پیری و فرسودگی از ویژگیهای موجودات مادی در شرایط عمومی دنیا است؛ زیرا عوامل طبیعی و فراز و نشیب زندگی، موجب فرسایش ماده می شود. اما در شرایط خاص حتی موجودات مادی نیز قابل دوام هستند، علاوه بر اینکه موجودات عقلی و برزخی، تحت تأثیر این گونه عوامل نیستند. به طور مثال 4=2×2 همیشه ثابت است و حالت خودش را حفظ میکند و یا صورت مثالی انسان ها در عالَم رؤیا و عالم برزخ، شکل خود را میتواند به طور ثابت نگه دارد. علاوه بر اینکه نظام حاکم بر قیامت، مانند نظام حاکم بر دنیا نیست تا مسئله فرسودگی، پیری و نو و کهنه شدن در آن مطرح باشد. در آنجا قوانین و سنن دیگری برقرار است؛ از این رو با توجّه به آن سنن، مسئله خلود و جاودانگی در تنعّم یا عذاب، هیچ مشکل عقلی ندارد؛ چنان که بسیاری از آیات قرآنی به آن اشاره دارد 1. پی نوشت: 1. نگا: بقره 2، آیه 82، آل عمران (3)، آیه 107، نساء (4)، آیه 122، مائده (5)، آیه 119، ابراهیم (14)، آیه 23. منبع: www.porseman.org
پیری و فرسودگی از ویژگیهای موجودات مادی در شرایط عمومی دنیا است؛ زیرا عوامل طبیعی و فراز و نشیب زندگی، موجب فرسایش ماده می شود. اما در شرایط خاص حتی موجودات مادی نیز قابل دوام هستند، علاوه بر اینکه موجودات عقلی و برزخی، تحت تأثیر این گونه عوامل نیستند. به طور مثال 4=2×2 همیشه ثابت است و حالت خودش را حفظ میکند و یا صورت مثالی انسان ها در عالَم رؤیا و عالم برزخ، شکل خود را میتواند به طور ثابت نگه دارد. علاوه بر اینکه نظام حاکم بر قیامت، مانند نظام حاکم بر دنیا نیست تا مسئله فرسودگی، پیری و نو و کهنه شدن در آن مطرح باشد. در آنجا قوانین و سنن دیگری برقرار است؛ از این رو با توجّه به آن سنن، مسئله خلود و جاودانگی در تنعّم یا عذاب، هیچ مشکل عقلی ندارد؛ چنان که بسیاری از آیات قرآنی به آن اشاره دارد 1.
پی نوشت:
1. نگا: بقره 2، آیه 82، آل عمران (3)، آیه 107، نساء (4)، آیه 122، مائده (5)، آیه 119، ابراهیم (14)، آیه 23.
منبع: www.porseman.org
- [سایر] اگر معاد جسمانی است با توجه به اینکه روح حقیقت وجودی انسان است چرا جسم انسان عذاب می شود؟
- [سایر] آیا زمین به اندازه جسم تمام آدمیان که در آن زیسته اند برای معاد جسمانی خاک دارد؟
- [سایر] چون اعتقاد به معاد جسمانی از اصول اعتقادات هست، آیا این جسم؛ جسم مثالی و برزخی است و یا همین جسم مادی؟ خواهشمند هستیم فی الجمله بفرمایید به کدام معتقد باشیم؟
- [سایر] معاد جسمانی چگونه ممکن است ؟
- [سایر] معاد جسمانی است یا روحانی؟
- [سایر] نظر مشروح قرآن درباره ی معاد جسمانی - روحانی چیست؟ آیا در قرآن برای معاد جسمانی - روحانی مصداق و نمونه ای ذکر شده است؟
- [سایر] آیا معاد جسمانی است یا روحانی؟
- [سایر] شواهد ودلایل عقلی معاد جسمانی چیست؟
- [سایر] به چه دلیل معاد، جسمانی - روحانی است؟
- [سایر] قرآن و معاد جسمانی و روحانی؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] هر گاه جسم نجسی مانند اجسام فلزی یا پلاستیکی را آب کنند همه جای آن نجس میشود و اگر پس از انجماد آن را آب بکشند ظاهرش پاک میشود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر چیزی مانند انگشتان دست، دندان مصنوعی، موادی که دندان را با آن پر میکنند، باقی مانده غذا و یا هر جسم خارجی دیگر، در باطن بدن (مانند داخل دهان یا بینی) با نجاست تماس پیدا کند، چنانچه برخورد با نجاست در قسمتهایی از باطن باشد که معمولاً دیده میشود، بنابر احتیاط واجب باید آن را آب کشید و چنانچه در قسمتهایی باشد که معمولاً دیده نمیشود مانند انتهای دهان در صورتی که عین نجاست در آن جسم خارجی نباشد، آب کشیدن آن لازم نیست.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی دختر نابالغی را برای خود عقد کند، پیش از آن که نه سال دختر تمام شود، نباید با او نزدیکی کند، و اگر نه سال او تمام شد و استعداد جسمانی برای نزدیکی نداشته باشد نباید با او نزدیکی نماید و اگر نزدیکی انجام داد و او را (افضا) نمود هیچ وقت نباید با او نزدیکی کند.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی دختر نابالغی را برای خود عقد کند، پیش از آن که نه سال دختر تمام شود، نباید با او نزدیکی کند، و اگر نه سال او تمام شد و استعداد جسمانی برای نزدیکی نداشته باشد نباید با او نزدیکی نماید و اگر نزدیکی انجام داد و او را (افضا) نمود هیچ وقت نباید با او نزدیکی کند. صفحه 453
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که عقیده به وحدت وجود دارند یعنی می گویند در عالم هستی یک وجود بیش نیست و آن خداست و همه موجودات عین خدا هستند و کسانی که معتقدند خدا در انسان، یا موجود دیگری حلول کرده و با آن یکی شده، یا خدا را جسم بدانند احتیاط واجب، اجتناب از آنهاست.
- [آیت الله سبحانی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر یا معاد شود، یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند، در صورتی که منکر شدن آن حکم; به انکار خدا یا پیغمبر برگردد، مرتد است.
- [آیت الله خوئی] مسلمانی که منکر خدا یا پیغمبر یا معاد یا از فرقههائی بوده باشد که در مسألة (2406) گفته شد و یا حکم ضروری دین یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام میدانند مثل واجب بودن نماز و روزه درصورتی که بداند آن حکم ضروری دین است انکار کند مرتد میشود، و احکامی که در مسائل آینده ذکر میشود بر او مترتب است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که ضروری دین اسلام یعنی چیزی را که همه مسلمانان می دانند (مانند معاد روز قیامت و واجب بودن نماز و روزه و امثال آن) را منکر شود، چنانچه ضروری بودن آن را بداند، کافر است و اگر در ضروری بودن آن شک دارد کافر نیست، ولی احتیاط مستحب آن است که از او اجتناب شود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه کسی دختر نابالغی را با اجازه ولی او برای خود عقد کند پیش از آن که نه سال دختر تمام شود نزدیکی کردن با او حرام است و بعد از نه سال نیز اگر استعداد جسمانی ندارد اشکال دارد، ولی در هر حال اگر نزدیکی کند و او را افضا نماید آن زن بر او حرام نمی شود مخصوصاً اگر از طریق جراحی یا درمان خوب شود و به حال اصلی بازگردد، بنابراین در مسأله نزدیکی با زن علاوه بر تمام شدن سن نه سال، لازم است رشد جسمانی برای نزدیکی نیز داشته باشد و اگر بیم افضا و ناقص شدن زن باشد نزدیکی با او اشکال دارد هرچند به سن بلوغ رسیده باشد.
- [آیت الله نوری همدانی] مسلمانی که منکر خدا یا معاد یا پیغمبر شود ، یا حکم ضروری دین ، یعنی حکمی را که مسلمانان جزء دین اسلام می دانند ، مثل واجب بودن نماز و روزه انکار کند ، در صورتی که بداند آن حکم ضروری دین است و انکار آن ، انکار نبوّت پیغمبر ( صلّی الله علیه وآله ) است ، مرتّد است .