند که اگر در رحم می ماند انسان می شد ، خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر خون بسته ای هم از رحم خارج شود و خود زن بداند، یا چهار نفر قابله بگویند، که اگر در رحم می ماند انسان می شد، خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر خون بسته ای هم از رحم زن خارج شود و خود زن بداند، یا چهار نفر قابله بگویند که اگر در رحم می ماند انسان می شد، خونی که تا ده روز همراه آن می بیند خون نفاس است.
- [آیت الله بروجردی] لازم نیست که خلقت بچّه تمام باشد، بلکه اگر خون بستهای هم از رحمِ زن خارج شود و خودِ زن بداند، یا چهار نفر قابله بگویند که اگر در رحم میماند انسان میشد، خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است.
- [آیت الله بهجت] اگر در صفهای جماعت جا باشد، مکروه است انسان تنها بایستد. راه دادن افرادی که از کمال عقل برخوردار نیستند، مثل طفل، دیوانه و ابله در صف اول و بهخصوص نزدیک امام و یا در جایی که گمان میرود موجب فساد نماز دیگران شود، مکروه است.
- [آیت الله علوی گرگانی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر خون بستهای هم از رحم زن خارج شود وخود زن بداند، یا چهار نفر قابله بگویند، که اگر در رحم میماند انسان میشد، خونی که تا ده روز میبیند خون نفاس است.
- [آیت الله سبحانی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر خون بسته ای هم از رحم زن خارج شود و خود زن بداند، یا دو نفر قابله بگویند که اگر در رحم می ماند انسان می شد، خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] در خون نفاس احتیاط واجب این است که خلقت بچه تمام باشد، بنابر این اگر خون بسته ای از رحم خارج شود و بداند که اگر در رحم می ماند انسان می شد باید میان اعمال زنی که از خون پاک است و کارهایی را که حائض ترک می کند جمع نماید.
- [امام خمینی] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر خون بسته ای هم از رحم زن خارج شود و خود زن بداند، یا چهار نفر قابله بگویند که اگر در رحم می ماند انسان می شد، خونی که تا ده روز ببیند، خون نفاس است.
- [آیت الله بهجت] لازم نیست که خلقت بچه تمام باشد، بلکه اگر خون بستهای هم از رحم زن خارج شود، و خود زن بداند یا چهار نفر قابله بگویند که اگر در رحم میماند انسان میشد، خونی که تا ده روز ببیند خون نفاس است، بنابر احوط.