یکی دیگر از نامهای قیامت یوم الموعود است، یوم الموعود یعنی چه؟
این نام نیز تنها در یک آیه از قرآن آمده است، در آغاز سوره بروج آیه 2 به عنوان یک سوگند مهم می‌فرماید (وَالیَوْمِ الْمَوْعُودِ) [سوگند به آن روز موعود] روز که وعده‌گاه همه آنجا است و تمام انبیاء وعده آن را داده‌اند. بعضی از مفسران یوم موعود را اشاره به روز خارج شدن از قبرها، یا روزی که وعده شفاعت پیامبر در آن داده شده است تفسیر کرده‌اند، در حالی که همه این معانی در معنی اول جمع است. (روح المعانی 30/86) جالب اینکه قرآن مجید سوگند به آن روز را به دنبال سوگند به آسمان که دارای برجهای بسیار است قرار داده (وَاَلْسَّماءِ ذاتِ الْبُرُوجِ) اشاره به اینکه عظمت آن روز همچون عظمت آسمان است، یا اشاره به اینکه اگر آن روز موعود نباشد، آفرینش این آسمان عظیم با آن نظام دقیقی که بر آن حکمفرما است بیهوده و بی‌هدف خواهد بود، چرا که چند روزه زندگی دنیا ارزش آن را ندارد که چنین نظام عظیم و گسترده‌ای به خاطر آن آفریده شود. به هر حال شبیه این (نام) با تعبیر دیگری در آیه 83 زخرف آمده است (فَذَرْهُمْ یَخْوضُوا وَیَلْعَبُوا حَتّی یلاقُوا یَوْمَهُمُ الَّذی یُوْعَدُونَ) [آنها را رها کن تا در باطل خود غوطه‌ور باشند و سرگرم بازی شوند، تا روزی را که به آنها وعده داده شده است ملاقات کنند] (شبیه این تعبیر در آیه 42 معارج و 60 سوره ذرایات نیز آمده است.) www.eporsesh.com
عنوان سوال:

یکی دیگر از نامهای قیامت یوم الموعود است، یوم الموعود یعنی چه؟


پاسخ:

این نام نیز تنها در یک آیه از قرآن آمده است، در آغاز سوره بروج آیه 2 به عنوان یک سوگند مهم می‌فرماید (وَالیَوْمِ الْمَوْعُودِ) [سوگند به آن روز موعود] روز که وعده‌گاه همه آنجا است و تمام انبیاء وعده آن را داده‌اند.
بعضی از مفسران یوم موعود را اشاره به روز خارج شدن از قبرها، یا روزی که وعده شفاعت پیامبر در آن داده شده است تفسیر کرده‌اند، در حالی که همه این معانی در معنی اول جمع است. (روح المعانی 30/86)
جالب اینکه قرآن مجید سوگند به آن روز را به دنبال سوگند به آسمان که دارای برجهای بسیار است قرار داده (وَاَلْسَّماءِ ذاتِ الْبُرُوجِ) اشاره به اینکه عظمت آن روز همچون عظمت آسمان است، یا اشاره به اینکه اگر آن روز موعود نباشد، آفرینش این آسمان عظیم با آن نظام دقیقی که بر آن حکمفرما است بیهوده و بی‌هدف خواهد بود، چرا که چند روزه زندگی دنیا ارزش آن را ندارد که چنین نظام عظیم و گسترده‌ای به خاطر آن آفریده شود.
به هر حال شبیه این (نام) با تعبیر دیگری در آیه 83 زخرف آمده است (فَذَرْهُمْ یَخْوضُوا وَیَلْعَبُوا حَتّی یلاقُوا یَوْمَهُمُ الَّذی یُوْعَدُونَ) [آنها را رها کن تا در باطل خود غوطه‌ور باشند و سرگرم بازی شوند، تا روزی را که به آنها وعده داده شده است ملاقات کنند] (شبیه این تعبیر در آیه 42 معارج و 60 سوره ذرایات نیز آمده است.)
www.eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین