فلسفه نبوت انبیاء چیست؟
امیرالمومنین علی علیه السلام در روایتی پیرامون فلسفه نبوت و رسالت انبیاء آنرا در دو مورد بیان می فرماید: 1 مسایل عقل نظری: یعنی انبیاء می بایست انسانها را در بخش‌های علمی و اعتقادی راهنمایی کنند: (فَبَعث فیهم رُسُله وواتر إِلیهم أَنبیائه لِیَستأْدوهم میثاق فِطرته و یُذکِّروهم مَنسیّ نِعمته و یَحتجّوا عَلیهم بالتَبلیغ و یُثیروا لَهم دَفائن العُقول) (1) [خدا انبیا و رسل خودش را پی در پی برانگیخت و به سوی بندگان خود فرستاد تا آن میثاق فطری را مطالبه کنند و نعمت های به فراموشی سپرده شده را به یادشان آورند و با رساندن دستورات و احکام و راهنمایی‌ های او، حجت را بر آنها تمام کنند و گنجینه ‌های ناپیدای عقل‌ ها را آشکار و نمایان سازند]. 2 مسایل عقل عملی: یعنی مأموریت انبیا می بایست مردم را از عبادت بتها و غیر آن برهانند و به عبادت خدا برسانند: (لِیُخرجِ عباده مِن عِبادة الأَوثان إِلی عبادته و من طاعة الشَیطان إِلی طاعته)؛(2) [خدا پیغمبر اکرم(ص) را برانگیخت ... تا بندگان او را از عبادت بتها برهاند و به عبادت خدا رهنمون گردد و از قید اطاعت شیطان بیرون آورده و به اطاعت خدا راهنمایی کند]. پی نوشتها: 1- نهج البلاغه، خطبه1، بند36 2- نهج البلاغه، خطبه147 منبع:سایت انوار طاها
عنوان سوال:

فلسفه نبوت انبیاء چیست؟


پاسخ:

امیرالمومنین علی علیه السلام در روایتی پیرامون فلسفه نبوت و رسالت انبیاء آنرا در دو مورد بیان می فرماید:
1 مسایل عقل نظری: یعنی انبیاء می بایست انسانها را در بخش‌های علمی و اعتقادی راهنمایی کنند: (فَبَعث فیهم رُسُله وواتر إِلیهم أَنبیائه لِیَستأْدوهم میثاق فِطرته و یُذکِّروهم مَنسیّ نِعمته و یَحتجّوا عَلیهم بالتَبلیغ و یُثیروا لَهم دَفائن العُقول) (1) [خدا انبیا و رسل خودش را پی در پی برانگیخت و به سوی بندگان خود فرستاد تا آن میثاق فطری را مطالبه کنند و نعمت های به فراموشی سپرده شده را به یادشان آورند و با رساندن دستورات و احکام و راهنمایی‌ های او، حجت را بر آنها تمام کنند و گنجینه ‌های ناپیدای عقل‌ ها را آشکار و نمایان سازند].
2 مسایل عقل عملی: یعنی مأموریت انبیا می بایست مردم را از عبادت بتها و غیر آن برهانند و به عبادت خدا برسانند: (لِیُخرجِ عباده مِن عِبادة الأَوثان إِلی عبادته و من طاعة الشَیطان إِلی طاعته)؛(2) [خدا پیغمبر اکرم(ص) را برانگیخت ... تا بندگان او را از عبادت بتها برهاند و به عبادت خدا رهنمون گردد و از قید اطاعت شیطان بیرون آورده و به اطاعت خدا راهنمایی کند].

پی نوشتها:
1- نهج البلاغه، خطبه1، بند36
2- نهج البلاغه، خطبه147
منبع:سایت انوار طاها





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین