چرا مردم زمان ما محروم از اعزام پیامبران الهی می باشند؟
بعضی می گویند اگر فرستادن پیامبران یک فیض بزرگ الهی است چرا مردم زمان ما از این فیض بزرگ محروم باشند؟ چرا راهنمای جدیدی برای هدایت و رهبری مردم این عصر نیاید؟! امّا آنها که چنین می گویند در حقیقت از یک نکته غافلند و آن این که محرومیّت عصر ما نه به خاطر عدم لیاقت آنهاست; بلکه به خاطر آن است که قافله بشریّت در مسیر فکری و آگاهی به پایه ای رسیده است که می تواند با در دست داشتن تعلیمات پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) به راه خود ادامه دهد.بد نیست در این جا مثالی بزنیم:پیامبر اولوالعزم یعنی آنها که دارای دین و آیین جدید و کتاب آسمانی بودند. 5 نفر بودند (نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله)) اینها هر کدام در یک مقطع خاصّ تاریخی برای هدایت و تکامل بشر تلاش کردند، و این قافله را از یک مرحله گذرانده در مرحله دوم به پیامبر الوالعزم دیگری تحویل دادند، تا به مرحله ای رسید که این قافله راه نهایی را یافت و همچنین توانایی بر ادامه راه را، درست همانند یک محصل که پنج مرحله تحصیلی را طی می کند تا دوران فراغت از تحصیل برسد. (البته فراغت از تحصیل معنی ندارد و منظور ادامه راه با پای خویش است): دوره دبستان، دوره راهنمایی، دوره دبیرستان، دوره لیسانس، دوره دکترا.اگر یک دکتر به مدرسه و دانشگاه نمی رود مفهومش این نیست که لیاقت ندارد; بلکه به خاطر این است که این مقدار معلومات در اختیار دارد که به کمک آن می تواند مشکلات علمی خود را به کمک آن حل کند و به مطالعاتش ادامه دهد و پیشرفت کند.(1) از طرف دیگر خداوند در قرآن می فرماید : الیوم أکملت لکم دینکم وأتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الإسلام (2) طبق این آیه خداوند دین اسلام را به عنوان دین کامل برای مردم قراداده است فلذا پس از ارسال دین کامل ، فرستادن پیامبری برای دین جدید ، معنا ندارد . گو اینکه پایان رسالت به معنا پایان وجود رهبر الهی نیست . پس از پیامبران ، امامان وجود دارند که تمام شوون پیامبر غیر از تلقی و ابلاغ وحی را دارند . به عبارت دیگر امامان به هدایت مردم و حل مشکلات آنها می پردازند و در این زمینه مانند پیامبر هستند . پی نوشتها: 1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان، مکارم شیرازی، ص54 2. سوره ماعده، آیه 3 منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

چرا مردم زمان ما محروم از اعزام پیامبران الهی می باشند؟


پاسخ:

بعضی می گویند اگر فرستادن پیامبران یک فیض بزرگ الهی است چرا مردم زمان ما از این فیض بزرگ محروم باشند؟ چرا راهنمای جدیدی برای هدایت و رهبری مردم این عصر نیاید؟!
امّا آنها که چنین می گویند در حقیقت از یک نکته غافلند و آن این که محرومیّت عصر ما نه به خاطر عدم لیاقت آنهاست; بلکه به خاطر آن است که قافله بشریّت در مسیر فکری و آگاهی به پایه ای رسیده است که می تواند با در دست داشتن تعلیمات پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله وسلم) به راه خود ادامه دهد.بد نیست در این جا مثالی بزنیم:پیامبر اولوالعزم یعنی آنها که دارای دین و آیین جدید و کتاب آسمانی بودند. 5 نفر بودند (نوح، ابراهیم، موسی، عیسی و پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله)) اینها هر کدام در یک مقطع خاصّ تاریخی برای هدایت و تکامل بشر تلاش کردند، و این قافله را از یک مرحله گذرانده در مرحله دوم به پیامبر الوالعزم دیگری تحویل دادند، تا به مرحله ای رسید که این قافله راه نهایی را یافت و همچنین توانایی بر ادامه راه را، درست همانند یک محصل که پنج مرحله تحصیلی را طی می کند تا دوران فراغت از تحصیل برسد. (البته فراغت از تحصیل معنی ندارد و منظور ادامه راه با پای خویش است):
دوره دبستان، دوره راهنمایی، دوره دبیرستان، دوره لیسانس، دوره دکترا.اگر یک دکتر به مدرسه و دانشگاه نمی رود مفهومش این نیست که لیاقت ندارد; بلکه به خاطر این است که این مقدار معلومات در اختیار دارد که به کمک آن می تواند مشکلات علمی خود را به کمک آن حل کند و به مطالعاتش ادامه دهد و پیشرفت کند.(1)
از طرف دیگر خداوند در قرآن می فرماید : الیوم أکملت لکم دینکم وأتممت علیکم نعمتی ورضیت لکم الإسلام (2) طبق این آیه خداوند دین اسلام را به عنوان دین کامل برای مردم قراداده است فلذا پس از ارسال دین کامل ، فرستادن پیامبری برای دین جدید ، معنا ندارد .
گو اینکه پایان رسالت به معنا پایان وجود رهبر الهی نیست . پس از پیامبران ، امامان وجود دارند که تمام شوون پیامبر غیر از تلقی و ابلاغ وحی را دارند . به عبارت دیگر امامان به هدایت مردم و حل مشکلات آنها می پردازند و در این زمینه مانند پیامبر هستند .

پی نوشتها:
1. 50 درس اصول عقائد برای جوانان، مکارم شیرازی، ص54
2. سوره ماعده، آیه 3
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین