خداوند تبارک وتعالی در سوره ی مبارکه ی اعراف، آیه 179 می فرماید: (و لقد ذرأنا لجهنم کثیراً من الجن والانس لهم قلوب لا یفقهون بها و لهم اعین لا یبصرون و لهم اذان لا یسمعون بها اولئک کالانعام بل هم اضلّ اولئک هم الغافلون): و بسیاری از جن وانس در دوزخ جای دارند آنها دلهایی دارند کهبا آن اندیشه نمی کنند و نمی فهمند، و چشمانی دارند که با آن نمی بینند و گوشهایی دارند که با آن نمی شنوند، آنان همچون چارپایانند بلکه گمراهتر و اینان همانا غافلند. آری اینان دارای نیروی تفکر و تعقل هستند و با اینکه استعداد تفکر دارند همچون بهائم و چارپایانِ فاقدِ شعور میمانند و از عقل و درایت، این وسیله ی سعادت خود بهره نمی جویند. و با وجودی که چشمهای روشن و حقیقت بین دارند، اما با آن چشمها چهره ی حقایق را نمی نگرند و همچون نابینایان از کنار آنها می گذرند. سوم اینکه با داشتن گوش سالم، سخنان حق را نمی شنوند ومانند کران خود را از شنیدن حرف حق محروم می نمایند وچون امتیاز آدمی نسبت به بهایم در فکر بیدار وچشم بینا و گوش شنوا می باشد و اینان همه آن سه را از دست داده اند و با وجودی که امکان تکامل و ترقی را دارند اما بر اثر هواپرستی و گرایش به پستی ها، این استعدادها را بلااستفاده گذارده اند و لذاست که قرآن می فرماید: (کالانعام بل هم اضل)(1) از چارپایان هم پسترند. پی نوشت: 1-اعراف/179. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
خداوند تبارک وتعالی در سوره ی مبارکه ی اعراف، آیه 179 می فرماید: (و لقد ذرأنا لجهنم کثیراً من الجن والانس لهم قلوب لا یفقهون بها و لهم اعین لا یبصرون و لهم اذان لا یسمعون بها اولئک کالانعام بل هم اضلّ اولئک هم الغافلون): و بسیاری از جن وانس در دوزخ جای دارند آنها دلهایی دارند کهبا آن اندیشه نمی کنند و نمی فهمند، و چشمانی دارند که با آن نمی بینند و گوشهایی دارند که با آن نمی شنوند، آنان همچون چارپایانند بلکه گمراهتر و اینان همانا غافلند. آری اینان دارای نیروی تفکر و تعقل هستند و با اینکه استعداد تفکر دارند همچون بهائم و چارپایانِ فاقدِ شعور میمانند و از عقل و درایت، این وسیله ی سعادت خود بهره نمی جویند. و با وجودی که چشمهای روشن و حقیقت بین دارند، اما با آن چشمها چهره ی حقایق را نمی نگرند و همچون نابینایان از کنار آنها می گذرند. سوم اینکه با داشتن گوش سالم، سخنان حق را نمی شنوند ومانند کران خود را از شنیدن حرف حق محروم می نمایند وچون امتیاز آدمی نسبت به بهایم در فکر بیدار وچشم بینا و گوش شنوا می باشد و اینان همه آن سه را از دست داده اند و با وجودی که امکان تکامل و ترقی را دارند اما بر اثر هواپرستی و گرایش به پستی ها، این استعدادها را بلااستفاده گذارده اند و لذاست که قرآن می فرماید: (کالانعام بل هم اضل)(1) از چارپایان هم پسترند.
پی نوشت:
1-اعراف/179.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] سه خصوصیت بارز اهل جهنم که در سوره اعراف آیه 179 آمده کدامند؟
- [سایر] بزرگترین عذاب دوزخیان چیست؟
- [سایر] گفتگوهای دوزخیان را شرح دهید ؟
- [سایر] تقاضای دوزخیان از بهشتیان چیست؟
- [سایر] درخواست دوزخیان از مالک دوزخ چیست؟
- [سایر] ویژگی غذای دوزخیان چه می باشد؟
- [سایر] وضع دوزخ و دوزخیان را شرح دهید ؟
- [سایر] گفتگوی خداوند سبحان با دوزخیان چسیت؟
- [سایر] فریاد حسرت بار دوزخیان حاکی از چیست؟
- [سایر] پوشش دوزخیان در جهنم چه می باشد؟
- [آیت الله سبحانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد، ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه های حیض داشته، حیض قرار دهد.
- [امام خمینی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه های حیض داشته، حیض قرار دهد.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند باید خون اوّل و خون آخر را که نشانه های حیض داشته، حیض قرار دهد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانة حیض را دارد ، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانة استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند ، باید خون اول و خون آخر را که نشانه های حیض داشته ، حیض قرار دهند .
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز خونی به نشانه های حیض ببیند باید خون اول و خون اخر را که نشانه های حیض داشته حیض قرار دهد
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر با نشانه استحاضه خون ببیند و دوباره سه روز یا بیشتر خونی به نشانه حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را که نشانه حیض داشته، حیض قرار دهد؛ بلی در مورد زنی که عادت وقتیه دارد و عادت وی به وسیله نشانه حیض مشخّص نشده باشد، خون بعد از ایام عادت، حیض نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] مبتدیه اگر بیشتر از ده روز خونی ببیند که چند روز ان نشانه حیض و چند روز دیگر ان نشانه استحاضه داشته باشد ولی خونی که نشانه حیض دارد از سه روز کمتر باشد همه خونهایی که دیده استحاضه است
- [آیت الله مظاهری] اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه آن را ندارد، و دوباره سه روز یا بیشتر خونی به نشانههای حیض ببیند، باید خون اوّل و آخر را که نشانه حیض داشته حیض قرار دهد.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر سه روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه حیض را دارد، بعد ده روز یا بیشتر خونی ببیند که نشانه استحاضه را دارد و دوباره سه روز یا بیشتر خونی با نشانه حیض ببیند، باید خون اول و خون آخر را حیض قرار دهد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کمتر از سه روز خون ببیند و پاک شود، بعداً سه روز یا بیشتر خون ببیند با نشانه هایی که گفته شد فقط خون دوم حیض است.