آیا حقیقت دارد که تمام انسان ها طعم دوزخ را می چشند؟
در آیة 31 سورة مریم آمده است که: "و ما منکم الاواردها؛ یعنی هیچ کس نیست مگر آن که وارد جهنم می شود. مفسرین در کلمة ورود(واردها) دو نظر دارند. برخی را عقیده بر آن است که ورود در این آیه به معنای نزدیک شدن و اشراف پیدا کردن است، یعنی همة مردم بدون استثناء برای حساب رسی، یا برای مشاهده سرنوشت نهائی بدکاران به کنار جهنم می آیند. سپس خوبان می روند و بدان را وارد جهنم می کنند. این گروه برای تأیید نظریه خود به آیه 23 سورة قصص استدلال می کنند "و لمّا ورد ماء مدین..."، یعنی وقتی حضرت موسی(ع) نزدیک و کنار آب مدین رسید. اکثر مفسرین می گویند ورود، در این جا به معنی دخول است طبق این معنی، همة انسان ها (خوبان و بدان وارد جهنم می شوند) منتها آتش دوزخ بر خوبان سرد و سالم خواهد بود، همان گونه که آتش نمرود بر ابراهیم(ع) چنین بود. یا نارکونی برداً و سلاماً علی ابراهیم.(1) ای آتش بر ابراهیم(ع) خنک و سلامت باش.(2) پی نوشت ها: 1. انبیاء آیة 69. 2. ج 13، تفسیر نمونه، ص 117. eporsesh.com
عنوان سوال:

آیا حقیقت دارد که تمام انسان ها طعم دوزخ را می چشند؟


پاسخ:

در آیة 31 سورة مریم آمده است که: "و ما منکم الاواردها؛ یعنی هیچ کس نیست مگر آن که وارد جهنم می شود. مفسرین در کلمة ورود(واردها) دو نظر دارند. برخی را عقیده بر آن است که ورود در این آیه به معنای نزدیک شدن و اشراف پیدا کردن است، یعنی همة مردم بدون استثناء برای حساب رسی، یا برای مشاهده سرنوشت نهائی بدکاران به کنار جهنم می آیند. سپس خوبان می روند و بدان را وارد جهنم می کنند.
این گروه برای تأیید نظریه خود به آیه 23 سورة قصص استدلال می کنند "و لمّا ورد ماء مدین..."، یعنی وقتی حضرت موسی(ع) نزدیک و کنار آب مدین رسید.
اکثر مفسرین می گویند ورود، در این جا به معنی دخول است طبق این معنی، همة انسان ها (خوبان و بدان وارد جهنم می شوند) منتها آتش دوزخ بر خوبان سرد و سالم خواهد بود، همان گونه که آتش نمرود بر ابراهیم(ع) چنین بود. یا نارکونی برداً و سلاماً علی ابراهیم.(1) ای آتش بر ابراهیم(ع) خنک و سلامت باش.(2)
پی نوشت ها:
1. انبیاء آیة 69.
2. ج 13، تفسیر نمونه، ص 117.
eporsesh.com





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین