هم‌چنان که کفار به مؤمنان می ‌گویند آنان ساده و زودباور هستند و همان‌ گونه که کفار پیامبر اکرم صلی‌ الله ‌علیه ‌و‌ آله را (اُذُن)، و (ساده‌ انگار) می‌ دانستند، خداوند هم به زبان آن‌ها زودباور و ساده است. (اذُنیَّت) او به مراتب از پیامبر اکرم صلی ‌الله‌ علیه ‌و‌ آله بالاتر است؛ به‌ طوری که حتی اگر کافری کارهایش را انکار کند و بگوید من کفری نداشته ‌ام و من خوبم، حق هم می‌ گوید تو خوبی و تو این کار را نکردی، تو را دوست دارم. اگر بعد از گناهان بی ‌شمار گفتی خدایا ببخش خدا هم زود می ‌بخشد و فراموش می ‌کند و به روی خود نمی‌ آورد، هرچند در درونش غوغایی است که به فکر شما نمی‌ رسد. خدا چه ساده و بی ‌آلایش می‌ بخشد و بنده چه مشکل این مسایل را درک می‌ کند. منبع: پایگاه حضرت آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).
همچنان که کفار به مؤمنان می گویند آنان ساده و زودباور هستند و همان گونه که کفار پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله را (اُذُن)، و (ساده انگار) می دانستند، خداوند هم به زبان آنها زودباور و ساده است. (اذُنیَّت) او به مراتب از پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله بالاتر است؛ به طوری که حتی اگر کافری کارهایش را انکار کند و بگوید من کفری نداشته ام و من خوبم، حق هم می گوید تو خوبی و تو این کار را نکردی، تو را دوست دارم. اگر بعد از گناهان بی شمار گفتی خدایا ببخش خدا هم زود می بخشد و فراموش می کند و به روی خود نمی آورد، هرچند در درونش غوغایی است که به فکر شما نمی رسد. خدا چه ساده و بی آلایش می بخشد و بنده چه مشکل این مسایل را درک می کند.
منبع: پایگاه حضرت آیت الله العظمی نکونام (دامت برکاته).
- [سایر] گستره ی لطف و مهربانی پروردگار عالمیان تا چه اندازه است؟
- [سایر] گستره ی کارایی دعا تا کجاست؟
- [سایر] در جایی که امکان حلالیت گرفتن نیست، برای رضایت آن شخص و غفران الهی چه کنیم؟
- [سایر] گستره حجیت عقل چقدر است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] وقف غفران چیست؟ موارد آن را در قرآن مجید بیان فرمایید.
- [سایر] گستره علوم در اسلام چقدر است؟
- [سایر] کیفیت تأسیس و گستره جغرافیایی خلافت عثمانی را نوشته و فرجام آن را بیان کنید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] منظور از بخشش عقد موقت هنگام عقد دائم چیست؟ آیا بخشش در دل کافی است؟
- [آیت الله خامنه ای] بخشش سهمین
- [سایر] اگر امام مهدی(عج) انسانی زنده است که در طول یازده قرن با نسلهای پیاپی هم عصر بوده و در قید حیات به سر برده، چگونه توانسته چنین عمر طولانی را به دست آورد؟ اساساً چگونه ممکن است پذیرفت وی از گستره شمول قوانین طبیعی و زیست شناختی که موجب پیری و ناتوانی و سرانجام مرگ، برکنار مانده است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] کسی که لباس ندارد اگر دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد چنانچه قبول کردن ان برای او حرجی نباشد باید قبول کند بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او حرجی نیست باید از کسی که لباس دارد طلب بخشش یا عاریه نماید
- [آیت الله سیستانی] کسی که لباس ندارد ، اگر دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد ، چنانچه قبول کردن آن برای او مشقّت نداشته باشد ، باید قبول کند . بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست ، باید از کسی که لباس دارد ، طلب بخشش یا عاریه نماید .
- [امام خمینی] کسی که لباس ندارد، اگر دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد، چنانچه قبول کردن آن برای او مشقت نداشته باشد، باید قبول کند. بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست، باید از کسی که لباس دارد طلب بخشش یا عاریه نماید.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که لباس ندارد اگر دیگری باو ببخشد یا عاریه دهد، چنانچه قبول کردن آن برای او مشقّت نداشته باشد، باید قبول کند، بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست باید از کسی که لباس دارد، طلب بخشش یا عاریه نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که لباس ندارد؛ دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد؛ چنانچه قبول کردن آن برای او مشقت نداشته باشد باید قبول کند؛ بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست؛ باید از کسی که لباس دارد؛ طلب بخشش یا عاریه نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که لباس ندارد ، اگر دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد ، چنانچه قبول کردن آن برای او مشقت نداشته باشد ، باید قبول کند بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست ، باید از کسی که لباس دارد ، طلب بخشش یا عاریه نماید
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که لباس ندارد اگر دیگری لباس باو ببخشد یا عاریه دهد، چنان چه قبول کردن آن برای او مشقت نداشته باشد، باید قبول کند بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست، باید از کسی که لباس دارد، طلب بخشش یا عاریه نماید.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که لباس ندارد اگر دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد، چنانچه قبول کردن آن برای او مشقتی که معمولا تحمل نمی شود نداشته باشد باید قبول کند بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سختی که معمولا تحمل نمی شود ندارد باید از کسی که لباس دارد، طلب بخشش یا عاریه نماید.
- [آیت الله بروجردی] کسی که لباس ندارد اگر دیگری لباس به او ببخشد یا عاریه دهد، چنانچه قبول کردِن آن برای او مشقّت نداشته باشد باید قبول کند، بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست، باید از کسی که لباس دارد طلب بخشش یا عاریه نماید.
- [آیت الله خوئی] کسی که لباس ندارد، اگر دیگری لباس به او ببخشد، یا عاریه دهد، چنانچه قبول کردن آن برای او مشقت نداشته باشد، باید قبول کند. بلکه اگر عاریه کردن یا طلب بخشش برای او سخت نیست، باید از کسی که لباس دارد طلب بخشش یا عاریه نماید.