روح انسان بعد از مرگ به عالم برزخ یا عالم مقل وارد می شود که اصطلاحاً به آن عالم قبر نیزمی گویند, یکی از تفاوت های عالم برزخ (عالم میانی ) با دنیا این است که حیات در آن عالم غیر مادی است ;البته نه به معنای تجرد محض , بلکه به این معنا است که (1). به بیان دیگر;انسان با مرگ , لباس مادی را از تن بیرون می آورد و به عالم مثال می رود.(2). بدنی که انسان د رعالم رؤیا با آن به حرکت و جنبش می پردازد, بدنی است دارای طول و عرض و ارتفاع , و این ها از خواص ماده و جسم است , اما از بسیاری از عوارضی جسم مادی و طبیعی که در رختخواب آرام و بی تحرک خوابیده است , به دور می باشد. امر دوم علامه مجلسی در بحارالانوار تصریح می کند که در بسیاری از روایات (3) آمده که : عالم برزخ شبیه به حالت خواب و رؤیا است . همان گونه که در خواب های راستین , روح انسان با استفاده از قالب مثالی به نقاط مختلف پرواز می کند مناظری را می بیند, از نعمتهایی بهره می گیرد و لذت می برد, و گاه مناظر هولناکی را مشاهده می کند وسخت متألم می گردد و فریاد می کشد (4) لذایذ و عذاب های برزخی نیز به جسم مثالی تعلّق می گیرد. پی نوشت: 1. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 463 2. حسین علی منتظری , درسهایی از نهج البلاغه , ص 110از انتشارات حزب جمهوری اسلامی . 3. به سفینة البحار, شیخ عباسی قمی , ج 1 ص 536 ماده روح ;مجع البحرین , ج 2 ص 239 ماده روح . 4. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 426 www.eporsesh.com
روح انسان بعد از مرگ به عالم برزخ یا عالم مقل وارد می شود که اصطلاحاً به آن عالم قبر نیزمی گویند, یکی از تفاوت های عالم برزخ (عالم میانی ) با دنیا این است که حیات در آن عالم غیر مادی است ;البته نه به معنای تجرد محض , بلکه به این معنا است که (1).
به بیان دیگر;انسان با مرگ , لباس مادی را از تن بیرون می آورد و به عالم مثال می رود.(2). بدنی که انسان د رعالم رؤیا با آن به حرکت و جنبش
می پردازد, بدنی است دارای طول و عرض و ارتفاع , و این ها از خواص ماده و جسم است , اما از بسیاری از عوارضی جسم مادی و طبیعی که در رختخواب آرام و بی تحرک خوابیده است , به دور می باشد.
امر دوم علامه مجلسی در بحارالانوار تصریح می کند که در بسیاری از روایات (3) آمده که : عالم برزخ شبیه به حالت خواب و رؤیا است . همان گونه که در خواب های راستین , روح انسان با استفاده از قالب مثالی به نقاط مختلف پرواز می کند مناظری را می بیند, از نعمتهایی بهره می گیرد و لذت می برد, و گاه مناظر هولناکی را مشاهده می کند وسخت متألم می گردد و فریاد می کشد (4) لذایذ و عذاب های برزخی نیز به جسم مثالی تعلّق می گیرد.
پی نوشت:
1. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 463
2. حسین علی منتظری , درسهایی از نهج البلاغه , ص 110از انتشارات حزب جمهوری اسلامی .
3. به سفینة البحار, شیخ عباسی قمی , ج 1 ص 536 ماده روح ;مجع البحرین , ج 2 ص 239 ماده روح .
4. ناصر مکارم شیرازی , پیام قرآن , ج 5 ص 426
www.eporsesh.com
- [سایر] فلسفه و حقیقت فشار قبر چیست؟ آیا عمومی است؟ آیا فشار قبر روحی است یا جسمی؟
- [سایر] عذاب قبر جسمانی است یا روحانی؛ یا هر دو؟
- [سایر] فشار قبر یعنی چه؟
- [سایر] فلسفه فشار قبر چیست؟
- [سایر] فشار قبر چیست؟
- [سایر] حقیقت فشار و عذاب قبر چیست؟ آیا مرده ای که دفن نمی شود هم فشار قبر دارد؟
- [سایر] آیا دوزخیان را عذاب و شکنجه روحی هم می دهند؟
- [سایر] فشار قبر چیست ؟
- [سایر] فشار قبر چیست؟
- [سایر] منظور از عذاب قبر چیست؟
- [آیت الله سبحانی] مرد نباید با قصد لذت به بدن مرد دیگر نگاه کند و نگاه کردن زن هم به بدن زن دیگر با قصد لذت حرام است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان او ساقط نمی شود بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مرد اذان زن را بشنود اذان از او ساقط نمی شود چه شنیدن با قصد لذت باشد و چه بدون قصد لذت
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود؛ اذان او ساقط نمی شود؛ بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد؛ ساقط نمی شود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] مرد نباید با قصد لذت به بدن مرد دیگر نگاه کند و زن هم به بدن زن دیگر با قصد لذت نباید نگاه کند.
- [آیت الله سیستانی] ازدواج موقت اگر چه برای لذت بردن هم نباشد ، صحیح است ، ولی نمیشود زن شرط کند که مرد از او هیچ لذت جنسی نبرد .
- [آیت الله نوری همدانی] مرد نباید باقصد لذّت به بدن مرد دیگر نگاه کند و نگاه کردن زن هم به بدن زن دیگر با قصد لذّت حرام است .
- [آیت الله نوری همدانی] اگر مرد اذان ر با قصد لذت بشنود ، اذان از او ساقط نمی شود بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد ، ساقط شدن ادان اشکال دارد .
- [امام خمینی] اگر مرد اذان زن را با قصد لذت بشنود، اذان از او ساقط نمی شود. بلکه اگر قصد لذت هم نداشته باشد، ساقط شدن اذان اشکال دارد.
- [آیت الله اردبیلی] مرد نباید به قصد لذّت به بدن مرد دیگر نگاه کند و نگاه کردن زن هم به بدن زن دیگر با قصد لذّت حرام است.