مردی به پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله) عرض کرد: شما معتقدی که اهل بهشت می خورند و می آشامند؟ فرمود: آری ,قسم به آن که جانم به دست او است که هر یک آن ها را خداوند نیروی صد نفر در خوردن و نوشیدن دهد! وی گفت :خوردن و آشامیدن را دفع کثافت به دنبال باشد و بهشت که جای کثافت نیست ! حضرت فرمود: فضولات آن ها به گونهء عرقی که بوی مشک دهد, دفع گردد.(1) علاوه بر این جسمانی بودن معاد معنایش این نیست که قوانین عالم ماده و دنیا در آخرت هم باشد. لذا چنانچه در بهشت خستی و پیری و ملال و حزن و اندوه و مرگ در کار نیست , آلودگی هم وجود ندارد. در خاتمه از شما برادر ارجمند و معلم و متدین که برای هر چه بهتر پاسخ گویی به سؤالات دانش آموزان خود, باما مکاتبه کرده اید, تشکر و قدردانی می نماییم و از ایزد منان توفیقات روز افزون و سعادت و بهروزی برای شمامسئلت داریم . ضمناً بهتر است همهء کتاب های آیت اللّه شهید مطهری را که واقعاً مفید است و حلاّل بسیاری ازمشکلات و سؤالات علمی اسلامی می باشد, مطالعه فرمایید. خداوند شما را در کارتان مؤید فرماید. به مکاتبات بعدی شما پاسخ گو خواهیم بود. ان شاءالله . پی نوشت: 1.مصطفی حسینی دشتی , معارف و معاریف , ماده : بهشت ; محمد باقر مجلسی , بحارالاءنوار, ج 8 ص 149 حدیث 82 eporsesh.com
مردی به پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله) عرض کرد: شما معتقدی که اهل بهشت می خورند و می آشامند؟ فرمود: آری ,قسم به آن که جانم به دست او است که هر یک آن ها را خداوند نیروی صد نفر در خوردن و نوشیدن دهد! وی گفت :خوردن و آشامیدن را دفع کثافت به دنبال باشد و بهشت که جای کثافت نیست ! حضرت فرمود: فضولات آن ها به گونهء عرقی که بوی مشک دهد, دفع گردد.(1)
علاوه بر این جسمانی بودن معاد معنایش این نیست که قوانین عالم ماده و دنیا در آخرت هم باشد. لذا چنانچه در بهشت خستی و پیری و ملال و حزن و اندوه و مرگ در کار نیست , آلودگی هم وجود ندارد.
در خاتمه از شما برادر ارجمند و معلم و متدین که برای هر چه بهتر پاسخ گویی به سؤالات دانش آموزان خود, باما مکاتبه کرده اید, تشکر و قدردانی می نماییم و از ایزد منان توفیقات روز افزون و سعادت و بهروزی برای شمامسئلت داریم . ضمناً بهتر است همهء کتاب های آیت اللّه شهید مطهری را که واقعاً مفید است و حلاّل بسیاری ازمشکلات و سؤالات علمی اسلامی می باشد, مطالعه فرمایید. خداوند شما را در کارتان مؤید فرماید. به مکاتبات بعدی شما پاسخ گو خواهیم بود. ان شاءالله .
پی نوشت:
1.مصطفی حسینی دشتی , معارف و معاریف , ماده : بهشت ; محمد باقر مجلسی , بحارالاءنوار, ج 8 ص 149 حدیث 82
eporsesh.com
- [سایر] اگر معاد جسمانی است با توجه به اینکه روح حقیقت وجودی انسان است چرا جسم انسان عذاب می شود؟
- [سایر] معاد جسمانی چگونه ممکن است ؟
- [سایر] معاد جسمانی است یا روحانی؟
- [سایر] نظر مشروح قرآن درباره ی معاد جسمانی - روحانی چیست؟ آیا در قرآن برای معاد جسمانی - روحانی مصداق و نمونه ای ذکر شده است؟
- [سایر] آیا معاد جسمانی است یا روحانی؟
- [سایر] شواهد ودلایل عقلی معاد جسمانی چیست؟
- [سایر] به چه دلیل معاد، جسمانی - روحانی است؟
- [سایر] قرآن و معاد جسمانی و روحانی؟
- [سایر] آیا معاد جسمانی و روحانی دلیل عقلی دارد یا خیر؟
- [سایر] منظور از شبهه آل و ماکول در معاد جسمانی چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] خودداری کردن از دفع ادرار و مدفوع، مکروه است و اگر ضرر قابل توجهی داشته باشد، حرام است.
- [آیت الله سیستانی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال نا چاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد ، ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد؛ ولی زیاده بر این مقدار جایز نیست.
- [آیت الله خوئی] خوردن و آشامیدن از ظرف طلا یا نقره در حال ناچاری به مقدار دفع ضرورت اشکال ندارد، ولی زیاده بر این مقدار جائز نیست.
- [آیت الله بهجت] اگر ظالمی بخواهد امانت را غصب کند و شخص امین تواناییِ دفع ظالم را داشته باشد، واجب است او را دفع کند، و چنانچه دفع نکند با اینکه حرجی هم بر او نداشته، و ظالم امانت را غصب کند، امانتدار ضامن است، و همچنین اگر حفظ امانت بستگی به دادن قسمتی از آن داشته باشد، لازم است بدهد تا بقیه مال حفظ شود، و چنانچه ندهد و در نتیجه ظالم همه مال را غصب کند، مقداری را که قابل حفظ کردن بود، ضامن است. و اگر دفع ظالم متوقف بر این باشد که شخص امین، مالی را پرداخت کند جایز است و بلکه اگر ضرر و حرجی برای او ندارد در صورتی که امکان اذن گرفتن از امانتگذار یا ولیّ او (ولو حاکم شرع) نباشد، واجب است آن مال را بپردازد، و میتواند به این قصد بدهد که بعداً به امانتگذار رجوع کند و از او بگیرد.
- [آیت الله خوئی] اگر به مقدار وضو و نماز مهلت پیدا نمیکند، و در بین نماز چند دفع بول یا غائط از او خارج میشود، که اگر بخواهد بعد از هر دفع وضو بگیرد سخت نیست، احتیاط این است که ظرف آبی پهلوی خود بگذارد و هر وقت بول یا غائط از او خارج شد، فوراً وضو بگیرد، و بقیه نماز را بخواند، اگرچه اظهر آن است که اگر همان نماز را با یک وضو بخواند کفایت میکند.
- [آیت الله خوئی] فروختن خیار و بادنجان و سبزیها و مانند اینها که سالی چند مرتبه چیده میشود، درصورتی که ظاهر و نمایان شده باشد و معین کند که مشتری در سال چند دفع آن را بچیند اشکال ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] گرفتن پول یا هر چیز دیگری در وقت اداری برای کسی که در نهاد یا مؤسّسهای موظّف است بدون گرفتن پول از مراجعین، کارهای آنان را انجام دهد، حرام است، بخصوص اگر به وسیله گرفتن رشوه یا هر عنوان دیگری، کار خلاف شرع یا قانون انجام دهد و یا حقوق دیگران را تضییع نماید؛ ولی برای رشوه دهنده، در صورتی که رسیدن به حقّ مشروعی یا دفع ظلم از مظلومی متوقّف بر آن باشد، به مقدار ضرورت اشکال ندارد. همچنین اعمال نفوذ اگر برای گرفتن حق یا دفع ظلمی باشد اشکال ندارد؛ مگر این که رشوه دادن و یا اعمال نفوذ در این صورت موجب فساد اجتماعی یا اداری و یا ضرر مهمتری نسبت به احقاق حق یا دفع ظلم مزبور گردد.
- [آیت الله خوئی] آب با چهار شرط چیز نجس را پاک میکند: (اول): آن که مطلق باشد، پس آب مضاف مانند گلاب و عرق بید، چیز نجس را پاک نمیکند. (دوم): آن که پاک باشد. (سوم): آن که وقتی چیز نجس را میشویند آب مضاف نشود، و در شستنی که بعد از آن شستن دیگر لازم نیست باید بو یا رنگ یا مز نجاست هم نگیرد، و در غیر آن شستن تغیر ضرر ندارد، مثلًا چیزی را به آب کر یا قلیل بشوید، و دو دفع شستن در او لازم باشد، در دفع اول اگرچه تغییر کند، در دفع دوم به آبی تطهیر کند که تغییر نکند پاک میشود. (چهارم): آن که بعد از آب کشیدن چیز نجس عین نجاست در آن نباشد. و پاک شدن چیز نجس به آب قلیل یعنی آب کمتر از کر، شرطهای دیگری هم دارد که بعداً گفته میشود.
- [آیت الله خوئی] باید بچه در بین یک شبانهروز غذا یا شیر کس دیگر را نخورد ولی اگر کمی غذا بخورد که نگویند در بین، غذا خورده اشکال ندارد و نیز باید پانزده مرتبه را از شیر یک زن بخورد و در بین پانزده مرتبه شیر کس دیگر را نخورد و در هر دفع بدون فاصله شیر بخورد ولی اگر در بین شیر خوردن نفس تازه کند یا کمی صبر کند که از زمان اولی که پستان در دهان میگیرد تا وقتی سیر میشود یک دفع حساب شود اشکال ندارد.