علت ترس از مرگ چند چیز است: 1- نشناختن ماهیت مرگ و فنا پنداری آن، 2- گناه و ذخیره ساختن آتش برای خود، 3- وابستگی و محبت مفرط به دنیا و تعلقات دنیوی. در روایت است که از امام مجتبی(ع) پرسیدند: چرا از مرگ می‌ترسیم؟ فرمودند: لانکم عمرتم الدنیا و اخربتم الاخره؛ زیرا شما دنیای خود را آباد و آخرت را ویران ساختید. یعنی، به جای برقراری موازنه بین دنیا و آخرت بیشترین تلاش خود را مصروف خواست‌های گذران دنیا ساختید و از تلاش برای آباد سازی جهان آخرت با اعمال صالحه و ترک گناه دست کشیدید. در نتیجه چون مرگ در رسد از آبادانگاه خود به ویرانکده سیئات می‌روید. در حالی که اگر آن را آباد می‌ساختید به مرگ مشتاق و علاقه‌مند بودید. چنان که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: (فوالله لابن ابی طالب انس بالموت من الطفل بثدیی امه؛ به خدا قسم! مرگ برای علی گواراتر از پستان‌های مادر برای کودک است)، (نهج‌البلاغه). در صورت انجام وظایف دینی جای هیچ گونه ترسی نمی باشد چرا که در اینن صورت مرگ پلی برای رسیدن به خدا و ملاقات اولیای خدا و ائمه می باشد . همانگونه که امیر المومنین به یار باوفای خود حارث همدانی می فرمایند : یا حار من یمت یرنی : هر کس بمیرد مرا می بیند. بنابراین جای ترس نیست . به علاوه ان شاء الله با لطف و فضل الهی سالهای سال زندگی کنید و در مسیر خدا قدم بردارید . برای آگاهی بیشتر ر . ک : (معاد شناسی) علامه طهرانی. www.morsalat.com
علت ترس از مرگ چند چیز است:
1- نشناختن ماهیت مرگ و فنا پنداری آن،
2- گناه و ذخیره ساختن آتش برای خود،
3- وابستگی و محبت مفرط به دنیا و تعلقات دنیوی.
در روایت است که از امام مجتبی(ع) پرسیدند: چرا از مرگ میترسیم؟ فرمودند: لانکم عمرتم الدنیا و اخربتم الاخره؛ زیرا شما دنیای خود را آباد و آخرت را ویران ساختید. یعنی، به جای برقراری موازنه بین دنیا و آخرت بیشترین تلاش خود را مصروف خواستهای گذران دنیا ساختید و از تلاش برای آباد سازی جهان آخرت با اعمال صالحه و ترک گناه دست کشیدید. در نتیجه چون مرگ در رسد از آبادانگاه خود به ویرانکده سیئات میروید. در حالی که اگر آن را آباد میساختید به مرگ مشتاق و علاقهمند بودید. چنان که امیرالمؤمنین(ع) فرمودند: (فوالله لابن ابی طالب انس بالموت من الطفل بثدیی امه؛ به خدا قسم! مرگ برای علی گواراتر از پستانهای مادر برای کودک است)، (نهجالبلاغه).
در صورت انجام وظایف دینی جای هیچ گونه ترسی نمی باشد چرا که در اینن صورت مرگ پلی برای رسیدن به خدا و ملاقات اولیای خدا و ائمه می باشد . همانگونه که امیر المومنین به یار باوفای خود حارث همدانی می فرمایند : یا حار من یمت یرنی : هر کس بمیرد مرا می بیند. بنابراین جای ترس نیست . به علاوه ان شاء الله با لطف و فضل الهی سالهای سال زندگی کنید و در مسیر خدا قدم بردارید .
برای آگاهی بیشتر ر . ک : (معاد شناسی) علامه طهرانی.
www.morsalat.com
- [سایر] چرا از مرگ می ترسیم؟
- [سایر] چرا از مرگ می ترسیم؟
- [سایر] چرا از مرگ می ترسیم ؟
- [سایر] آیا انسانها پس از مرگ به برزخ می روند یا بعد از قیامت؟
- [سایر] حج در قرآن چگونه ترسیم شده است؟
- [سایر] چهره بهشت و دوزخ را ترسیم نمایید؟
- [سایر] عناصر محوری ترسیم حقوق زن چیست؟
- [سایر] در قرآن پیامبر چگونه ترسیم شده است؟
- [سایر] در مذهب شیعه بیشتر مواقع عزاداری و توبه به مرگ و عذاب آخرت اشاره زیادی می شود و این باعث نا امیدی انسانها می شود چرا باید اینطور باشد ؟
- [سایر] اگر بدن اخروی به تصریح قرآن کریم همین بدن دنیوی است اجزائی از بدن انسان که پس از مرگ به بدن سایر انسانها و جانوران منتقل می شود، چه وضعی دارد؟( شبهه آکل و ماکول)
- [آیت الله شبیری زنجانی] بنا بر احتیاط مستحب انسان در مرگ کسی یقه پاره نکند، به خصوص در مرگ غیر پدر و برادر.
- [آیت الله سیستانی] مضاربه اذنیه ، با مرگ هر کدام از مالک و عامل باطل میشود ؛ زیرا با مرگ مالک اموال او به وارث منتقل میشود ، و باقی ماندن مال در دست عامل نیاز به مضاربه جدید دارد . و با مرگ عامل اذن از بین میرود ؛ زیرا اذن مالک به او اختصاص داشته باشد .
- [آیت الله مکارم شیرازی] سزاوار است انسان در مرگ خویشاوندان، مخصوصاً در مرگ فرزند شکیبایی را از دست ندهد و هر وقت میت را یاد می کند (انا لله و انا الیْه راجعون) بگوید و برای میت قرآن بخواند و طلب آمرزش کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن خود را بخراشد، و به خود لطمه بزند، و پاره کردن یقه در مرگ غیر پدر و برادر نیز، جایز نیست.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز نیست انسان در مرگ کسی صورت وبدن را بخراشد وبخود لطمه بزند.
- [آیت الله علوی گرگانی] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطلع شود.
- [آیت الله مظاهری] جایز نیست انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.
- [آیت الله مظاهری] ابتدای عدّه وفات از موقعی است که زن از مرگ شوهر مطّلع شود.
- [آیت الله سبحانی] جایز نیست، انسان در مرگ کسی صورت و بدن را بخراشد و به خود لطمه بزند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . پاره کردن یقه در مرگ غیر از پدر و برادر جایز نیست.