آیا لذت یا عذاب قبر جسمانی است یا فقط جنبهء روحی و مثالی دارد؟
روح انسان بعد از مرگ به عالم برزخ یا عالم مقل وارد می شود که اصطلاحاً به آن عالم قبر نیزمی گویند, یکی از تفاوت های عالم برزخ (عالم میانی ) با دنیا این است که حیات در آن عالم غیر مادی است ;البته نه به معنای تجرد محض , بلکه به این معنا است که (1). به بیان دیگر;انسان با مرگ , لباس مادی را از تن بیرون می آورد و به عالم مثال می رود.(2). بدنی که انسان د رعالم رؤیا با آن به حرکت و جنبش می پردازد, بدنی است دارای طول و عرض و ارتفاع , و این ها از خواص ماده و جسم است , اما از بسیاری از عوارضی جسم مادی و طبیعی که در رختخواب آرام و بی تحرک خوابیده است , به دور می باشد. امر دوم علامه مجلسی در بحارالانوار تصریح می کند که در بسیاری از روایات (3) آمده که : عالم برزخ شبیه به حالت خواب و رؤیا است . همان گونه که در خواب های راستین , روح انسان با استفاده از قالب مثالی به نقاط مختلف پرواز می کند مناظری را می بیند, از نعمتهایی بهره می گیرد و لذت می برد, و گاه مناظر هولناکی را مشاهده می کند وسخت متألم می گردد و فریاد می کشد (4) لذایذ و عذاب های برزخی نیز به جسم مثالی تعلّق می گیرد. پی نوشت: 1. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 463 2. حسین علی منتظری , درسهایی از نهج البلاغه , ص 110از انتشارات حزب جمهوری اسلامی . 3. به سفینة البحار, شیخ عباسی قمی , ج 1 ص 536 ماده روح ;مجع البحرین , ج 2 ص 239 ماده روح . 4. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 426 www.eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا لذت یا عذاب قبر جسمانی است یا فقط جنبهء روحی و مثالی دارد؟


پاسخ:

روح انسان بعد از مرگ به عالم برزخ یا عالم مقل وارد می شود که اصطلاحاً به آن عالم قبر نیزمی گویند, یکی از تفاوت های عالم برزخ (عالم میانی ) با دنیا این است که حیات در آن عالم غیر مادی است ;البته نه به معنای تجرد محض , بلکه به این معنا است که (1).
به بیان دیگر;انسان با مرگ , لباس مادی را از تن بیرون می آورد و به عالم مثال می رود.(2). بدنی که انسان د رعالم رؤیا با آن به حرکت و جنبش
می پردازد, بدنی است دارای طول و عرض و ارتفاع , و این ها از خواص ماده و جسم است , اما از بسیاری از عوارضی جسم مادی و طبیعی که در رختخواب آرام و بی تحرک خوابیده است , به دور می باشد.
امر دوم علامه مجلسی در بحارالانوار تصریح می کند که در بسیاری از روایات (3) آمده که : عالم برزخ شبیه به حالت خواب و رؤیا است . همان گونه که در خواب های راستین , روح انسان با استفاده از قالب مثالی به نقاط مختلف پرواز می کند مناظری را می بیند, از نعمتهایی بهره می گیرد و لذت می برد, و گاه مناظر هولناکی را مشاهده می کند وسخت متألم می گردد و فریاد می کشد (4) لذایذ و عذاب های برزخی نیز به جسم مثالی تعلّق می گیرد.
پی نوشت:
1. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 463
2. حسین علی منتظری , درسهایی از نهج البلاغه , ص 110از انتشارات حزب جمهوری اسلامی .
3. به سفینة البحار, شیخ عباسی قمی , ج 1 ص 536 ماده روح ;مجع البحرین , ج 2 ص 239 ماده روح .
4. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 426
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین