زمانی که قیامت برپا می شود به چه کیفیتی انسانها در پیشگاه خداوند حاضر می شوند؟
با دومین نفخه ی صور که کلمه ی احیاء الهی است، ناگهان همه ی مرده ها زنده شده و سر از قبر برداشته و به سوی صحرای محشر برای حسابرسی حرکت می کنند. ( ودر صور دمیده می شود ، ناگهان همه از قبرها درآمده و به سوی پروردگار خود بشتابند و گویند : ای وای بر ما ! چه کسی ما را از خوابگاهمان برانگیخت؟ این است وعده ی خداوند رحمن وپیامبران راست گفتند . و این جز خروشی واحد نیست که ناگاه همه درنزد ما احضار شده هستند) (یس ، آیات 51-53). در حدیث آمده است که روزی یکی از یاران رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) به نام معاذبن جبل در منزل ابو ایوب انصاری از معنای آیه ی ( یوم ینفخ فی الصور فتأتون افواجاً ) از آن حضرت پرسید . رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم) فرمود: ای معاذ از ماامر عظیمی سوال نمودی . دراین حال اشک از دیدگان آن حضرت جاری شد و آنگاه فرمود : ده صنف از امت من با حالات وصفات مختلف محشور می شوند و خداوند متعال آنها را ازسایر مسلمانان جدا کرده و صورتشان رادگرگون گردانیده : 1- بعضی به صورت میمون 2- برخی به صورت خوکان 3- بعضی نگون سارند یعنی پاهایشان به طرف بالا و سرهایشان به طرف پایین است وبه رو به زمین کشیده می شوند 4- و بعضی کورند ودر تردد به سر می برند 5- و برخی کر و لال و بی عقل 6- و گروهی زبانشان را می جوند و چرک از دهانشان می ریزد و اهل محشر از آن کراهت دارند 7- و گروهی دست و پا بریده اند 8- و دسته ای بر شاخه های آتشین آویخته 9- و بعضی از مردار بدبوترند 10 – و برخی لباسهایی از قطران پوشیده که به پوستشان چسبیده است. اما بوزینگان ، سخن چینانند ، و خوکان حرام خوران ، و سرنگونها افراد رباخوار و کوران ستمگران در حکم و قضاوت و کران و گنگان ریاکارانند و جوندگان زبان عالمهایی هستند که کردارشان خلاف گفتارشان است ، و دست و پا بریدگان آزار دهنده ی همسایه هستند و آویختگان بر شاخه های آتشین خبر چینان و سعایت کنندگان مردم در نزد سلطان می باشند ، و بدبو تر از مردارها افراد شهوت ران و لذت جویی هستند که حق خدا را در اموال خود نمی پردازند، و آنان که لباسی از قطران پوشیده اند اهل فخر و کبرند.)( بحار ج7 ص89/ تفسیر مجمع البیان ) قرآن درجای دیگر می فرماید : ( آنان درحالی که چشمهایشان ازشدت وحشت به زیر افتاده و گیج و مبهوت هستند ، مانند ملخهای پراکنده و در هم مختلط شده از قبرها بیرون می آیند)(قمر/7) البته اینگونه محشور شدنها و این وحشتها و این مستی ها و عذابها ، مربوط به افراد گناهکار و معاند و کافر است ، افراد با ایمان در آن روز هیچ دلهره و وحشتی ندارند و با صورت نورانی خندان در صحنه ی قیامت حاضر خواهند شد . قرآن کریم در این زمینه می فرماید ( چهره هایی در آن روز گشاده و نورانی است ، خندان و مسرور است )(عبس.38و39) و در جای دیگر می فرماید : ( روزی که مردان و زنان مومن را می بینی که نورشان پیش رو و در سمت راستشان به سرعت حرکت می کند ، ( به آنها گفته می شود ) بشارت باد بر شما امروز به باغهایی از بهشت که نهر ها زیر درختان آن جاری است ، جاودانه در آن خواهید ماند و این همان رستگاری بزرگ است) و در روایات زیادی وارد شده است که ( شیعیان از نجات یافتگان آن روز خواهند بود و برای آنان هیچ خوفی و اندوهی نیست ) ..... آنچه بیان شد از کتاب ( بعد از مرگ بر ما چه می گذرد ) ص 157 با تصرف و تلخیص بیان شد. برای اطلاعات بیشتر از احوال مرگ ، برزخ ، قیامت به این کتاب که نوشته عباس ارموی (عباس زاده ) است مراجعه فرمایید . www.morsalat.com
عنوان سوال:

زمانی که قیامت برپا می شود به چه کیفیتی انسانها در پیشگاه خداوند حاضر می شوند؟


پاسخ:

با دومین نفخه ی صور که کلمه ی احیاء الهی است، ناگهان همه ی مرده ها زنده شده و سر از قبر برداشته و به سوی صحرای محشر برای حسابرسی حرکت می کنند. ( ودر صور دمیده می شود ، ناگهان همه از قبرها درآمده و به سوی پروردگار خود بشتابند و گویند : ای وای بر ما ! چه کسی ما را از خوابگاهمان برانگیخت؟ این است وعده ی خداوند رحمن وپیامبران راست گفتند . و این جز خروشی واحد نیست که ناگاه همه درنزد ما احضار شده هستند) (یس ، آیات 51-53).
در حدیث آمده است که روزی یکی از یاران رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلم) به نام معاذبن جبل در منزل ابو ایوب انصاری از معنای آیه ی ( یوم ینفخ فی الصور فتأتون افواجاً ) از آن حضرت پرسید . رسول خدا (صلی الله علیه واله وسلم) فرمود: ای معاذ از ماامر عظیمی سوال نمودی . دراین حال اشک از دیدگان آن حضرت جاری شد و آنگاه فرمود : ده صنف از امت من با حالات وصفات مختلف محشور می شوند و خداوند متعال آنها را ازسایر مسلمانان جدا کرده و صورتشان رادگرگون گردانیده : 1- بعضی به صورت میمون 2- برخی به صورت خوکان 3- بعضی نگون سارند یعنی پاهایشان به طرف بالا و سرهایشان به طرف پایین است وبه رو به زمین کشیده می شوند 4- و بعضی کورند ودر تردد به سر می برند 5- و برخی کر و لال و بی عقل 6- و گروهی زبانشان را می جوند و چرک از دهانشان می ریزد و اهل محشر از آن کراهت دارند 7- و گروهی دست و پا بریده اند 8- و دسته ای بر شاخه های آتشین آویخته 9- و بعضی از مردار بدبوترند 10 – و برخی لباسهایی از قطران پوشیده که به پوستشان چسبیده است.
اما بوزینگان ، سخن چینانند ، و خوکان حرام خوران ، و سرنگونها افراد رباخوار و کوران ستمگران در حکم و قضاوت و کران و گنگان ریاکارانند و جوندگان زبان عالمهایی هستند که کردارشان خلاف گفتارشان است ، و دست و پا بریدگان آزار دهنده ی همسایه هستند و آویختگان بر شاخه های آتشین خبر چینان و سعایت کنندگان مردم در نزد سلطان می باشند ، و بدبو تر از مردارها افراد شهوت ران و لذت جویی هستند که حق خدا را در اموال خود نمی پردازند، و آنان که لباسی از قطران پوشیده اند اهل فخر و کبرند.)( بحار ج7 ص89/ تفسیر مجمع البیان )
قرآن درجای دیگر می فرماید : ( آنان درحالی که چشمهایشان ازشدت وحشت به زیر افتاده و گیج و مبهوت هستند ، مانند ملخهای پراکنده و در هم مختلط شده از قبرها بیرون می آیند)(قمر/7)
البته اینگونه محشور شدنها و این وحشتها و این مستی ها و عذابها ، مربوط به افراد گناهکار و معاند و کافر است ، افراد با ایمان در آن روز هیچ دلهره و وحشتی ندارند و با صورت نورانی خندان در صحنه ی قیامت حاضر خواهند شد .
قرآن کریم در این زمینه می فرماید ( چهره هایی در آن روز گشاده و نورانی است ، خندان و مسرور است )(عبس.38و39)
و در جای دیگر می فرماید : ( روزی که مردان و زنان مومن را می بینی که نورشان پیش رو و در سمت راستشان به سرعت حرکت می کند ، ( به آنها گفته می شود ) بشارت باد بر شما امروز به باغهایی از بهشت که نهر ها زیر درختان آن جاری است ، جاودانه در آن خواهید ماند و این همان رستگاری بزرگ است)
و در روایات زیادی وارد شده است که ( شیعیان از نجات یافتگان آن روز خواهند بود و برای آنان هیچ خوفی و اندوهی نیست ) .....
آنچه بیان شد از کتاب ( بعد از مرگ بر ما چه می گذرد ) ص 157 با تصرف و تلخیص بیان شد. برای اطلاعات بیشتر از احوال مرگ ، برزخ ، قیامت به این کتاب که نوشته عباس ارموی (عباس زاده ) است مراجعه فرمایید .
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین