پس از وارد شدن به جهنم به ستیز با یکدیگر می پردازند . ( ص / 59 - 64 )گمراه شدگان به گمراه کنندگان می گویند : این شما بودید که ما را گمراه کردید ,آنان پاسخ می دهند : شما به دلخواه از ما پیروی کردید . (اعراف / 39 و 38 )زیردستان به روسا و بزرگانشان می گویند : این شما بودید که ما را به این بدبختی کشاندید , آنان پاسخ می دهند : مگر ما به زور شما را از راه راست بازداشتم ؟( ابراهیم / 21 )سرانجام به شیطان می گویند : این تو بودی که موجب گمراهی ما شدی و او پاسخ می دهد : خدا به شما وعده راستین داد و نپذیرفتید و من وعده دروغین دادم ,پذیرفتید پس به جای سرزنش من خویشتن را سرزنش کنید و امروز هیچ کدام نمی توانیم به فریاد دیگری برسیم . ( ابراهیم / 22 )و بدینسان چاره ای جز تن دادن به کیفر کفر و گناه خودشان نمی بینند و جاودانه درعذاب می مانند . eporsesh.com
پس از وارد شدن به جهنم به ستیز با یکدیگر می پردازند . ( ص / 59 - 64 )گمراه شدگان به گمراه کنندگان می گویند : این شما بودید که ما را گمراه کردید ,آنان پاسخ می دهند : شما به دلخواه از ما پیروی کردید . (اعراف / 39 و 38 )زیردستان به روسا و بزرگانشان می گویند : این شما بودید که ما را به این بدبختی کشاندید , آنان پاسخ می دهند : مگر ما به زور شما را از راه راست بازداشتم ؟( ابراهیم / 21 )سرانجام به شیطان می گویند : این تو بودی که موجب گمراهی ما شدی و او پاسخ می دهد : خدا به شما وعده راستین داد و نپذیرفتید و من وعده دروغین دادم ,پذیرفتید پس به جای سرزنش من خویشتن را سرزنش کنید و امروز هیچ کدام نمی توانیم به فریاد دیگری برسیم . ( ابراهیم / 22 )و بدینسان چاره ای جز تن دادن به کیفر کفر و گناه خودشان نمی بینند و جاودانه درعذاب می مانند .
eporsesh.com
- [سایر] وضع دوزخ و دوزخیان را شرح دهید ؟
- [سایر] بزرگترین عذاب دوزخیان چیست؟
- [سایر] تقاضای دوزخیان از بهشتیان چیست؟
- [سایر] درخواست دوزخیان از مالک دوزخ چیست؟
- [سایر] ویژگی غذای دوزخیان چه می باشد؟
- [سایر] گفتگوی خداوند سبحان با دوزخیان چسیت؟
- [سایر] سه نشانه ی بارز دوزخیان کدام است؟
- [سایر] فریاد حسرت بار دوزخیان حاکی از چیست؟
- [سایر] پوشش دوزخیان در جهنم چه می باشد؟
- [سایر] گفتگوهای فرشتگان با خداوند و قانع شدن برای سجده به انسان را بیان کنید؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] (تبعیت) آن است که چیزی به تبع چیز دیگری پاک شود که شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] شکهایی که نباید به آنها اعتنا کرد به شرح زیر است: 1 شک بعد از محل 2 شک بعد از سلام 3 شک بعد از گذشتن وقت نماز 4 شک کثیرالشک یعنی کسی که زیاد شک می کند. 5 شک امام و ماموم 6 شک در نمازهای مستحبی و شرح هر یک از اینها در مسائل آینده می آید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چهارم: نجس کردن مسجد حرام است و پاک کردن آن واجب است و شرح این مسأله در بحث احکام مسجد در مکان نمازگزار به خواست خدا خواهد آمد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] پنجم: بدن و لباس نمازگزار و محل سجده او باید پاک باشد، شرح این مسائل نیز در بحث لباس و مکان نمازگزار خواهد آمد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهائی که روزه را باطل می کند و شرح آن بعداً گفته می شود خودداری نماید. نیّت
- [امام خمینی] تعریف روزه - روزه آن است که انسان برای انجام فرمان خداوند عالم از اذان صبح تا مغرب از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آنها بعدا گفته می شود، خودداری نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ازدواج با زنانی که با انسان محرم هستند حرام است، مانند مادر، دختر، خواهر، عمه، خاله، دختر برادر، دختر خواهر، زن پدر، دختر زن و مادر زن (و شرح آن در مسائل آینده خواهد آمد).
- [آیت الله مکارم شیرازی] روزه آن است که انسان برای اطاعت فرمان خدا، از اذان صبح تا مغرب، از چیزهایی که روزه را باطل می کند و شرح آن در مسائل بعد می آید خودداری کند.
- [امام خمینی] شیر دادنی که علت محرم شدن است به دو چیز ثابت می شود: اول: خبر دادن عده ای که انسان از گفته آنان یقین پیدا کند. دوم: شهادت دو مرد عادل یا چهار زن که عادل باشند ولی باید شرایط شیر دادن را هم بگویند مثلا بگویند ما دیده ایم که فلان بچه بیست و چهار ساعت از پستان فلان زن شیر خورده و چیزی هم در بین نخورده و همچنین سایر شرطها را که در مساله گفته شد شرح دهند ولی اگر معلوم باشد که شرایط را می دانند و در عقیده با هم مخالف نیستند و با مرد و زن هم در عقیده مخالفت ندارند لازم نیست شرایط را شرح دهند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه زنی را برای خود عقد کند تا وقتی آن زن در عقد اوست نمی تواند با خواهر آن زن ازدواج کند، خواه عقد دائم باشد یا موقت، حتی بعد از طلاق مادام که در عده است، در صورتی که عده رجعی باشد (که شرح آن در کتاب طلاق خواهد آمد)، نمی تواند خواهر او را بگیرد و احتیاط مستحب آن است که در عده طلاق بائن که شرح آن خواهد آمد با او ازدواج نکند، همچنین در عده متعه، خواه بعد از تمام شدن مدت باشد و یا بخشیدن مدت.