مستندات و تصریحات قرآنکریمرا دلیل و شاهد سخن قرار داده می گویم : آیه شریفه((اصحاب النار هم فیها خالدون ))(1)که افرادی را ابدی در آتش معرفی می نماید ودر مقابل ایشان کسانی که پس از مدتی عذاب با مهر ((خارجین من النار )) به بهشت بار می یابند، دلالت بر عذاب وآتش دائم وموقتی دارد . ونیز آیه شریفه ((فذوقوا فلن نزیدکم الا عذابا ))(2 )که دلالت آشکارتری دارد، فزونی عذاب دوزخیان را بیان می دارد واین عذاب از معنای صریح خود که منافی طبع ومقابل تنعم است حکایت می کند ، الم و رنج با عادت وراحتی مغایرت دارد وهمچنین آیاتشریفه ((وبئس المصیر(3)وسائت مصیرا(4))) ما را نسبت به آن جایگاه بد و نامناسب جهنم انذارمی دهد .به این ترتیب توهم هم سنخ شدن طبع دوزخیان پس از چندی با آتش وعدم ناراحتی و درد شبهه در مقابل بداهت آیات است وواضح البطلان می باشد وباید گفت :سخنی که با آیات شریفه وکلام معصومین علیهم السلام مطابقت نداشته باشد از درجه اعتبار ساقط است . ونیز به تصریح عرفایی چون صدر المتالهین (ره)وحضرت علامه (ره) حتی ملاک صحت وسقم مکاشفه اهل سلوک تطبیق برآیات قرآن کریم است وقرآن در همه آیاتش درباره بهشت ودوزخ به بیان تقابل میان بهشت و جهنم پرداخته است یعنی اگر یکی(بهشت) رحمت وراحت ولذت است دیگری(دوزخ)دارای چنین خصوصیتی نبوده، نقمت ،الم و رنج است. پی نوشتها: 1) سوره بقره ، آیه 39 ، (اهل آتش در آن جاودانند ) 2) سوره نباء ، آیه 30 ، (پس بچشید که هرگز بر شما چیزی جز رنج و عذاب دوزخ نیافزاییم ) 3) سوره حدید آیه 15 ، (به بد منزلی باز می گردید ) 4) سوره نساء آیه 97 ، ( بازگشت آنها به جایگاه بدی است ) eporsesh.com
مستندات و تصریحات قرآنکریمرا دلیل و شاهد سخن قرار داده می گویم :
آیه شریفه((اصحاب النار هم فیها خالدون ))(1)که افرادی را ابدی در آتش معرفی می نماید ودر مقابل ایشان کسانی که پس از مدتی عذاب با مهر ((خارجین من النار )) به بهشت بار می یابند، دلالت بر عذاب وآتش دائم وموقتی دارد . ونیز آیه شریفه ((فذوقوا فلن نزیدکم الا عذابا ))(2 )که دلالت آشکارتری دارد، فزونی عذاب دوزخیان را بیان می دارد واین عذاب از معنای صریح خود که منافی طبع ومقابل تنعم است حکایت می کند ، الم و رنج با عادت وراحتی مغایرت دارد وهمچنین آیاتشریفه ((وبئس المصیر(3)وسائت مصیرا(4))) ما را نسبت به آن جایگاه بد و نامناسب جهنم انذارمی دهد .به این ترتیب توهم هم سنخ شدن طبع دوزخیان پس از چندی با آتش وعدم ناراحتی و درد شبهه در مقابل بداهت آیات است وواضح البطلان می باشد وباید گفت :سخنی که با آیات شریفه وکلام معصومین علیهم السلام مطابقت نداشته باشد از درجه اعتبار ساقط است . ونیز به تصریح عرفایی چون صدر المتالهین (ره)وحضرت علامه (ره) حتی ملاک صحت وسقم مکاشفه اهل سلوک تطبیق برآیات قرآن کریم است وقرآن در همه آیاتش درباره بهشت ودوزخ به بیان تقابل میان بهشت و جهنم پرداخته است یعنی اگر یکی(بهشت) رحمت وراحت ولذت است دیگری(دوزخ)دارای چنین خصوصیتی نبوده، نقمت ،الم و رنج است.
پی نوشتها:
1) سوره بقره ، آیه 39 ، (اهل آتش در آن جاودانند )
2) سوره نباء ، آیه 30 ، (پس بچشید که هرگز بر شما چیزی جز رنج و عذاب دوزخ نیافزاییم )
3) سوره حدید آیه 15 ، (به بد منزلی باز می گردید )
4) سوره نساء آیه 97 ، ( بازگشت آنها به جایگاه بدی است )
eporsesh.com
- [سایر] آیا کسی بر عذاب جهنمیان نظارت دارد؟
- [سایر] لطفاً چندین منبع برای عذابهای جهنمی با ذکر صفحات وب آدرس پست الکترونیکی من بفرستید.
- [سایر] آیا جهنمیان تا ابد در آتش هستند؟
- [سایر] چرا از نظر قرآن جهنمیان همیشه در جهنم می مانند؟
- [سایر] تکامل در جهان آخرت چگونه بوده و آیا شامل جهنمیان نیز می شود؟
- [سایر] حرکت جهنمیان و سیر آنها در قیامت، چگونه است؟ تکاملی یا قهقرایی؟
- [سایر] کیفر اخروی نفاق چیست؟
- [سایر] آیا جهنم واژه ای فارسی بوده و جهنمیان به این زبان سخن می گویند؟
- [سایر] پیامد اخروی میگساری چیست؟
- [سایر] تفاوت پاداش دنیوی با اخروی چیست؟
- [آیت الله مظاهری] خوردن یا استعمال انواع موادّ مخدّر مانند تریاک، هروئین، حشیش و نظایر آن و همچنین استفاده از قرصهای مخدّر و روانگردان و نظایر آن که انسان را از حالت عادی خارج میکند، حرام است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان شک کند که کثیرالشک شده یا نه، باید به دستور شک عمل نماید و کثیرالشّک تا وقتی یقین نکند که به حال مردم عادی برگشته، نباید به شک خود اعتنا کند.
- [آیت الله جوادی آملی] .مقلد باید احکام امورِ مورد ابتلای خود را یاد بگیرد, تا هنگام نیاز مطابق حکم شرعی عمل کند و در این جهت, فرقی بین عبادات و معاملات و شئون عادی نیست.
- [آیت الله جوادی آملی] .اگر مال خمس نداده از شخص غیر معتقد به خمس مانند کافر به مسلمان معتقد به خمس از راههای عادی منتقل شود, پرداخت خمس آن بر مسلمان واجب نیست.
- [آیت الله بهجت] درازای صورت را باید از بالای پیشانی جایی که موی سر بیرون می آید ، تا آخر چانه شُست ، و پهنای آن به مقداری که بین انگشت وسط و شَست ( یعنی انگشت میانی که وسطی و انگشت بزرگ که ابهام است ) قرار می گیرد باید شسته شود ، و اگر مختصری از این مقدار را هم نشوید وضو باطل است . و برای آن که یقین کند این مقدار کاملاً شسته شده باید کمی اطراف آن را هم بشوید . و میزان در رستنگاه مو و در انگشتان ، افراد مستوی الخلقه و عادی می باشد ، پس کسانی که رستنگاه مو یا انگشتان آنها غیرعادی است ، در مقدار شستن ، افراد عادی را میزان قرار دهند .
- [آیت الله شبیری زنجانی] پوشیدن لباسی که پارچه یا رنگ یا مدل دوخت آن برای کسی که میخواهد آن را بپوشد معمول نیست؛ مثل آن که اهل علم در شرایط عادی لباس نظامی بپوشند، در صورتی که مستلزم هتک حرمت باشد حرام است و در غیر این صورت کراهت شدید دارد و احتیاط استحبابی در ترک آن است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه را لباس عادی خود قرار دهد، بنا بر احتیاط واجب حرام است؛ ولی نماز خواندن در آن صحیح است و احتیاط مستحب آن است که اصلاً مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه نپوشد؛ خصوصا در هنگام نماز خواندن.
- [آیت الله سیستانی] جایز است که زن از داروهایی که عادت ماهانه را از وقت عادی خود به عقب میاندازد، برای اتمام برخی واجبات چون روزه و مناسک حج و جز آن استفاده کند، مشروط بر آنکه این کار به او زیان مهمی نزند، و اگر در صورت استفاده از این داروها، خونی ببیند که متصل نباشد، گر چه در ایام عادتش باشد، مشمول احکام حیض نخواهد بود.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد، مثلاً دست او به قدری بلند است که اگر کمی خم شود، به زانو میرسد یا زانوی او به قدری پایینتر از حدّ معمول است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد، باید به اندازه معمول افراد عادی خم شود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر کسی برای اطّلاع بر ناموس یا اَسرار شخصیِ افراد یا برای دیدن بدن نامحرم به طور عادی یا با دوربین و نظایر آن به درون خانههای مردم نگاه کند، باید در مرحله اوّل او را نهی کرد و در صورتِ ادامه دادن، با رعایت مراتب او را از این عمل بازداشت.