در مورد پوشش دوزخیان در قرآن کریم چنین آمده است: (جهنّم یصلونها فبئس المهاد)(1): جایگاه و مأوی، برای گناهکاران همان جهنم است و بد بستری است.مهاد به معنی بستری است که برای خواب و استراحت گشوده می شود و جایگاه استراحت باید از هر نظر مناسب حال و ملایم طبع باشد و پر واضح است که در مورد جایگاه استراحت دوزخیان بحث از آرامش و راحتی نیست بلکه عذابی است فوق تمام عذابهای دیگر و در مورد رو انداز و بالا پوش، در سورهء مبارکه اعراف آیه 41 آمده است: (لهم من جهنّم مهاد و فوقهم غواش): برای آنها بستری از آتش، و روی آنها پوششهایی از آتش است و این گونه گناهکاران را جزا می دهیم در نتیجه مجرمین از بالا و پایین تحت فشار و عذاب قرار دارند. پی نوشت: 1-ص/56. منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
در مورد پوشش دوزخیان در قرآن کریم چنین آمده است: (جهنّم یصلونها فبئس المهاد)(1): جایگاه و مأوی، برای گناهکاران همان جهنم است و بد بستری است.مهاد به معنی بستری است که برای خواب و استراحت گشوده می شود و جایگاه استراحت باید از هر نظر مناسب حال و ملایم طبع باشد و پر واضح است که در مورد جایگاه استراحت دوزخیان بحث از آرامش و راحتی نیست بلکه عذابی است فوق تمام عذابهای دیگر و در مورد رو انداز و بالا پوش، در سورهء مبارکه اعراف آیه 41 آمده است: (لهم من جهنّم مهاد و فوقهم غواش): برای آنها بستری از آتش، و روی آنها پوششهایی از آتش است و این گونه گناهکاران را جزا می دهیم در نتیجه مجرمین از بالا و پایین تحت فشار و عذاب قرار دارند.
پی نوشت:
1-ص/56.
منبع: تصویر دوزخ و دوزخیان در قرآن کریم، فاطمه کریمی،انتشارات جامعه القرآن الکریم
- [سایر] درخواست دوزخیان از مالک دوزخ چیست؟
- [سایر] وضع دوزخ و دوزخیان را شرح دهید ؟
- [سایر] بعد از آنکه دوزخیان فهمیدند که راه برگشت ندارند و عذابشان نیز دائمی است از مأموران دوزخ چه تقاضایی دارند؟
- [سایر] مراد و منظور از عرضه کردن آتش به دوزخیان در آیه ی «وعرضنا جهنم للکافرین عرضا»(1) چه می باشد؟
- [سایر] چرا عذاب جهنم این قدر شدید و دردناک است؟ آیا این عذاب ها با لطف الهی سازگار است؟ آیا با اعمال دوزخیان تناسب دارد؟
- [سایر] بزرگترین عذاب دوزخیان چیست؟
- [سایر] گفتگوهای دوزخیان را شرح دهید ؟
- [سایر] تقاضای دوزخیان از بهشتیان چیست؟
- [سایر] ویژگی غذای دوزخیان چه می باشد؟
- [سایر] گفتگوی خداوند سبحان با دوزخیان چسیت؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن شغلی داشته باشد و بخواهد کاری انجام دهد که در مقابل نامحرم مراعات حجاب برای او ممکن نباشد، باید آن را ترک کند و شغلی را انتخاب کند که بتواند حجاب شرعی را رعایت نماید.
- [آیت الله مظاهری] زنا دادن و زنا کردن از گناهان بزرگ در اسلام است و قرآن شریف میفرماید اگر بدون توبه از دنیا بروند، در حالی که سالها در جهنّم میباشند، لجام شده و خوار و ذلیل نیز هستند، و کیفر آنها در دنیا اگر نزد حاکم اسلامی اثبات شود، صد تازیانه در میان مردم است، و اگر زن زنا کار، شوهر داشته یا مرد زانی، زن داشته باشد و این عمل زشت را انجام دهد، علاوه بر اینکه حدّ او سنگسار است- که نظیر این کیفر در اسلام کمنظیر یا بینظیر است- اگر بدون توبه از دنیا برود، مطابق آنچه در روایات آمده، در جهنّم بوی بد عورتین او اهل جهنّم را آزرده میکند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی عمداً پوشش لازم را در نماز رعایت نکند نمازش باطل است، خواه حکم پوشش نماز را بداند یا در آن شک داشته باشد، بلکه بنا بر احتیاط در صورت غفلت از مسأله، یا اشتباه در آن نیز نمازش باطل است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر شخصی در بین نماز بفهمد که پوشش لازم را دارا نیست، باید خود را بپوشاند و نمازش صحیح است ولی نباید پس از فهمیدن، بدون پوشاندن خود کارهای نماز را انجام دهد، همچنین اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز پوشش لازم را نداشته نمازش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] نگاه کردن به بدن و موی زنهای غیر مسلمان، یا زنهای مسلمان لاابالی در حجاب و زنهایی که عادت به حجاب ندارند نظیر زنهای بادیه نشین، اگر جالب نباشد، و به قصد لذّت نیز نباشد و مفسده هم نداشته باشد و نترسد که به حرام بیفتد جایز است گرچه خالی از اشکال نیست.
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] ربنا آتنا فی الدنْیا حسنةً و فی الاْخرة حسنةً و قنا عذاب النار: خداوندا در دنیا و درسرای دیگر به ما نیکی مرحمت فرما و ما را از عذاب دوزخ نگاه دار!
- [آیت الله اردبیلی] چیزهای کوچکی که پوشش نمازگزار محسوب نمیشوند مثل چاقو، پول و مانند آن اگر نجس باشند و به هنگام نماز همراه نمازگزار باشند، اشکال ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .آنچه در نماز واجب است, پوشاندن عورت است; خواه با پارچه و خواه با کاغذ, برگ درخت و ساتر دیگر, هرچند احتیاط مستحب آن است که در صورت نبودن لباس، از پوشش گیاهی استفاده شود.