این سؤال یک سؤال روحی، روانی است باید جزئیات بیش‌تری از احوال شخص مورد نظر تبیین شود تا بتوان قضاوت صحیح کرد. گاهی فکر و یاد مرگ بودن، بسیار خوب است و از حضرت علی(علیه السلام) نقل شده که فرمودند: "ضع فخرک و احطط کبرک و اذکر قبرک"(1) افتخارات، را دور بیانداز و تکبر و خودخواهی را از بین ببر و یاد کن قبرت را. و هم چنین سفارش شده که به زیارت قبور مؤمنین برویم(2) تا به یاد مردن بیافتیم و از علاقه به دنیا و ظواهر دنیا بکاهیم و فکری به حال آینده مان بکنیم. اما گاهی یاد مرگ، در اثر کسالت روحی و روانی، انسان دچار یأس و ناامیدی و اقسردگی می‌شود که باید از تنهایی بپرهیزید و از کسانی که به او روح یأس و ناامیدی می‌دمند، دوری کند و به پزشک متخصص اعصاب و روان، مراجعه کند. پی نوشت‌ها: 1. نهج البلاغه، قصار الحکم 398. 2. بحارالانوار، ج 99، کتاب المزار، ص 295. www.eporsesh.com
این سؤال یک سؤال روحی، روانی است باید جزئیات بیشتری از احوال شخص مورد نظر تبیین شود تا بتوان قضاوت صحیح کرد.
گاهی فکر و یاد مرگ بودن، بسیار خوب است و از حضرت علی(علیه السلام) نقل شده که فرمودند: "ضع فخرک و احطط کبرک و اذکر قبرک"(1) افتخارات، را دور بیانداز و تکبر و خودخواهی را از بین ببر و یاد کن قبرت را.
و هم چنین سفارش شده که به زیارت قبور مؤمنین برویم(2)
تا به یاد مردن بیافتیم و از علاقه به دنیا و ظواهر دنیا بکاهیم و فکری به حال آینده مان بکنیم.
اما گاهی یاد مرگ، در اثر کسالت روحی و روانی، انسان دچار یأس و ناامیدی و اقسردگی میشود که باید از تنهایی بپرهیزید و از کسانی که به او روح یأس و ناامیدی میدمند، دوری کند و به پزشک متخصص اعصاب و روان، مراجعه کند.
پی نوشتها:
1. نهج البلاغه، قصار الحکم 398.
2. بحارالانوار، ج 99، کتاب المزار، ص 295.
www.eporsesh.com
- [سایر] ماهیت و حقیقت مرگ چیست؟ امری عدمی است یا مخلوق؟
- [سایر] آیا اگر کسی از دنیا نا امید شده و طلب مرگ نماید، امری شایسته است؟
- [سایر] یاد مرگ چه فوایدی دارد؟
- [سایر] یاد مرگ چه آثاری دارد؟
- [سایر] یاد مرگ چه فوایدی دارد؟
- [سایر] یاد مرگ چه فوایدی دارد؟
- [سایر] بسیار به یاد مرگ بودن نشانه چیست؟
- [سایر] یاد مرگ بودن کار خوبی است؟
- [آیت الله بهجت] چه مقدار لازم است که انسان در طول زندگی به یاد مرگ باشد؟ و آیا یاد مرگ موجب افسردگی و رکود در کارهای زندگی نمی شود؟
- [سایر] آیا یاد مرگ برای انسان آثار و فوایدی هم دارد؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان، مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد میکند (إنّا للَّه و إنّا إلیه راجعون)، بگوید و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله وحید خراسانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان مخصوصا در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند انا لله و انا الیه راجعون بگوید و برای میت قران بخواند و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مستحب است انسان در مرگ خویشان؛ مخصوصا در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند انا للّه و انا الیه راجعون بگوید و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله سبحانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان، مخصوصاً در مرگ فرزند، صبر کند و هر وقت میّت را یاد می کند إنّا للّهِ و إنّا إلَیْهِ راجِعونَ بگوید و برای میّت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان، مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند بگوید: (اِنّالله وَاِنّا اِلَیْهِ راجِعُونَ) و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله بروجردی] مستحب است انسان در مرگ خویشان مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد میکند (اِنّا لِلّهِ وَ اِنّا اِلَیهِ راجِعُونَ) بگوید و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [امام خمینی] مستحب است انسان در مرگ خویشان مخصوصا در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند "انا لله و انا الیه راجعون" بگوید. و برای میت قرآن بخواند، و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است انسان در مرگ خویشان، مخصوصا در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میّت را یاد میکند، (اِنّا للّهِ وَاِنّا إلَیْهِ راجِعُونَ) بگوید و برای میّت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است انسان در مرگ خویشان مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند و هر وقت میت را یاد می کند "إنَّا للهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ راجِعوُن" بگوید و برای میت قرآن بخواند و سر قبر پدر و مادر، از خداوند حاجت بخواهد و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود.
- [آیت الله سیستانی] مستحب است انسان در مرگ خویشان ، مخصوصاً در مرگ فرزند صبر کند ، و هر وقت میّت را یاد میکند (إنّا للّهِ وَاِنّا اِلَیْهِ راجِعُونَ) بگوید ، وبرای میّت قرآن بخواند ، و سر قبر پدر و مادر از خداوند حاجت بخواهد ، و قبر را محکم بسازد که زود خراب نشود .