در آیة 31 سورة مریم آمده است که: "و ما منکم الاواردها؛ یعنی هیچ کس نیست مگر آن که وارد جهنم می شود. مفسرین در کلمة ورود(واردها) دو نظر دارند. برخی را عقیده بر آن است که ورود در این آیه به معنای نزدیک شدن و اشراف پیدا کردن است، یعنی همة مردم بدون استثناء برای حساب رسی، یا برای مشاهده سرنوشت نهائی بدکاران به کنار جهنم می آیند. سپس خوبان می روند و بدان را وارد جهنم می کنند. این گروه برای تأیید نظریه خود به آیه 23 سورة قصص استدلال می کنند "و لمّا ورد ماء مدین..."، یعنی وقتی حضرت موسی(ع) نزدیک و کنار آب مدین رسید. اکثر مفسرین می گویند ورود، در این جا به معنی دخول است طبق این معنی، همة انسان ها (خوبان و بدان وارد جهنم می شوند) منتها آتش دوزخ بر خوبان سرد و سالم خواهد بود، همان گونه که آتش نمرود بر ابراهیم(ع) چنین بود. یا نارکونی برداً و سلاماً علی ابراهیم.(1) ای آتش بر ابراهیم(ع) خنک و سلامت باش.(2) پی نوشت ها: 1. انبیاء آیة 69. 2. ج 13، تفسیر نمونه، ص 117. eporsesh.com
در آیة 31 سورة مریم آمده است که: "و ما منکم الاواردها؛ یعنی هیچ کس نیست مگر آن که وارد جهنم می شود. مفسرین در کلمة ورود(واردها) دو نظر دارند. برخی را عقیده بر آن است که ورود در این آیه به معنای نزدیک شدن و اشراف پیدا کردن است، یعنی همة مردم بدون استثناء برای حساب رسی، یا برای مشاهده سرنوشت نهائی بدکاران به کنار جهنم می آیند. سپس خوبان می روند و بدان را وارد جهنم می کنند.
این گروه برای تأیید نظریه خود به آیه 23 سورة قصص استدلال می کنند "و لمّا ورد ماء مدین..."، یعنی وقتی حضرت موسی(ع) نزدیک و کنار آب مدین رسید.
اکثر مفسرین می گویند ورود، در این جا به معنی دخول است طبق این معنی، همة انسان ها (خوبان و بدان وارد جهنم می شوند) منتها آتش دوزخ بر خوبان سرد و سالم خواهد بود، همان گونه که آتش نمرود بر ابراهیم(ع) چنین بود. یا نارکونی برداً و سلاماً علی ابراهیم.(1) ای آتش بر ابراهیم(ع) خنک و سلامت باش.(2)
پی نوشت ها:
1. انبیاء آیة 69.
2. ج 13، تفسیر نمونه، ص 117.
eporsesh.com
- [سایر] حقیقت بهشت و جهنم چیست؟
- [سایر] آیا جهنم و بهشت حقیقت دارد؟
- [سایر] آیا حقیقت بهشت و جهنم را با ابزار درک دنیوی می توان درک نمود؟
- [سایر] حقیقت انسان چیست؟
- [سایر] حقیقت انسان چیست؟
- [سایر] چه عواملی انسان را از آتش جهنم بازمیدارد؟
- [سایر] چرا حقیقت انسان منتهی به بحث معاد می شود؟
- [سایر] آیا حیوانات مانند انسان ها بهشت و جهنم دارند؟
- [سایر] چشیدن طعم ایمان در گرو ترک چگونه دروغی است؟
- [سایر] آیا با توجه به مفهوم و حقیقت کمال، در فلسفه میتوان گفت انسانی که در قعر جهنم است، به دلیل وجود زمینه شقاوت در وی و به فعلیت رسیدن آن در جهنم قرار گرفته است، آیا این خود با نگاه فلسفی نوعی کمال و رسیدن قوه به فعلیت نیست؟ اساساً آیا این را میتوان پذیرفت؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه رنگ و بو و طعم آب کر به واسطه غیر نجاست تغییر کند، نجس نمی شود ولی خوب است از هرگونه آب آلوده اجتناب گردد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] آب جاری با ملاقات نجاست نجس نمی شود، هرچند کمتر از کر باشد، مگر این که بو، یا رنگ، یا طعم نجاست به خود گیرد.
- [آیت الله اردبیلی] آبی که به واسطه نجاست، بو یا رنگ یا طعم آن تغییر کرده، چنانچه به خودی خود و بدون اتصال به آب کُر یا جاری و مانند آنها تغییر آن از بین برود، پاک نمیشود.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه چیز نجس را زیر شیری که متصل به کر است بگیرند، آبی که از آن می ریزد پاک است، مگر این که بو یا رنگ یا طعم نجاست به خود گیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] حقیقت تقلید در احکام، استنادعملی به دستور مجتهد است، یعنی انجام اعمال خود را موکول به دستور مجتهد کند.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر چیز نجسی به صورت چیز پاکی در بیاید که عرف ان را تغییر در حقیقت ببیند پاک می شود مثل ان که چوب نجس بسوزد و خاکستر گردد یا سگ در نمکزار فرو رود و نمک شود ولی اگر حقیقت ان عوض نشود مثل ان که گندم نجس را ارد کنند یا نان بپزند پاک نمی شود
- [آیت الله مکارم شیرازی] آب چاه پاک و پاک کننده است، هرچند کمتر از کر باشد و اگرچیز نجسی که عین نجاست در آن نیست با آن شسته شود پاک می گردد، مگر این که به واسطه رسیدن عین نجس، بو یا رنگ ویا طعم نجس به خود بگیرد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه آبی که بو، یا رنگ و یا طعم آن بر اثر نجاست تغییر کرده خود به خود رنگ و بو و طعمش از بین برود پاک نمی شود، مگر این که با آب کر یا باران یا جاری مخلوط گردد.
- [آیت الله مظاهری] زنا دادن و زنا کردن از گناهان بزرگ در اسلام است و قرآن شریف میفرماید اگر بدون توبه از دنیا بروند، در حالی که سالها در جهنّم میباشند، لجام شده و خوار و ذلیل نیز هستند، و کیفر آنها در دنیا اگر نزد حاکم اسلامی اثبات شود، صد تازیانه در میان مردم است، و اگر زن زنا کار، شوهر داشته یا مرد زانی، زن داشته باشد و این عمل زشت را انجام دهد، علاوه بر اینکه حدّ او سنگسار است- که نظیر این کیفر در اسلام کمنظیر یا بینظیر است- اگر بدون توبه از دنیا برود، مطابق آنچه در روایات آمده، در جهنّم بوی بد عورتین او اهل جهنّم را آزرده میکند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه نجاستی به آب جاری برسد و قسمتی از آن، بو، یا رنگ ویا طعم نجس گیرد همان مقدار نجس می شود و طرفی که متصل به چشمه است اگرچه کمتر از کر باشد پاک است، ولی طرف دیگر اگر کمتر از کر باشد نجس می شود، مگر این که با آب تغییر نکرده، اتصال به چشمه داشته باشد.