چرا ما انسانها از مرگ می ترسیم؟
علت ترس از مرگ چند چیز است: 1- نشناختن ماهیت مرگ و فنا پنداری آن، 2- گناه و ذخیره ساختن آتش برای خود، 3- وابستگی و محبت مفرط به دنیا و تعلقات دنیوی. در روایت است که از امام مجتبی(ع) پرسیدند: چرا از مرگ می‌ترسیم؟ فرمودند: لانکم عمرتم الدنیا و اخربتم الاخره؛ زیرا شما دنیای خود را آباد و آخرت را ویران ساختید. یعنی، به جای برقراری موازنه بین دنیا و آخرت بیشترین تلاش خود را مصروف خواست‌های گذران دنیا ساختید و از تلاش برای آباد سازی جهان آخرت با اعمال صالحه و ترک گناه دست کشیدید. در نتیجه چون مرگ در رسد از آبادانگاه خود به ویرانکده سیئات می‌روید. در حالی که اگر آن را آباد می‌ساختید به مرگ مشتاق و علاقه‌مند بودید. چنان که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: (فوالله لابن ابی طالب انس بالموت من الطفل بثدیی امه؛ به خدا قسم! مرگ برای علی گواراتر از پستان‌های مادر برای کودک است)، (نهج‌البلاغه). در صورت انجام وظایف دینی جای هیچ گونه ترسی نمی باشد چرا که در اینن صورت مرگ پلی برای رسیدن به خدا و ملاقات اولیای خدا و ائمه می باشد . همانگونه که امیر المومنین به یار باوفای خود حارث همدانی می فرمایند : یا حار من یمت یرنی : هر کس بمیرد مرا می بیند. بنابراین جای ترس نیست . به علاوه ان شاء الله با لطف و فضل الهی سالهای سال زندگی کنید و در مسیر خدا قدم بردارید . برای آگاهی بیشتر ر . ک : (معاد شناسی) علامه طهرانی. www.morsalat.com
عنوان سوال:

چرا ما انسانها از مرگ می ترسیم؟


پاسخ:

علت ترس از مرگ چند چیز است:
1- نشناختن ماهیت مرگ و فنا پنداری آن،
2- گناه و ذخیره ساختن آتش برای خود،
3- وابستگی و محبت مفرط به دنیا و تعلقات دنیوی.
در روایت است که از امام مجتبی(ع) پرسیدند: چرا از مرگ می‌ترسیم؟ فرمودند: لانکم عمرتم الدنیا و اخربتم الاخره؛ زیرا شما دنیای خود را آباد و آخرت را ویران ساختید. یعنی، به جای برقراری موازنه بین دنیا و آخرت بیشترین تلاش خود را مصروف خواست‌های گذران دنیا ساختید و از تلاش برای آباد سازی جهان آخرت با اعمال صالحه و ترک گناه دست کشیدید. در نتیجه چون مرگ در رسد از آبادانگاه خود به ویرانکده سیئات می‌روید. در حالی که اگر آن را آباد می‌ساختید به مرگ مشتاق و علاقه‌مند بودید. چنان که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: (فوالله لابن ابی طالب انس بالموت من الطفل بثدیی امه؛ به خدا قسم! مرگ برای علی گواراتر از پستان‌های مادر برای کودک است)، (نهج‌البلاغه).
در صورت انجام وظایف دینی جای هیچ گونه ترسی نمی باشد چرا که در اینن صورت مرگ پلی برای رسیدن به خدا و ملاقات اولیای خدا و ائمه می باشد . همانگونه که امیر المومنین به یار باوفای خود حارث همدانی می فرمایند : یا حار من یمت یرنی : هر کس بمیرد مرا می بیند. بنابراین جای ترس نیست . به علاوه ان شاء الله با لطف و فضل الهی سالهای سال زندگی کنید و در مسیر خدا قدم بردارید .
برای آگاهی بیشتر ر . ک : (معاد شناسی) علامه طهرانی.
www.morsalat.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین